Пандемията подложи на сериозно изпитание всички работни процеси и отношенията ни с колегите. Особено в офисите, в които продължава да е възможна комбинацията от работа офлайн и тази в домашни условия. 

Развитието на технологиите така или иначе постоянно предлага решения за оптимизиране на всички дейности в една компания, но пандемията форсира всичко това и поднесе предизвикателства, в които ясно да проличи доколко успешно се справя един бизнес с всички тях. Така или иначе за осъществяването на всички тези процеси е необходим човешки фактор и е от огромно значение стиковката и добрите взаимоотношения между колегите.

В този ред на мисли, през изминалата седмица ви попитахме:

Как се отрази пандемията на отношенията ви с колегите?

  • 16% признават, че кризата им е помогнала да разберат дали могат да разчитат на тях
  • 14% споделят, че липсата на достатъчно офлайн комуникация ги е отдалечила
  • 14% са пределно крайни и казват, че се радват, че не виждат част от колегите си
  • 11% са забелязали неподозирани позитивни и негативни крайности в поведението им
  • 6% отбелязват, че са се превърнали в по-добър колектив от преди
  • 5% се разбират все по-добре с колегите си

За 25% от всички гласували в анкетата не са настъпили никакви резки промени в отношенията им.

Определено здравната и последвалата я икономическа криза ни показва дали сме добър отбор, дали можем да сме екипни играчи. Изпита нашата адаптивност, както и възможностите ни да се справим със стреса и да излезем победители от подобна ситуация. Както винаги, всеки може да извади много различни изводи, но е ясно, че за да върви една компания напред, трябва да изглежда като една добре смазана машина отвън и не по-малко подредена и организирана отвътре. Всеки от нас трябва да носи персонална отговорност и повярвайте ми, рано или късно всеки се намира там, където му е мястото и което е заслужил. Независимо от позитивния или негативния смисъл на последната дума в предното изречение.

Участвайте редовно в нашите седмични анкети.