В САЩ са фалирали 17 компании за шистов петрол

Втори ирански танкер с гориво пристигна във Венецуела

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

0

Е, поне имат много горивни компании на частни лица, конкуренция и ниски цени (в момента галон, около 4 литра бензин, струва долар и петдесет), а не една с три имена - Роснефт / Лукойл / Газпром, която сама си (ни) определя цените и качеството, и караме на 3 лева литърчето и дизелите пълнят сервизите със запушени дюзи.. И всичката парà, благодарение на Путя, вече 20 години отива не при народа, а при дружките му с бентлитата.

За да няма излишни спекулации с прозиводствени цени и на колко е нужно да продават различните страни, за да излязат на нула фискално и като текуща сметка прилагам няколко линка: https://knoema.com/infographics/vyronoe/cost-of-oil-production-by-country http://graphics.wsj.com/oil-barrel-breakdown/ https://www.fxempire.com/education/article/breakeven-crude-oil-production-costs-around-the-world-646083 https://www.statista.com/statistics/262858/change-in-opec-crude-oil-prices-since-1960/ За който се интересува има достатъчно източници на информация. Няма нужда от излишни манипулации и/или спорове.

това е лошо, защото сега вместо 170 или там колкото фалират наистина, ще дойдат 1-2 мултинационални урода. А те вече няма как да фалират. Както забраниха конопа - и изтровиха цяла планета с петролни продукти (и пластмаси и 'лекарства'). Така че, в момента точно краварите са се наточили да отхапят главите на обикновените американци. Това не е добре, никак. Ако някой си въобраява, че 100+ фалирали малки компании са нещо, нека си спомни как кризата 2008-а краварите фалираха 20-30млн американци, за да спасят 1-2 банки. Това сега е много, много лошо, но не за краварите, а за американците. От там е много лошо и за всички хора.

те имат вече заявени апетити да закупят фалиралите щатски компании и Тръмп и сие са побеснели. А Китай е един от най-големите купувачи между другото. Ето малко по въпроса за горивата пак на чужд език. Согласно данным Главного таможенного (миническо) управления КНР, в апреле импорт нефти в Китай снизился на 7,5% в годовом выражении - до 9,84 миллиона баррелей в сутки (денонощие), пишет агентство. Объем поставок из Саудовской Аравии в апреле упал на 18% в годовом выражении и составил 5,16 миллиона тонн, или 1,26 миллиона баррелей в сутки. Россия в отчетном месяце поставила 7,2 миллиона тонн (1,75 миллиона баррелей в сутки), что на 17,7% (повече от миналата година) больше чем годом ранее. Импорт нефти в Китай из России в апреле вырос на 17,7% в годовом выражении, в то время как из Саудовской Аравии - упал на 18%, сообщает агентство Ройтер со ссылкой на данные Главного таможенного управления КНР. "Россия обогнала (изпревари) Саудовскую Аравию в качестве основного поставщика сырой нефти в Китай в апреле, импорт вырос на 18% по сравнению с тем же месяцем прошлого года", - говорится в сообщении. Ройтер отмечает, что при этом импорт за первые четыре месяца года вырос на 1,7% по сравнению с аналогичным периодом прошлого года, так как китайские НПЗ пользуются преимуществами падения цен на нефть.

Според мен цифрата ще достигне 100 компании.

не лошият мениджмънт е причина, Венецуела да не продава нефт. причината всеки я знае и тя се нарича САЩ.

Не, петрола им е проблем, а това, че не могат да си произведат бензин от него, дори за вътрешни нужди. Чавес изгони западните компании и национализира произведството, Мадуро просто върви по неговите стъпки, производствата кретаха на самотек 10 - 15 години, но всяко нещо си има край. Просто нямат умствения багаж за да развият сами технология за преработка на нефт. Особено и след като Русия също се изтегли оттам. Ако можеха да се оправят сами, нямаше да чакат Иран да ги снабдява с бензин. От това по нагледен (и жалък) пример за нескопосано държавно управление едва ли може да се намери. А за тези, които ще кажат, че е виновно ембаргото на САЩ, ами има и соц държави бе, защо могъщ Китай и могъща Русия не им помогнат, ако е въпрос на снабдяване със суровини и техника? За какво са им упадъчни западни технологии и техника?

Ми сега откъде ша внасяме евтина нафта? Ми интерконекторите? Кво става, бе???

Голем смех е да гледаш тролове от фалиралия кенеф раССия, където 40 процента от износа им е горива само да се радват на ниски цени на горивата!

