Преди година и половина, Dir.bg даде старт на своята платформа за търсене и предлагане на студентски стажове "Идеалният кандидат".

В рубриката "Ловци на таланти" ще ви запознаваме със специалисти в подбора на таланти, които са отговорни за процеса на откриване им и внедряването им в компаниите, които представляват.

"За да бъдеш успешен "Talent Hunter", е необходимо да имаш отлични ,,меки умения" и добре развита емоционална интелигентност, да умееш да чуваш отвъд казаното и да имаш поглед над детайла. Трябва да си компетентен, и да умееш да преговаряш както за компанията, за която работиш, така и за исканията на кандидатите ти. И може би най-важното, поне за мен, да си честен и отговорен към хората, които ти се доверяват за кариерата си", споделя пред Бисер Кунчев поредният гост в рубриката "Ловци на таланти" Теодора Раденкова.

Коя е тя? 

Казвам се Теодора Раденкова, на 24 години, от град София. Преди година завърших висшето си образование със специалност ,,Психология", а през последните няколко месеца заемам длъжността "Talent Acquisition Partner" в Entain, компания, която е част от глобалните лидери в интерактивното развлечение.

Разкажете ни повече за Вашата позиция в компанията? В какво се състои работата Ви? Какви качества трябва да притежава един служител в отдела "Talent acquisition"?

Основната ми задача в работата ми, е откриването и привличането на най-добрите таланти в IT сектора, както за офиса ни във София, така и за още няколко наши ключови локации. По мое мнение, за да бъдеш успешен ,,Talent Hunter", е необходимо да имаш отлични ,,меки умения" и добре развита емоционална интелигентност, да умееш да чуваш отвъд казаното и да имаш поглед над детайла. Трябва да си компетентен, и да умееш да преговаряш както за компанията, за която работиш, така и за исканията на кандидатите ти. И може би най-важното, поне за мен, да си честен и отговорен към хората, които ти се доверяват за кариерата си.

Какъв е профилът на идеалния кандидат за вашата компания, за да бъде приет за талант? 

Не е изненада за никого, че в момента на пазара има много добри професионалисти, с изключително добри качества и умения. Това обаче, което отличава някои от тях, е желанието, с което вършат работата си и мотивацията, хората, които са готови да извървят допълнителната миля. Нещо повече - ако човекът е отворен към новото, различното, вълнуващото, би се вписал идеално в културата на нашата компания.

Вижте всички актуални обяви за стаж:
https://www.idealcandidate.bg/stajove

Кое според Вас е най-важно за изграждането на един талант - семейството, приятелската среда, образованието, хобитата и интересите му, желанието му за развитие, иновативността в мисленето му, очакванията му за настояще и бъдеще? Какво друго можем да добавим, може би това са меките умения

От личен опит мога да заявя, че дори човек да няма най-благоприятната среда, възможности, средства или каквото и да е - нищо не може да се замени със силната мотивация и волята за промяна. Ако работиш достатъчно усърдно и целенасочено, всичко може да се промени около теб, за теб! Тогава ще се появи благоприятната среда за растеж, иновативните идеи и вълнуващото очакване за бъдещето. Просто не спирай!

Колко важно е за Вас първото впечатление през време на интервю

Смятам че би било много грешно, ако правим генерални заключения от една интеракция с човек. Без значение добри или лоши.

Следвате ли строго установен протокол и стъпки при провеждането на едно интервю или то се развива в много различни посоки, според отговорите на самия кандидат?

 Друго качество, което е много важно не само в нашата професия, а и в живия живот, е да си гъвкав. Няма двама еднакви кандидати, защо да има и две еднакви интервюта?