Коментари - В най-мрачния сценарий без доставки на петрол България може да издържи 6 месеца | Бизнес.dir.bg
назад

В най-мрачния сценарий без доставки на петрол България може да издържи 6 месеца

Това би се случило при спиране на доставките от Русия и затваряне на движението през Босфора, обяви вицепремиерът Асен Василев

Обратно в новината
| Редактор : Елена Бейкова

Коментари - В най-мрачния сценарий без доставки на петрол България може да издържи 6 месеца | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще му предам.. вече почнахме да смятаме най-страшните сценарии че "управниците" са ни върти опашки пред чужди посолства. Искаме ЕВТИНО И СИГУРНО Разбира се може но трябва да се престаем да сме лапачи към еврогейтаците...

По-вероятния сценарий е да изритаме тъпо Киро и компания след по-малко от месец и на власт да дойде правителство, което ще отпуши доставките на газ и петрол от Русия.

защо МЕСЕЦ ...

Тя БЪЛГАРИЯ ще издържи и повече, ама тея двамата незнам къде ще се скрият. Може би от сега да почнат с разширителите, че после ще е късно...

В такъв случай предлагам отново първи да подемем нов пакет от санкции към Русия, пък те после нашите американски приятели ще ни компенсират... с обещания разбира се

Инвестирайте в мотички, докато желязото е още поносимо като цена и лято почвайте да копате. Зимата ще бъде тежка...

Решите ли сценария със съботаж от страна Лукоил, значи ще се оправим без руски петрол и без руска рафинерия.

Какъв мрачен сценарий бе им!Да не сме във война?!Ей, нещастници -Дим да ви няма!!!

аз пак не разбрах зашо тези двамата вкараха Българиа в този филм, като могат да платят в рубли за газа и да не спазват ембаргаото за петрола? ???? Ще ни изключат от ес или какквко??? ще ни направят, ще ни изгонят от нато ли и??й само това чакаме

Давайте момчета .БРАВО

Това , че ти не разбираш защо не го прави неоснователно ... прави теб глупав !

Ами във война сме ... Русия ни нападна доста отдавна, ако не си схванал !

вместо да издържа американските каубой вече 4 месеца, да идва нива власт да подосива 10г с газпром и да не спазва никакви санкции за нищо! какво ще ни направят от скапния ес или нато??? НИШООО, ще ни спарта смешния 1 млрд евро годишно, ше само март изтеглихме повечв и не стигат.

Единият се хили като малоумен, а другият ще се спука от преяждане! Баба Урсула в последната си реч каза, че 3 страни са против ембаргото на руския петрол, България не я спомена. Значи пак ни излъгаха Киро шантажа и Кокорчо! Оставка! Вие не четете ли коментарите бе, гьонсурати? Ние нямаме нужда от помощ, защото Киро шантажа ще открие сметка в рубли в Газпром, и руснаците ще пуснат отново газта. Още утре! И двата кораба с втечнена газ си ги задръжте, не ни трябват, защото много замърсява природата! Искаме си евтината руска газ по газопроводите! Газта да се плаща по схемата на Газпром, и няма проблем. Няма смисъл да се мъкнат до Вашингтон да харчат парите на данъкоплатците. Ако искат да се разхождат, да си плащат със собствени средства. И Киро шантажа, внимавай какво ще говориш, да не забъркаш пак някоя каша, антибългарска. С нетърпение чакаме оставката ти, а ти все още се правиш на лидер. Що за гьонсурат си ти, заедно с другите клоуни? След като Русия спря газта за Полша, тя започна да купува пак руска газ, но с реверс от Германия. След като спряха газта и на Германия, Полша започна да купува пак руска газ от Италия и Франция с виртуален реверс. По последна информация 10 страни от ЕС са си открили сметки в рубли към Газпром, а 4 от тях вече са извършили плащанията в рубли. Така че единствено България е без газ и алтернатива в момента. Втечнения газ, който споменават, е скъп, и силно замърсява природата, така че не е за предпочитане. Турците, гърците също купуват руска газ, но ако решат да ни дадат от нея, ще е с надценки. Така че единствения разумен вариант е Кики и Кокорчо да се извинят на Путин, и светкавично да открият сметка в рубли към Газпром. И проблемът е решен. Путин каза, че ако се извърши плащане, ще пусне отново газта. Това е най добре за народа, а ако американските подлоги и еврогейове не го направят спешно, да се разкарат, следващите ще го направят. И отделно има разходи за доставката на американска газ, която допълнително замърсява природата.