Пускай водата и отплувай .

бибитко , що не внесем евти петрол ?

По-евтин от това къде? В момента от 1.70 за литър 1.20 са акциза и ДДС-то - т.е. държавната "хапка", която няма нищо общо с цената на петрола.

Това означава само едно нещо-конфликт в Близкия изток, след което цената се покачва автоматично-въпрос на време. Който е предвидил точното време, ще направи богатство на борсата.

има една съседна статия, където обявяват кога ще се случи конфликта - м.Юли тази година един рязан щял да анексира други рязани. Тя там обичат да се таковат по братовчедски.

Миналата година беше: "Добивам нефт! Добивам газ!" А сега е: "Не добивам нефт... Пикая газ..."

пък и е станало мода да се пускат неща на чужд език тука ако са по темата: сланцевий значи шистов, помощ за четящите. това е само част от текста. банкротство е фалит. Волна банкротств С начала пандемии нефть подешевела почти на 50%, в апреле из-за беспрецедентного сжатия спроса на топливо и переполненных нефтехранилищ фьючерсы проваливались в отрицательную зону. В результате сотни американских нефтегазовых компаний оказались на грани банкротства. Так, Parsley Energy закрыла 150 скважин , Continental Resources сократила добычу на треть, Texland Petroleum — полностью. В апреле обанкротился один из крупнейших сланцевиков — Whiting Petroleum, следом — обслуживающая компания Hornbeck Offshore Services. В мае о возможном прекращении деятельности инвесторам сообщили калифорнийская California Resources и сланцевый гигант Chesapeake Enеrgy. Аналитики предупредили: это только начало волны банкротств, которая скоро накроет отрасль. По прогнозу Pickering Energy Partners, разорение в этом году грозит почти 40% сланцевых компаний.

Тръмп е некадърник и не му дреме за това, че хората остават без работа. Никой не разчита на него - щото долу има някакви аблудени.

Но на обонго му дремеше и създаде програма за изхранване на бедните , които още със стартирането бяха милиона .

Тц, програмата я създава Рузвелт... но Обама разшири бройката на тези които разчитат само на държавата.

сърцето ми пее!

малко са.

Шистаците тепърва ще се гърчат. Европа няма нужда от САЩ. Факт.

Да идат тука, всички толбухенци ще им продадем земите си на разсрочено плащане, само и само да добиват шистов газ и петрол и да ни плащат дивиденти и обезщетения, проценти...От името на Жиката, искам да направя изявление, даваме под наем целия квартал "Балик", ние ще се изнесем на палатки, на село, по Албена, Крапец, Каварна...после ще им продадем всичко, само и само да има бизнес...Добре сте дошли, братя хамериканци!

Щатите си имат закони за фалирали дружества . Това не е проблем за тях .

Проблем ще бъде за милионите безработни, бездомни и бедни. Каквито в САЩ са над 50 милиона и се увеличават, въпреки коронавируса, който трябваше да ги редуцира.

Който и каквито и сметки да си е правил... руснаците казаха че повече няма да му помагат и сега потърпевшите взеха да се оплакват че сами са се прецакали.

Вие шегувате ли се бе? най-богатата на петрол страна в Америките изпитва остра нужда от бензин???? ХА-ХА-ХА! В същото време в САЩ фалират компании за добив и на никой не му прави впечатление за нещо извънредно, че се случва!!!

Производството на шистов петрол и газ в САЩ може да бъде спряно за по всяко време за определен период и след това да се стартира отново беа проблеми... Но това не е така при ватните нефтени и газови платформи – те спрат ли се след това КАПУТ - ще излиза само вода с боклук ... …някой запознат ли е със закона за фалита в щатите, в смисъл че колкото и да фалират шистови компании технологията и находищата остават и когато им е рентабилно пак могат да станат производител номер 1 и на нефт, дори и с други компании! Само да спомена че Хенри Форд е фалирал 7 пъти преди да успее! А в момента Тръмп спасява много от шистовите компании като им изкупува количествата за стратегическия резерв и им освобождава складови площи, които са най-големия проблем при такъв профицит защото в щата Уайоминг например цените на най-ниския кла петрол които се използва за битум и за асвалт са отрицателни или ти дават по 18 цента за да ги отървеш!

Е,тогава що реват като заклани, айретен че след като Помпейо ходи при арабите, а те го отрязаха, Тръмп непрекъснато звъни на Путин да му плаче на рамото че току виж му влъзъл в положението и се смили над американците.

