Амбицията на Европа за въглеродно неутрална и кръгова икономика до 2050 г. остава основно послание в предложения от ЕК фонд за възстановяване. Готова ли е България да участва активно в Зелената сделка и преходът към отговорен растеж и да спечели от нея? Това ще бъде водеща тема в предстоящото единадесетото издание на Зеления форум на списание "Мениджър", съобщават организаторите.

Събитието ще се проведе на 24 септември (четвъртък), с начален час 10.30 ч. Мястото е Платформа А6 - събитийно пространство до вход А6 на НДК.

Представители на европейски и местни институции, експерти и лидери на компании и организации с доказано добри практики в управлението на ресурси ще очертаят в три панела необходимите стъпки, политики и иновации за по-чисто и устойчиво бъдеще.

Сред основните лектори са евродепутатът Ева Майдел, заместник-управляващия директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции Илияна Цанова, заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, старши съветникът на Европейската климатична фондация Юлиян Попов.

Форумът отделя специално място и за гласа на бизнеса, който очаквано ще продължи да бъде най-големият и реален двигател на промяната през социално-отговорните цели и добри практики за устойчив растеж, които следва. В разговора за зелената трансформация на България ще се включат и представители на зараждащото се ново поколение еко иноватори.

Вижте ТУК пълната програма на форума и участниците в него

Присъствието на форума е с ограничен достъп, поради действащите противоепидемични изисквания и е възможно с предварително заявена регистрация, която можете да направите ТУК

Целият форум ще бъде излъчван на живо във фейсбук страницата на Мениджър Нюз, както и в самия сайт.