Започва ли поевтиняване на храните?

Световните пазари дават сигнали за по-ниски цени на някои храни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сезонно поевтиняване

поевтиняват нагоре, всяка седмица нещо поскъпва

Не, за сега храните не поевтиняват. Това което виждаме е корекция заради спекулативното поскупване от пролетта. Реалното поскъпване си върви, а флъуктуациите са на психологическа основа. Освен ако запада не продължи с монетарните инструменти и не реши да заложи на скъпи пари, поевтиняеване няма да видим. Но ако имаме късмет, ще видим успокояване на пазара и едно по-приемливо и по-плавно поскъпване.

Годините на евтини фосилни горива и евтини храни ПРИКЛЮЧИХА! Никой да не си прави илюзии. КРАЙ! Ще плащате все повече и ще потребявате все по-малко!

А ти?

Ще говорим за времето на Борисов с умиление и носталгия като за времето на Живков, а Киро и Асен ще ги помном като Виденов.

Тъп козяшко-гейберастки трол! Само да ти кажа, хлапе насрано, че по времето на Виденов 1 литър бензин струваше 190-200лв, а долара както ви карат да драскате, малоумници смотани беше 3000лв. ха-ха..... България е имала най-евтиния бензин - 6-7 АМЕРИКАНСКИ ЦЕНТА НА ЛИТЪР!

и какво беше по времето на борисов, същата мизерия беше, както и сега, както и в следващите години, защото нямаме производство и икономиката ни се крепи на някакви услуги

Разбира се, вече го усещам! Кашкавалът от 25 лева ще стане 23, т.е. ще е поскъпнал не със 100 % от началото на идиотията, а само с 90 %. Та, Калино, какво казваше вчера за вашето управление? Успешни сте били и са ви завидели, та са ви изритали? Няма нищо, простено ти е - все пак с нос, забит в телефончето, трудно ще ти е било да забележиш някои процеси от реалния живот.

И ащо снимката ви е жот някой чужд пазар с цени в евро

Е как, нали ще ни натикат в обора на тая измислена и никаква "валута" - еврото. Да свикваме от сега.

Кво говориш........много по-добре е! Зимата храната без пари ше бъде както е тръгнало...

Сезонното намаляване на цените не е точно дефлация . Отчитането на годишна база , дава по точна представа .