Това се разбра след срещата на министъра на икономиката Божидар Лукарски и членовете на Съвета на директорите на ВМЗ АД-Сопот, които са обсъдили състоянието на дружеството. На срещата са присъствали и лидерите на КНСБ във фирмата. Това съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

Обсъдени били и перспективите за развитие през 2016-а и 2017-а година.

Синдикатите очакват информация и за броя на персонала по години за изпълнение на производствената програма.

На срещата е договорено и в най-кратък срок да се обсъди и изясни на работна среща между синдикатите в дружеството и мениджърския екип начинът на ползване на платения годишен отпуск и на допълнителните дни, така че персоналът на дружеството да не понесе загуба на полагащ се отпуск.

От представители на КНСБ в дружеството са направени предложения за възстановяване на производствени халета и дейността на площадката в Иганово, с цел да се достигне производствен капацитет минимум на нивото, което е бил преди взривовете. Ще има периодични срещи между мениджърския екип на ВМЗ АД-Сопот и синдикатите на дружеството за обсъждане на проблеми, породени от възстановяването на дейността на площадката "Иганово", за изпълнение на производствената програма, за спазване на изискванията на безопасен труд, за работно време и доход.