Австралийската авиокомпания Qantas обяви нов седемчасов полет без прекъсване над страната за хората, на които им липсва летенето със самолет, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Тъй като по-голяма част от границите на Австралия все още са затворени заради пандемията от Ковид-19, на 10 октомври Боинг 787-9 Дриймлайнер (Boeing 787-9 Dreamliner) ще излети от Сидни за специален панорамен полет за никъде.

Ниският кръгов полет ще премине над голямото скално образувание Улуру, Големия бариерен риф и пристанището в Сидни преди да се приземи обратно.

Само преди шест месеца не можехме да си представим, че няма да можем да скочим на самолета и да посетим близки си в друг щат или да отидем на почивка в чужбина, каза главният изпълнителен директор на Куонтас Алън Джойс.

Австралийската потребителска служба обяви тази седмица първия си доклад за последиците от Ковид-19 за вътрешните полети.

През април тази година ограниченията за пътувания са довели до 95 процента спад на пътниците спрямо същия период миналата година.

Маршрутът между Сидни и Мелбърн, който беше вторият по натоварване летателен коридор в света, отчита спад на пътниците от 742 000 през април 2019 на 17 000 през април 2020 година.