Според предварителния дневен ред от Съвета на директорите ще бъдат освободени Венцислав Златков Чолаков, който е и изпълнителен директор на компанията, и Миглена Петрова Христова.

От сега действащия Борд се предлага да остане само Радослав Василев Рахнев.

Предлага се Съветът на директорите да има пет членове, с мандат три години, и в него да влязат Шреаз Кишор Фадниз /Shreyas Kishor Phadnis/, Рахул Дататрая Нимкар /Rahul Dattatrya Nimkar/, Владимир Гечев Жеков и Светлана Райкова Мартева.

Според източници на ДИР.БГ двама от новите директори са от Индия и Дубай. В Дубай Булгартабак холдинг има дъщерна фирма.

Общото събрание на акционерите ще разгледа предложение възнаграждението на новоизбраните членове на Съвета на директорите да е от 2600,00 лв. месечно.

Преди дни стана ясно, че Делян Пеевски излиза от акционерната собственост на „Булгартабак“. Той посочва, че през последните седмици в медиите са зачестили опитите за умишлено дискредитиране на „Булгартабак“, чрез използване на името му за отправяне на неистински внушения, свързани с дейността на компанията.

"Целта на подобни действия е името на „Булгартабак“ да бъде тенденциозно замесено в политически интриги от моите опоненти, което аз категорично не мога да допусна. Не мога да допусна също негативната кампания да засегне над сто хиляди производители на тютюн, чийто поминък зависи в голяма степен от дейността на „Булгартабак“, изтъква Пеевски.

Преди месец „Булгартабак Холдинг“ АД заплаши да заведе съдебни искове срещу всички, които напоследък се опитват да дискредитират доброто му име. За това се предупреждава в декларация на компанията по повод „тенденциозни материали в медиите, които целят да се създаде негативно обществено настроение срещу „Булгартабак“.

Според турски медии "Булгартабак" е замесен с контрабанда на цигари на турския пазар.