никой не реве бе дръгарю - само руските пензиаонери пъшкат. Ето ти фактите - В САЩ 4 литра бенсин струват около 1.80 до 2 долара. Само глупак може да каже продобна тъпотия. Изобщо ясно ли ти е как работи икономиката? Не явно. Фалирали фирми какво от това? Ако не е изгодно да работят да ги поддържаме живи само за твой кеф ли? Когато стане изгодно да се добива нови фирми ще се появят. Това не е Газпром който е отговорен за 60% от руския национален доход и затова се крепи от държавата. Факт: дохова на Газпром спадна до 16.3 трилиона долара през 2019 а спада за Януари и февруари е 51%. Според Газпром през 2013 са доставяли 200 (199.5) милиарда барела в момента около 123. И това ако не е спад. Да ти го сметна ли като процент защото подозирам че нямаш средно.

Цялата американска администрация начело с Тръмп нададе вой като гладни вълци при пълнолуние а ти тука ми разправяш вицове-)

Хаха тебе трябва да те вземат там за ПР да ги спасяваш :) - от 20 кладенеца вода ще докараш. Много радиация има в БГ и няма междинно положение - или си с Русия или със УСА. Забрави за момент колко е зле в Русия. В УСА вече не успяват толкова бързо да печатат пари колкото лихвите по дълга им растат. Компаниите фалират и милиони са безработни - повече от 20 млн , нямат пари и живеят на заем... това е зле и не може да продължи до безкрайност. Тоя проблем не се влияе от това колко си влюбен в УСА - милиони хора там почва да ги боли много и нямат опции - твойта любов не им помага никак ...

Във този форум щом кажеш някаква истина за щатите автоматично ставаш агент на русия.

Петролът може да падне под 10 долара за барел. Добивът на петрол може да се окаже безсмислен - 13 долара - това е катастрофа за руската петролна индустрия. Ако ситуацията се влоши, тогава смисълът да се добива петрол и да се продава ще изчезне, каза експертът. В момента глупостта на многоходовчика глупак Путин направи така, че само руия губи един милиард долара на седмица !!! Този месец - НЯМА И ГРАМ РУСКИ нрфт- УРАЛ. Руският петрол URALS се срина до 13 долара за барел. Очакваме с нетърпение да продължението . В момента никой в света не купува руски петрол! Ще напълнят съоръженията за съхранение.... и ще трябва да спре Руската глупост и алчност – това ще ги убие! Браво на шейховете ! Набиха глупавата плешива глава на гнома путин! Петрол - Кризата е криза, но нетната печалба на SaudiAramco надхвърли общата печалба на 12-те световни петролни гиганта в Саудитска Арабия. В САЩ вече продават литър бензин по 25 цента на литър (20 лоши рубли). Цената на добивания нефт в русия е - 60 долара (некачествен нефт Уралс) А в Саудитите - 7 долара ( с отлично качество) Къде Европа и Китай ще купуват черно злато? От руската кочина или от Саудитите ? Къде е логиката? Петдесет танкера в момента пътуват към Саудитска Арабия, за да напълнят света с евтин нефт ... ЕТО И ЛИНКА: https://eadaily.com/ru/news/2020/03/26/polsotni-tankerov-idut-v-saudovskuyu-araviyu-chtoby-zalit-mir-deshevoy-neftyu Саудитска Арабия след петрола ще свали цената на газа до 50%, В икономическата война с Русия преминава на ново ниво. ... както потъна газопровода за Китай Сила сибир – Който Току-що стартиран и спрян за въображаем ремонт ... Но факт е, че Китай отказва руския газ. – ПАК ЗАГУБИ МИЛИДРИ ДОЛАРИ за мурзилките! Саудитците се договориха с емирите на ОАЕ за взаимна финансова помощ. С резервни фондове за няколко стотин милиарда долара, ако нещо се обърка. ОАЕ разполага със 790 милиарда долара в суверенния си фонд за богатство и 110 милиарда долара във валутни резерви.

така ли ти казаха? Еми не е вярно. Не ги слушай, лъжат те!

може и да падне, но е 33 долара в момента

но със риза...

Големият срив на руските документи на борсата в Лондон Минус в проценти: Новатек – минус 27,5% Лукойл -25.6% Сбербанк -25,2% Роснефт -23,5% Газпром -20,1% VTB -18.4% NLMK -17.4% Газпром нефт -14,5% Норилски никел -10,5% Evraz -14.6%

Нещо не са ти верни данните. За какъв срок го гледаш това?

