Агенцията цитира в. "Фигаро", който се позовава на изследване на социалната мрежа за професионална заетост LinkedIn и прави класация на 10-те професии, някои от които допреди 5 години изобщо не са съществували, а днес се радват на огромен интерес.

На първо място е професията на специалистите по разработване и усъвършенстване на операционните системи на "умната" техника на компанията Apple.

На второ е професията на специалистите по разработване и усъвършенстване на операционната система Android на Google.

В класацията попада и професията на експерта по социални мрежи, който дава съвети как да се използват най-пълноценно различните социални мрежи.

Професиите на анализатор на бази данни и на архитект на бази данни също не бяха толкова разпространени допреди пет години. Специалистите в първата област анализират базите данни, докато вторите ги проектират, така че ползването им да е по-лесно.

Допреди пет години никой не познаваше и професията на специалист по облачен компютинг (Cloud Computing) и на експерта по цифров маркетинг, които днес са хит на пазара на труда.

Дизайнерите на потребителски интерфейс, които би трябвало да направят новите технологии по-забавни за клиентите, също са търсени много повече отпреди пет години.

Изненадващо обаче в класацията на най-модерните днес професии попадат също инструкторът по зумба и треньорът по плажен фитнес.