_stankow

"Плащането в рубли" си е пак "плащане С долари". И не нарушава приетите санкции. Имаше специален документ от ЕС, че това допълнително купуване на рубли не е нарушение на санкциите. Да се купува газ не е забранено, да се превеждат суми на Гапромбанк не е забранено, да се търгува с Газпром не е забранено. Нашите натегачи се слагат по собствена инициатива. Долна работа !

Петролопровод Александуполис- Бургас. Това що ми звучи познато :D :D :D. А питали ли сте ДПС и Турция те какво мислят по въпроса??? Последния пър всички резанки от бургаско ги бяха вдигнали на "еко" протест.

България не може да издържи 6 месеца управление на Кирчо и Кокорчо, какво остава 6 месеца без горива..

Вече имаме горчивия опит от едно национално разделение през 1923 година. Случило се е през месец юни... Кръгло сто години от тогава! Днес отново сме разделени по същия начин. Доведени от майната си хора са на път да ни вкарат във война, а ние, също като говеда в скотобойна не осъзнаваме какво се случва. Част от хората - подведени от телевизора и продажната сган, която е монтирана да ни довърши - сляпо крещят мантри, които нито ще им нахранят децата, нито ще помогнат да заживеем в справедливост и мир. Вместо нещата от по-горе - ще вкарат мъжете в окопи, а жените в мазета. ...и не мислете, че ще се отнесат с нас като с бежанците от Украйна... Който не е в окоп или в мазе, ще се скита по света никому мил, никому драг!

Защото Русия с какво ни е наградила или компенсирала в близкото минало - само с кражби, грабежи, натиск и бъркане във вътрешната и външната политика ! За далечното минало не говоря , че там е още по-зле положението.

С тия цени, дет сте ги напраскали, ще издържи и 6 години, щото никой вече неще да си дава цялата заплата за един резервоар гориво. Мислете, като огладнеят хората, тогава какво ви чака.!!!!!!

_stankow

Хилят се отблъскващо, но са "потупани от рамото" във Вашингтон. И с тях зор ще видим, докато ги свалим ...

всички знаем защо, риторичен въпрос, все пак основните им доходи не са отмат тук... имат си началници, слушат ги, но аз и 80 пр от хората не сме длъжни

Мурзилажа квичи.

Ей, тролове неграмотни, съществителното 'газ' е от мъжки род.

Мислех че Бойко е дъното на дебилизма. Ама тия двамата ме убедиха в обратното защото го задминаха с 200 за няколко месеца. Добре че не завърших Харвард, че сигурно и аз щях да съм такъв дебил. Кауни прсти, Петрола не е само горива бе. Петрола са и пластмаси и куп други неща. Отделно ако Нефтохима спре да работи какво ще се случи с бюджета? Ха сметнете колко акциз, ДДС и куп още данъци внася Нефтохима? И неми разправяйте че ще се компенсира от вноса. И какво ще прави Кокорчо когато тези пари не влязат в хазната? Ще тегли заеми?

В най-мрачния сценарий без доставки на петрол България може да издържи 6 месеца А, ако спрат да зареждат бензиностанциите можем и 2 години да изкараме. ха-ха.... Междувременно в Куев А-95 струва 100гривни за литър. https://t.me/dillfrash/2465 ха-ха...

Тоест искаш преврат , за да дойде поредното правителство с гъзолизци на Кремъл ?!? Малко ви беше Бойчето , даже в прав текст ви каза че мат'рялът за нищо не става и пак икате още от него ... е, напълно заслужавате да сте безгласни и бедни роби !

А киро и асечо колко дена могат да изкарат на студ и на тъмно. Да ги пробваме в зандана за 6 месеца! Те народа мислят че ще им тъпи циганиите още месеци ама скоро ще ги наритаме кой откъде е!

"американските каубой" - ей, не го знаете този език....:) Тролове нещастни.

Показателно е, че и ти като киро простото не си завършил Харвард! Акциза е акциз и върху произведения в Нефтохим бензин/дизел и върху внасяния такъв! Дали ще е вносен или произведен тук държавата си взема акциз! Аман от малоумни ниско чели уроди като теб и киро простото!

