Така бяха потвърдени информациите, тиражирани от няколко дни от медиите. Джеймс Мърдок, който е на 42 години, е понастоящем един от директорите по оперативната дейност на холдинга. Той ще стане генерален директор на групата считано от 1 юли. Неговият брат, 43-годишният Лаклан ще споделя поста на изпълнителен президент на административния съвет на компанията заедно с баща си.

При тази смяна на властта другият директор по оперативната част Чейз Кори ще остане в групата, но ще заема поста на вицепрезидент на административния съвет до 30 юни догодина. Не е ясно дали после ще напусне групата. Всички ръководни кадри от компанията след 1 юли ще дават отчет на братята Джеймс и Лаклан Мърдок.

"За мен винаги е било приоритет да гарантирам стабилността и постоянното ръководство на компанията и тези номинации ми позволяват да постигна целта", се посочва в изявление на Рупърт Мърдок.

В него той хвали качествата на синовете си, които нарича талантливи и които ще отведат компанията към ново ниво на растеж в един отрасъл в процес на трансформация.