Близо 5 млн. лв. са инвестициите на "Пампорово" АД през тази година, информира изпълнителният директор Мариан Беляков. Курортът откри днес ски сезона с безплатни лифтове и три отворени писти. Дружеството инвестира в обекти като нови Конгресен блок и модерен СПА център от ново поколение, които превръщат Пампорово в целогодишна дестинация, допълва Беляков. Около 15 процента ръст при ранните записвания за зимния сезон отчитат от "Пампорово".

Хиляди скиори и сноубордисти се спуснаха по пистите в Пампорово в първия ден от ски сезона. В периода от 14 до 20 декември дневната лифт карта е на промоционална цена от 43 лева. Ново поколение СПА център, богат културен календар и въвеждане на няколко различни вида лифт карти са основните новости в Пампорово през този зимен сезон, коментира Мариан Беляков.

Откритият през лятото Конгресен център в хотел "Перелик" разгръща през зимния сезон богат културен календар, информират от дружеството. Всяка събота в залите на Конгресния център ще се представят концерти, представления, театрални постановки и други събития. Към конгресния комплекс в хотел "Перелик" от този ски сезон се добавя изключително модерен според Мариан Беляков СПА център на площ от 2000 квадрата. Според директора всички тези инвестиции са изцяло нова посока, в която се развива Пампорово и предпоставки за налагане на курорта като целогодишна дестинация.

Приключилият летен сезон е изключително силен, след въвеждането на 30 нови летни продукта и отварянето на Конгресния център, отчитат от "Пампорово" АД. Още в първите месеци на функциониране на Конгресния блок, в залите са организирани събития на едни от най-големите фирми в България.

През зимния сезон ще предложим още по-голямо разнообразие от продукти и начини за забавление на нашите гости, допълва Беляков. Съдейки по осезаемия ръст при ранните записвания, заетостта на хотелите през зимата се очертава добра, уточняват от дружеството. Основни клиенти за Пампорово и през този ски сезон ще бъдат българските и балкански туристи. Традиционно силен за курорта остават ирландският и британският пазари, които запазват едни и същи нива през последните години. Няма промяна и в записванията на руските туристи.

От "Пампорово" предупреждават любителите на зимните спортове да следят ежедневно информацията за състоянието на ски зоната и актуалните условия за каране на ски, тъй като метеорологичните прогнози вещаят затопляне на времето в следващите дни.