Запазваме въглищните централи до 2050 г.

Увеличаваме електроенергията от ВЕИ до 25% от брутното потребление

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Туй започва да заприличва на "енергийна стратегия". Дано не почнат всяка година да променят условията в движение, под натиска на този или онзи.

Е как иначе, та нали сащенските централи в БГ. са на кюмур, обаче вдигат данъка на стария ми доуф щото замърсявал въздуха.

РАЗУМНА КОНСУМАЦИЯ НА ЕНЕРГИЯ И ГЛАВНО ВЕИ ЕНЕРГИЯ ---ТОВА Е ИНТЕЛЕКТ РАЗУМ И ЩАДЕНЕ НА МАЙКАТА ЗЕМЯ

За да плащаме на американците за мариците, които не работят?

Каквото и да правите тези централи си отиват. Запазвате ги , а нашите дробове как щезапазите ?

Хубава стратегия, ама малоумна! Ще ги запазим до 2050 година, но до тогава Европейският съюз всяка година ще завишава екологичните изисквания и за да се изпълнят тези изисквания ще трябва да се наливат стотици милиони в очистващи съоръжения! Познайте каква ще е цената на електроенергията произведена от тези централи и за какво ще става тя. За бизнес? Никога! Кой прави бизнес със златен ток! Сега бизнесът отказва да повишава заплатите заради повишената цена на електроенергията! А тогава? Електромобилите все повече ще навлизат в нашия живот. С какво ще ги караме? С такъв ток ли? С такъв ток, колата на трупчета! Или може би да го ползваме за бита? Та той ще повлече всички цени на стоки и услуги нагоре! Малоумие е да се мисли, че в бъдеще ще имаме евтина енергия от ТЕЦ! Няма такъв филм! Тази енергия от година на година ще става все по-скъпа!

Цената е по-ниска от тези в цяла Европа, което лесно може да се види в Евростат. Цената на електроенергията не е повишена на регулирания пазар, а на уж свободния е монополизирана от НЕК, който гледа да избие дълговете си за сметка на купувачите. Но това не е свързано с ТЕЦ-овете. Един киловатчас средно е 18 ст с ДДС, което означава, че с електромобил пътя София Бургас струва под 5 лева, дали верно някой ще си тури електромобила на трупчета дори и при три пъти по-висока цена от да речем 50-60 стотинки? Електроенергията формира около 5-10% от разходите, така че работодателите които отказвали да вдигат заплатите просто ще останат без персонал. Може и да не е евтина енергията от ТЕЦ, но няма и да е скъпа колкото си мислиш колкото и да завишават изискванията,, най-малкото защото освен ЕС има цял свят, а прострелването на конкурентноспособноста не е в изгода за ЕС, докато няма глобално разбирателство по въпроса

И откъде идват 3000 МВт в момента след като не работят? Баси тъпаците има все още.

Сащинските централи са с филтри, тури си катализатор на гоуфа и данъка ти ще падне.