За да се противопостави на долара, Пекин залага на своя дигитална валута

Дигиталният юан ще има стойност, създадена и контролирана от централната банка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Правете разлика между дигитална валута на централна банка, крипто валута и биткойн. Биткойн е криптовалута, но не всяка криптовалута не е биткойн - само един блокчейн е биткойн блокчейна. Тези които са грамотни и четат, ще направят пари. Останалите само ще коментират кое имало стойности, кое било измама и т.н. Аз нямам проблем, забавно ми е как критиците на биткойн утихват когато той за пореден път стигне рекордни стойности и после като коригира, почват злобно да пискат каква измама е и да се надяват, че ще падне до 0 и всички които се спечелили пари, а те не са, да си изгубят парите. Но злобни човечета - биткойн НИКОГА няма да стане 0$ всъщност тенденцията е обратна, долара ще стане 0 спрямо биткойн. Доларите ги печатат с камионите, биткойните са само 21 млн. Изводът е елементарен, но злобните човечета, които не спечелиха от биткойн искат той да стане 0, за да си успокоят злобните душички. Няма да стане, злобейте си :)

Я да видим колко китайци имат биткойн и кой друг по света, освен китайци, ще си купят от техните комунистически регулирани токени. И най-вече след колко хиляди години ще достигнат сегашната цена на биткойн.

Разликата е тая че левът може да загуби стойноста си а юана Не.

Парадокс е за глупаците. Китайското крипто е под контрола на Пекин, но ще циркулира в тила на врага. Биткойна е дерегулирана стръв за идиоти и не им върши работа.

Истински парадокс: от една страна Китай потвърждава забраната си на криптовалутите, а от друга - той се активизира, за да създаде своя собствена дигитална валута.

А какво ще стане с доларите, когато всички започнат да ги продават за криптоюани?

Правите ли разлика между криптовалута и дигитална валута ?

Gugnelid

Аз разлика от нормалната система в момента не видях - вече всички имаме сметки, с които се разпореждаме през компютър или телефон. Това прави ли левовете ми дигитални по смисъла на това, което китайците (изглежда) планират да направят?