Министерството на икономиката и енергетиката, което е основен акционер с 75% участие, смени в последния момент две от своите предложения и извади от предварително посочените Евгений Мосинов и Валентин Михалев, предаде БГНЕС.

В новия борд влизат Веселин Маринов, Йордан Георгиев, Таня Власиаду, Румен Кулев и Светлодара Петрова.

"Възможно е и да не се върви към ликвидация на "Слънчев бряг" АД, каквато анонсира депутатът Димчо Михалевски преди изборите. Агенцията по приватизация е определила оценител, който трябва да изготви информационен меморандум и приватизационна оценка. Това е коренно различно от ликвидация", коментира бившият изпълнителен директор Златко Димитров.

По думите му, ако се добави инфраструктурата, включително и ВиК мрежата, активите на акционерното дружество е около 70 млн. лв.
"Възможно е да се търси купувач на останалата част от държавното имущество", поясни Димитров.

Според новия член на борда на директорите Йордан Георгиев, има възможност и за ликвидация, и за приватизация на дружеството.

"Опция е "Слънчев бряг" да се развива и като обособена административна единица, като вид община", смята Георгиев.

Евгений Мосинов, който бе сред предложенията за член на борда, остана изненадан от промяната в последния момент.

"Явно в определен момент, корпоративните интереси взимат връх над политическите", коментира Мосинов, който е общински председател на БСП в Бургас.

Мандатът на новото ръководство ще бъде 3 години.

Символична печалба от 3002 лв. отчете преди дни досегашното ръководство на курорта.  Според официалните данни от отчета „Слънчев бряг" АД приключва 2013 г. с 1 811 хил. лв. повече приходи и с 1 294 хил. лв по-малко загуби спрямо 2012 г. За предходната година приходите са били още по-нищожни -1 191 хил. лв.