За в сънищата ... или поне докато плащат от козяк , после пак ще заобича партията .

Производството на шистов петрол и газ в САЩ може да бъде спряно за по всяко време за определен период и след това да се стартира отново беа проблеми... Но това не е така при ватните нефтени и газови платформи – те спрат ли се след това КАПУТ - ще излиза само вода с боклук ... …някой запознат ли е със закона за фалита в щатите, в смисъл че колкото и да фалират шистови компании технологията и находищата остават и когато им е рентабилно пак могат да станат производител номер 1 и на нефт, дори и с други компании! Само да спомена че Хенри Форд е фалирал 7 пъти преди да успее! А в момента Тръмп спасява много от шистовите компании като им изкупува количествата за стратегическия резерв и им освобождава складови площи, които са най-големия проблем при такъв профицит защото в щата Уайоминг например цените на най-ниския кла петрол които се използва за битум и за асвалт са отрицателни или ти дават по 18 цента за да ги отървеш!

Ватенките след Афганистан и една студена война фалираха…. СССР отиде на пуйка си Ленинова, дори не знаят къде е гробът и. Сега след един нов афганистан – СИРИЯ и световната изолация, те отново ще фалират. А путлер ще бъде съден в Хага. Еталонната марка, по която се "равняват" цените е BRENT с най ниско съдржание на сяра 0,37%. Той няма нищо общо с руската марка „УРАЛ“. Той е по-евтин и съответно по-некачествен. Еталонната марка, по която се "равняват" цените е BRENT с най ниско съдржание на сяра 0,37%. Той няма нищо общо с руската марка „УРАЛ“. Той е по-евтин и съответно много по-некачествен. През миналата година се разгоря огромен скандал с много замърсен със сяра руски нефт, който бе пуснат по нефтопроводите към Беларус и Западна Европа. Този нефт певреди тръби, компресорни станции и преработващи заводи. РУСИЯ ЗАПЛАТИ МИЛИОНИ ДОЛАРИ КОМПЕНСАЦИИ на пострадалите , и дори още плаща за тези повреди.

Е ТО БИВА , БИВА РУСОФИЛСКИ ЛЪЖИ, НО ТОВА НАДМИНАВА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ... И ВСЕКИ ЗНАЕ ЧЕ ЛЪЖЛИВАТА УСТА НА РУСОФИЛА СЕ ЗАТВАРЯ ЗАМО Л ФАКТИ И ЛИНКОВЕ-ЧЕТЕТЕ В ЛИНКА НАКРАЯ САЩ вече заемат първото място в света по производство на петрол - производство на петрол по години и страни (интересна динамика), САЩ-Саудитска-Руска федерация, млн. Тона: 2013: 455-536-522 2014: 530-541-526 2015: 566-565-534 2016: 549-581-547 2017: 580-560-548 През 2018 г. това вече е: 676-583-556 Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. Първите пет позиции за износ на САЩ и некадърната Русия: САЩ Потребителски стоки - 198 милиарда долара. Автомобили - 158 милиарда долара Селскостопански стоки - 133 милиарда долара. Самолетите - 121 милиарда долара Химикали - 77 милиарда долара. RF Суров петрол - 93 млрд. Долара Нефтопродукти - 58 милиарда долара. Природният газ е 38 милиарда долара. Дизелово гориво - 23 милиарда долара. Машини и оборудване - 28 милиарда долара. Ко значи? Че, като се изчерпи това което земята им даром им дава на ватенките без да имат мозък (като маймуна, която чака да падне кокоса и банана) , ще останат само с: Машини и оборудване - 28 милиарда долара. (разбира се ако есе още не са измрели от алкохолизъм, глад и нищета)

Чета тасс и разбирам фалшива новина

или бибиси.

чети онас и всичко ще ти е наред.

САЩ вече заемат първото място в света по производство на петрол (и на газ)- производство на петрол по години и страни (интересна динамика), САЩ-Саудитска-Руска федерация, млн. Тона: 2013: 455-536-522 2014: 530-541-526 2015: 566-565-534 2016: 549-581-547 2017: 580-560-548 През 2018 г. това вече е: 676-583-556 Освен това те ИМАТ ОГРОМНА ИЗГОДА от евтиния петрол и долар. Америка, Европа и други развити страни имат приходи от производство, иновации, те се възползват и ТЕ ИМАТ ОГРОМНА ИЗГОДА от евтиния петрол, за развитие. (Тръмп "светът се нуждае от евтин петрол") В Русия от евтиния петрол започва разпадането, тъй като те не произвеждат ПОЧТИ НИЩО полезно за света, а сред паразитите, живеещи от изчерпване на ресурси, без да мислят за бъдещето на децата си, планетата и имперските апетити са също така, излишно хромозомите мурзилки , съдейки според фалшивите амбиции за значимост в света. Втората статия за попълване на бюджета е търговията с оръжие, за да създават в света… но доброто е че износът им на дефектно старо съветско оръжие намаля наполовина през последните години.

