WorkTalent.com, платформата на Dir.bg, в която всеки от вас може да открие своята по-добра работа или стаж, се обърна към бизнеса и потърси мнението и кариерните съвети на водещи лидери, част от които ще споделим с вас днес:

Камелия Минева (Изпълнителен директор на ПроКредит Банк)

"Постоянно предизвиквайте себе си и пробвайте нещо ново"

Ивайло Славов (Сериен предприемач, партньор в WorkTalent.com)

"Да отидеш първи на работа и да си тръгнеш последен, ако искаш да се развиваш и изграждаш като професионалист, не е проблем, а необходимо условие."

Асен Ягодин (Изпълнителен директор с ресор "Корпоративно банкиране и финансови пазари" в Пощенска Банка)

"Пазарът на труда се променя динамично - променяйте се и вие. Учете максимално от опита около вас. Инвестирайте постоянно в себе си, в собствените знания, това е най-важната житейска сделка."

Диана Митева (Доскорошен изпълнителен директор на ДСК)

"Бъди смел и решителен, обграждай се с хора, които могат и искат да работят, да правят неща заедно, които са готови да работят много активно и целенасочено, и тогава целите ще бъдат постигани по най-добрия и успешен за човека, екипа и компанията начин"

Георги Димитров (Председател на Борда на Директорите на "Евротръст Технолъджис" АД)

"Всеки от нас трябва да има смелост да реализира мечтите си, за да работи мечтаната професия - професионалното развитие е ракета-носител в нашия живот и тя окупира голяма част от него, защото е свързана с възможността за обезпечаване на нуждите ни, грижа за семейството и осигуряване на нормален живот."

Полина Тоскова (Country manager на MyPos България)

"Колкото и тривиално да звучи, слушайте сърцето си и вътрешния си глас. Личните ценности са определящи за кариерното развитие. Процесът по осъзнаване във всичките му аспекти е най-ценното, което можете да предадете нататък."

Максим Бехар (Изпълнителен директор и Председател на Борда на Директорите на M3 Communications Group)

"За мен успешен е този човек, който е щастлив. Ако сте щастливи в работата си, то тогава ще бъдете и успешни."

Мария Минчева (Заместник Председател на Българска стопанска камара)

"Отнасяйте се с любопитство и търпение към работата. Уважавайте труда на колегите си, независимо от тяхната позиция. Утре ролите може да са разменени. Бъдете добри професионалисти, а не кариеристи."

Виктор Димитров (Управляващ директор на DXC Technology за Източна Европа)

"Правете смело грешки, взимайте си поука и опитвайте да не ги повтаряте. Самоусъвършенствайте се и винаги с усмивка напред!"

Иглика Йорданова (Управляващ партньор на Colliers в България)

"Намирам за вдъхновяващо да се работи там, където има стремеж към съвместни действия, създаващи повече позитивен ефект, повече стойност, повече знание, повече растеж, повече енергия. Това, което работиш, трябва да те зарежда с енергия."

Тодор Дачев (Country manager на TEK Experts България)

"Учи, развивай се и давай винаги най-доброто от себе си на ежедневна база - това дългосрочно е най-добрата рецепта за успешна кариера."

Иванина Първанова-Стефанова (Изпълнителен член на Съвета на директорите на EVN Електроснабдяване)

"Търсете възможности за промяна във всеки един аспект от своята работа. Рутината е нещо, което успокоява, защото създава комфорт, а да излезеш от зоната си на комфорт е най-голямата предпоставка за кариерно развитие."

Ростислав Русинов (Country manager на Bigbank България)

"Не търсете бързото израстване и високата заплата в самото начало. Инвестирайте в себе си за да получите опит, знания и професионално отношение. Учете бизнеса си от различни ъгли. Другото ще дойде след това."

Александра Мечкова (Изпълнителен директор на Телерик Академия)

"По-добре е да сме смели, отколкото перфектни. Като идеята не е да сме посредствени, а да премахнем ограниченията и бариерите, които сами си поставяме за сметка на размах, мащаб и скорост."

Любомир Аламанов (Генерален мениджър на SiteMedia)

"Полагайте усилия всеки ден и те ще дадат резултат. Никога не спирайте!"

Елена Дречева (Изпълнителен Директор на Коника Минолта в България)

"Възможностите са около вас, трябва само да ги забележите. Преследвайте мечтите си с действия и постоянно учене, не се страхувайте да опитвате и да излизате извън зоната си на комфорт. Само тогава се случват хубави неща!"

Александър Христов (Управлява ПР агенция Параграф 42)

"Действай смело, няма какво да се обърка."

Ирена Жотева (Управител на HILL International България)

"Отделяй необходимото внимание на всеки човек с когото се виждаш/чуваш. Никога не знаеш какво може да дадеш/получиш. Ние сме социални същества и системата ни е изградена на базата на контакти."

Любомир Спасов (Country Manager на Danone България)

"Давай, за да изискваш. Правата и задълженията са винаги свързани."

Още кариерни съвети можете да откриете в рубриката "WorkTalent представя"

Публикацията е предоставена от WorkTalent.com