Защо не зададем въпросите така: защо въобще ще трябва да издържаме без руски петрол? Какви вражески действия се очакват да извърши България срещу Русия, в следствие на които да бъдат спряни доставките? Чии интереси налагат това и защо България трябва да бъде въвлечена във военен конфликт, от който България няма никаква полза? С какво РФ до момента е показала, че заплашва суверенитета на страната? Не става ли дума за заплаха на нечии интереси, чието отстояване е поверено на България дори с риск за последната? И въобще... някой дава ли си сметка какво ни готвят? В момента се подготвя извършването на най-крупното координирано отвън престъпление срещу българската държава от 1878 год. насам. Хора събудете се. Просто проследете развоя на събитията от половин година насам. Нещата отиват на зле. Не съм оптимист за страната ни. Не виждам никой от отговорните лица във властта да се застъпва за страната ни. Положението е меко казано ужасно.

Кои са тези двамцата от фотото ? От Комиците ли ?

Не знам кой е казал, че най-добрият индианец , е мъртвият , но съм сигурен, че ако някой гръмне тези двамата, ще е най-добрият приятел на България!

Тия педалчета потрошиха държавата.

Единственото евтино и сигурно е да си изтривалка пред нечия врата. За другото се плаща ... и колко по-хубаво е , толкова е по-висока цената . Като искате евтино и сигурно - получавате точно това - третиране като 2ра ръка роби (и не знам коя си под-категория човеци)!

_stankow

Пак почнаха лъжите, полуистините и недомлъвките: >от днес за утре Русия обяви Не е от днес за утре, схемата за плащане беше обявена още на 24-ти март. Вече месец и половина. >че спира доставката на петрол И защо ѝ е да "спира доставките", нали ще загуби пари ? И газа не е спирала - нашите блюдолизци сами се отказаха, за да угодят на щатите. >ако бъде спряно движението през Босфора Това пък защо ? Защо плашат хората ? Кой да го спре ? Руснаците ? За какво ? Турците ? За какво ? >В началото на зимата е било запълнено под 100 процента, но ще бъде пълно преди следващата зима Много странно разсъждение, всяка блондинка ще се възхити. Понеже минаталата година било пълно, значи и тази ще бъде запълнено. И как ще бъде запълнено, след като в момента не се пълни ? Месеците бързо се нижат. Откъде ще дойде газ ? >петролопроводи по трасето Александруполис - Бургас - Варна - Констанца A, сетиха се. Само че ние не сме забравили, че точно американците спряха преди 10-на години петролопровода Александруполос - Бургас. С активната намеса на турците, който щяха да загубят таксите за преминаване през Босфора (и новият канал)

Амиии... Ще издържи до 18 май.

А ей тия нахилени и ококорени педалчета на снимката няма да издържат и 6 часа, когато ги емнем със сопите.

Ами няма руска газ, първо Украйна спря газопровода , сега Полша спря газопровода на нейна територия. АРАМКО каза - не ! на искането на ЕС, азерите ги вързаха с договор към Русия, Катар е със Русия , да продължавам ли ? Турция ако пусне танкер, първо ще си напълно нейните хранилища. Бургас НЕ може да работи с друг нефт... Кокорчи нещо се е объркАл.

Той проз, проз - та чак тъп! И 6 месеца са му много...

Какви се очаква ли ? А защо не се зададе въпроса - вече какви осъществи (защото за последните 10-12г, за да не ходим по-далеч във времето - имаше не едно и две ) ?!?

А в най-добрия, с доставки на петрол с тези клоуни в правителството - 8 месеца и то преко сили

Неверен факт, след неверен факт... демек само лъжи си написал!

НАРОДА си ги избра тези, къв е проблема? НАРОДА си е доволен, като го лъжат и крадат.

Шило

Добре де, намесихме се в конфликт, причините за които не ни касаят. Това е факт.Ама що трябва да сърбаме попарата, която друг е надробил?

И кое по точно ?

Просто момче си.

Шило

дали?

Създаването на конфликти и участието на марионетки е отдавна изпипана стратегия. Да не мислите че този канадец е саморасъл и изведнъж е решил да помага от добро сърце?

Снимката е идеална за реклама на Гиндър.. ха-ха... България - страната на успелите педита. ха-ха... Наторулно кисело мляко и тесни дупки. ха-ха...