Вашингтон и Пекин отново седнаха на масата: ще падат ли митата

Сроковете изтичат, съвсем скоро ще се разбере дали САЩ ще продължат политиката си на допълнително обмитяване на китайски стоки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще се разберат. И двете държави имат един общ неприятел - третия геополитически център. На Китай му е необходимо жизнено пространство и ресурси, а на САЩ ..... по принцип нищо не им е нужно - имат и от двете, имат нужда единствено от това да редят световния пасианс.

ето това се казва сляпо подчинение на стратегическите интереси на САЩ. САЩ и Китай се разбират и изнудват един друг, а ЕС спазва някакви санкции от които губи пари и пазари, а САЩ прави пари като се договаря за по добри условия за американските фирми. после някой ни обяснява колко лоши били китайците и руснаците, а всичко се върти около това САЩ и нейните компании да печелят милиарди. ако САЩ се разбере с някоя държава всичко е ОК, ако САЩ не се разбере тази държава автоматично става лоша и почват санкции. после се разбират, санкциите падат, американските фирми се настаняват удобно на пазара и печелят милиарди. Европа пак гледа тъжно през прозореца, но от външна страна.

Аааа? Верно ли?