Съобщението е публикувано в информационната система за производствата по несъстоятелност на Министерството на правосъдието.

Офертите трябва да се подадат до 11 часа на 21 юни, а предишния ден потенциалните кандидати трябва да са внесли задатък от 1 млн. лв.

Стартовата минимална цена е 11.7 млн. лв., каквато беше договорена с депутата от ДПС Делян Пеевски през януари тази година.

Синдикът ще може да проведе допълнителни еднократни преговори с всеки от явилите се в процедурата за подобряване на предложенията им с минимум 50 хил. лв. След това ще бъде предпочетен купувачът, дал най-висока цена. Това ще е четвъртият опит за продажба на затвореното още през 2002 г. химическо предприятие, на което несъстоятелността му да бе обявена от съда десет години по-късно.

През януари чрез фирмата си "НСН Инвестмънт" депутатът Делян Пеевски договори цена от 11.7 млн. лв. за закупуване на всички земи, сгради, съоръжения и оборудване на фалиралото „Химко". До сделка не се стигна, тъй като Пеевски обяви, че оттегля бизнеса си от България.