Американският самолетостроител "Боинг" (Boeing) може да реши още днес или да спре, или да намали по-нататък производството на самолетите 737 MAX, които имат сериозни проблеми, съобщи вестник "Уолстрийт джърнъл".

Управителният съвет на "Боинг" се е събрал вчера в Чикаго, според изданието, който цитира информирани източници. Управата на самолетостроителя разглежда паузата в производството като най-приложимата опция.

Информацията се появява няколко дни, след като Федералното управление за авиация на САЩ (ФУА - FAA) оповести, че процесът по повторното сертифициране на самолетите 737 MAX ще се удължи до следващата година, давайки да се разбере, че трябва да бъде извървян още дълъг път.

Шефът ФУА Стивън Диксън каза пред Комитета по транспорт и инфраструктура към Камарата на представителите, че има още няколко етапа, които трябва да бъдат завършени.

Авиационните регулаторни органи в света спряха от полети самолетите 737 MAX след инцидентите в Индонезия и Етиопия, които доведоха до смъртта на 346 души, припомня ДПА, цитирана от БТА.