мдаа който вади нож от нож умира го пишеше нейте из Библията

Краварите и конекрадци сдават багажа!

Гномчето-многоходовчик "голям стратег": Саудитска Арабия продава нефта си по 25 долара за барел. Руснаците вече са изгубили, но все още агонизират и се самоутешават ... Сега дори няма да има и стотинка за троловете Пригожин-Путин и русофилите тук... 1. За Америка доходите от производство, иновации, те се възползват от евтиния петрол, за развитие. 2. В руската Африка от евтиния петрол започва разпадането, тъй като нямат друга развита индустрия. В паразитите паразити, живеещи от изчерпване на ресурси, без да мислят за бъдещето на децата сиMnogohodovka "голям стратег": Саудитска Арабия продава петрола си по 20 долара за барел. Ватенките вече са се изгубили, но все още агонизират и се самоутешават ...

И ОПЕК и Норвегия, Америка целият свят са против руската кочина и гнома путя. Никой в света не защити руските алкохолици. Дори и Китай се отказа от руският нефт и започна да купува саудитски - по евтин е и много по качествен от руският Уралс, който е пълен с парафини и сяра.

с лъжица венецуелски мед - много ви пречи тая Венецуела, сън не ви лови.

Производството на шистов петрол и газ в САЩ може да бъде спряно за по всяко време за определен период и след това да се стартира отново беа проблеми... Но това не е така при ватните нефтени и газови платформи – те спрат ли се след това КАПУТ - ще излиза само вода с боклук ... …някой запознат ли е със закона за фалита в щатите, в смисъл че колкото и да фалират шистови компании технологията и находищата остават и когато им е рентабилно пак могат да станат производител номер 1 и на нефт, дори и с други компании! Само да спомена че Хенри Форд е фалирал 7 пъти преди да успее! А в момента Тръмп спасява много от шистовите компании като им изкупува количествата за стратегическия резерв и им освобождава складови площи, които са най-големия проблем при такъв профицит защото в щата Уайоминг например цените на най-ниския кла петрол които се използва за битум и за асвалт са отрицателни или ти дават по 18 цента за да ги отървеш!

Днес по телевизията специалист по петролните пазари каза че цената на добиваният петрол при саудитите е 7$ - СЕДЕМ ДОЛАРА МУРЗИЛКИ. (СЕМЬ ДОЛАРОВ) Така че русофилчета - и газ да пикаете това е факта. Саудитите могат да си позволят да си продават нефта и по 20$ и пак ще бъдат на 300% печалба... а руската кочина с 40-50-60$ от различните региони ще фалира... Саудитския нефт се добива на цена от - 7$ Саудитският държавен петролен гигант Сауди Арамко (Saudi Aramco) съобщи, че е изпратил за износ рекорден брой танкери - 15, с 18.8 милиона барела петрол, предаде ТАСС. В раша нефта се добива на цена - 60$ . Руснаците са заложили във финансовите си разчети в най-лошият вариант -42$, при която цена могат да издържат до година… но при цена от 10$(или 4$ както е за Беларус, това е огромна загуба за тях. Те губят по 1 милиард долара на седмица. Те нямат избор, защото, ако затворят сондажните си кладенци, тогава капец, след повторното им пускане те ще добиват само мръсни води ... Ще ви кажа като човек работил на платформа за нефт: Има такъв термин като - Режимът на разработване на залежи от нефт и газ! Когато проученото находище бъде въведено в разработка, то не може да бъде спряно по-късно, в противен случай резервоарът ще бъде наводнен и може да се загубят нефт и газ в недрата, без да бъдат извлечени. В момента никой в света не купува некачествения руски нефт тип Уралс! Те ще напълните складовете си за съхранение - и тогава финито ла комедия .... ще трябва да спре производството! Руската глупост и алчност – тя и ще ги убие! Гномчето-многоходовчик е "голям стратег": Руснаците вече са изгубили битката, но все още агонизират и се самоутешават ... Радващото е : Сега дори няма да има и стотинка за троловете на Пригожин-Путин и русофилите тук...

