Строителната фирма "Джи Пи груп" се е отказала от обществена поръчка на Столичната община за ремонт на трамвайното трасе на линия 5 по бул. "Цар Борис III", съобщи днес кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от "Дневник". В поръчката за ремонта на линия 5 от Съдебната палата до Княжево "Джи Пи груп" участваше в консорциума "Инфра груп 2018" заедно с "РВП Илиенци", като той беше класиран на първо място с оферта за 45.7 млн. лева. Парите за изпълнението се отпускат по оперативна програма "Региони в растеж".

В петък премиерът Бойко Борисов поиска от Агенция "Пътна инфраструктура" да намери форми "още днес "Джи Пи груп" да се извади от проектите с европейско и държавно финансиране". Малко по-късно от фирмата съобщиха, че се отказват от да бъдат строител на най-дългия в България тунел - "Железница", който е част от магистрала "Струма".

"Процедурата все още не е приключила, като няма подписан договор. Вероятно за изпълнител ще бъде избран класираният на второ място", каза Фандъкова.

На второ място е класирано обединението "София инфраструктура 2018", в която влизат "Марко Обра публика" АД и "Интегрирани строителни системи", показва справка в Агенцията за обществени поръчки.