"Авто Инженеринг Холдинг Груп" достави 33 превозни средства за укрепване капацитета на секторите по безопасност на храните и фитосанитарните инспекции в Босна и Херцеговина. Средствата са осигурени от Европейският съюз, а бългрската компания спечели търга за доставка на стойност 467 000 евро.

"Спечелихме поръчката в конкуренцията на 4 местни фирми. Извършихме доставката 3 месеца преди крайният срок по договора съгласно всички административни и технически изисквания. Това е трети успешно изпълнен проект за холдинга в Босна и Херцеговина", заяви Юлиан Димов, собственик и мениджър на "Авто Инженеринг Холдинг Груп".

Ключовете на 14 от тези превозни средства бяха връчени от ръководителя на делегацията на Европейския съюз и специален представител на ЕС, посланик Йохан Сатлер на директора на Агенцията по безопасност на храните в Босна и Херцеговина и други официални лица в балканската страна.

15 от 33-те превозни средства вече бяха предадени на Инспектората на Република Сръбска и Министерството на земеделието, горите и управлението на водите на Република Сръбска на 2 септември.

 

Юлиан Димов, собственик и мениджър на "Авто Инженеринг Холдинг Груп"

Снимка: „Авто Инженеринг Холдинг Груп“

"Авто Инженеринг Холдинг Груп" е водещ производител и интегратор на автомобили със специално предназначение като линейки, пожарни автомобили, специализирани превозни средства за полицията и други. "Авто Инженеринг Холдинг Груп" оперира в над 15 държави на 4 континента.

Компанията на предприемача Юлиан Димов е традиционен доставчик на транспортни средства по европейски програми, а в последните две години наложи името си и сред водещите фирми в България в сектора на електрическите транспортни средства.

"Автоинженеринг Холдинг Груп" доставя електрически автобуси и тролейбуси за градския транспорт във Враца и Хасково, а в началото на септември се разбра и че печели конкурса за доставка на 20 съчленени електробуса за Варна.