Арабите винаги са съсипвали помиината дупка на руснаците: Афганистан съсипа СССР, избагаха от там като пребити псета и фалираха… Сега саудитите съсипват наглия неадекватен Путин. Саудитците ще закрият тази мизерна пародия на държавата, водена от обезсиления , некадърен и вечен цар терорист. СССР имаше 16% от световния БВП, когато умря А сега Русия е само със смешните 1,6% БВП – това е 10 пъти по-малко. Руският петрол URALS се срина до 13 долара за барел. Очакваме с нетърпение да продължим ... Фиаско, ватники. Или умирате от глад в бедна страна, срината се от царя путя с корона, или умрат бедни от коронавируса. -Имаше Руската империя, но умпя -Имаше Руската република, но умря - Имаше RSFSR, но умря - Имаше СССР . Но умря и отиде на пуйка си ленинова… дори не се знае къде е гробът и… Време е, вероятно, руснаците да помислят за ново име за територията, която все още им е останала. Совка СССР умря, ще умре и paRashka на путин. Кризисна криза, но нетната печалба SaudiAramco надхвърли общата печалба от 12 световни петролни гиганта Саудитска Арабия БЕНЗОКОЛОНКА Путина ОБРЕЧЕНА! https://www.youtube.com/watch?v=tnSz64tQ7WE

Цената на руския нефтен урал в Европа падна до 10 долара, но все още не се продава. Шест търга за доставка от Руската федерация, проведени от Trafigura и Glencore, дъщерите на Shell и Total, приключиха без сделки. Е, руснаци, помогна ли ви вашият Искандер, откраднатият Крим, планът на Путин? Междувременно:Достойният пустинен син Саудитският крал Салман ибн Абдулазиз Ал Сауд предлага петрол за Европа с доставка през април за 12,93 долара за барел.

Стартиран е първия завод за втечнен природен газ с разрешение за износ от САЩ. В момента няколко десетки танкера вече са доставили втечнен природен газ в различни региони на света. Историята на шистовият нефт се повтаря и с LNG. Проправителствената пропаганда в Русия от години твърди, че цената на шистовият нефт е много висока - около 80 долара за барел и следователно не е традиционен конкурент. Но това отне само няколко години и цената на производството на шистов петрол е намаляла няколко пъти, до 30 и дори 25 долара. И сега червената фашистка пропаганда се фокусира отново с лъжите си върху факта, че LNG е скъп. И отново - това ще бъде няколко години и напредъкът на технологиите ще направи възможно значително намаляване на разходите за производство и регазификация на LNG. До този момент Съединените щати могат да си позволят дъмпинг, за да завладеят пазара. Сега в САЩ се строят 7 !!! завода за втечнен природен газ. До 2020 г. Америка ще могже да увеличи износа си с 6 пъти, да изпревари Катар, да заемат първо място в света по търговията с втечнен природен газ и тогава да започне реалното фалиране на ГъзПромчето. Ватни партенки, най-много пет години живот остана за вашата бензоколонка … Преди 5 години: САЩ поръчаха изграждането на цяла флота от супертанкери в Южна Корея. А когато завърши строителството им, ще дойдат лоши времена за "Гъзпром".

БРАВО! А сега ставай и отивай на работа. Нощта ще е дълга и плодотворна за теб.

Ко става ва сорособлизци? Кефихе се,че държавата бензиноколонка ( Русия ) щяла да фалира заради ниската цена на петрола, па се оказа, че фалитите са в САЩ.

Ако сравняваш фалита на една компания с фалит на държавата си мнооого ама много прост и неук. Голяма работа фалирали няколко фирми това е нормално. Хората поемат рискове понякога успяват по някога не. Виж в Русия всичко е държавно затова газпром не фалира - а трябва ако се гледа финансовото му състояние. Дълговте му се изплащат държавата и де факто от хората и пенсионерите които пробиват нова дупка на колана. В САЩ риска е индивидуален. И повярвай ме предпочитам да не ми намаляват пенсията заради фалита на една или друга компания.

Дано станат 500 .Да фалира цялата държава.

В САЩ вече продават литър бензин за 25 цента на литър (42 стотинки). САМО И ЕДИНСТВЕНО В РУСКАТА КОЧИНА: Нефта поскъпва - и бензина поскъпва. Нефта поевтинява - бензина отново поскъпва. В съседен Казахстан бензина е ДВА ПЪТИ ПО ЕВТИН ОТ РУСИЯ.

ти да видиш в България колко е! Направо без пари. Балканският икономически тигър на Бойко!