Коментари - В най-мрачния сценарий без доставки на петрол България може да издържи 6 месеца | Бизнес.dir.bg
назад

В най-мрачния сценарий без доставки на петрол България може да издържи 6 месеца

Това би се случило при спиране на доставките от Русия и затваряне на движението през Босфора, обяви вицепремиерът Асен Василев

Обратно в новината
| Редактор : Елена Бейкова

Коментари - В най-мрачния сценарий без доставки на петрол България може да издържи 6 месеца | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Природата и бизнесът не допускат празно. Винаги ще има.

е цената на газта да е по-ниска от газпром!без значение от къде ще дойде.същото е и с петрола.цената на бензина ще бъде минимум 6 лв/л.за газта дори не може да се датат прогнози,но поскъпването ще е драстично.гърция е забита тотално със газови поръчки и Няма да се занимава с българия,освен ако тъпииияяя киро не плати двойно,за да получи приоритет.всичко останало е пълна фантасмагория!

Накрая Киро ще ви шиба на баиро рашизоиди

Единият съпредседател на ПП нарича Русия "БЕНЗИНОСТАНЦИЯ с РАКЕТИ"; Другият - "ХАРТИЕН ТИГЪР". И очакваният резултат - ЕНЕРГИЕН КОЛАПС. ... НЕРЕДОВНИТЕ доставки и ВИСОКИТЕ цени са МАЛКИЯТ Дявол; ГОЛЕМИЯТ: Шефът на "ЛУКОЙЛ Нефтохим": 100% замяна на руския нефт може да доведе до взрив, пожар и инциденти Замяната на основния сорт петрол, който преработва рафинерията в Бургас - Urals, и за който е проектирана, с други сортове (със силно различно качество) може да доведе до сериозни сътресения, казва Илшат Шарафутдинов "...Замяната на Urals с други сортове ще изисква преоценка на технологичните възможности (съобразяване с изискванията на топлинния баланс на инсталациите, металургичното изпълнение, хидродинамичните и корозионни класове на оборудването, за да се избегне опасността от аварии). Голяма част от тези фактори влияят пряко върху безопасността на производството и могат да създадат значителни рискове, както от гледна точка на безопасността на персонала, така и за екологичната обстановка. Нефтопреработването включва комплекс от сложни физични и химични процеси на трансформация на суровия петрол до крайни продукти: горива, химикали и полимери. Технологичните инсталации са настроени за преработка на суровини с определени параметри. Преминаването към преработка само на тежки и високосернисти нефтове от Близкия изток, например, ще изисква сериозни инвестиции..."

Този имаше предвид 6 месеца без секс - а вие какво разбрахте?

шопите ша изиндзиликат от студ а аз съм на дървета и свинско

Нещо не ми се вярва. Да не стане тъй, че като се обърне колата тогава да търсим пътища. Трябва много да се внимава,когато тия двамата ти кажат нещо. Вица за евтиния втечнен газ ще е виц на годината. Възможно е да са договорили два танкера за два месеца на цена нямаща нищо общо с пазарната.От политически съображения може и да са ни пуснали такава екстра.Това обаче ще е ден до пладне. За два месеца! А след това?! Няма кой да повярва на глупостта, че втечнения газ може да бъде по-евтин от газа по тръба. Днес има интервю с нашия известен волейболист Любо Ганев. Неговия бизнес е точно в газовия сектор и е известен като "царя на метана". Та и той казва, че това е абсурд!

цели 6 месеца може да издържим без газ и петрол?? тоя май се майтапи ама нейсе... на бас че ако тва стане тоя ша е забегнал обратно в канада преди да се спасява от любовта на народа

И какво става след 6-те месеца?

Не знам какво чакате.Вече трябваше да сте внесли вето за петрола иначе ще е късно.Ще ни прецате както и газта и даже още по зле.

Хе, хе българите са изкарали 500 години турското робство без газ и петрол

интернет и кабелна е нямало, но ще се побъркаш като ти ги спрат за два часа.

Национализация на Лукойл Нефтохим кога?

Стане,ако никой не купува руски петрол.?

Това не може да стане,защото руснаците имат много варианти,а ние нямаме.

гледам как всички партии все по-ожесточено плюят сегашното правителство и говорят за предсрочни избори , без да ги е грижа, че моментът никак не е по-подходящ. Направо си е безумие да оставим руското мекере Радев, пак да забърка каша, подобна на тази преди година, когато гласувахме 3 пъти, за да се убедим,че нито има възможност една партия да получи достатъчно гласове, за да управлява сама, нито пък може да се състави някаква по-стабилна коалиция, освен подобна на сегашната, която е съшита с бели конци.Противоречтията между коалиционните партнори са толкова големи, че ми е чудно как досега не са си прегризали гърлата едни на други, защото това желание е повече от очевидно. Този неистов вой срещу правителството ми напомня на усилията на партиите, командвани от Москва, да затрият на всяка цена правителството на Костов. Сега наблюдаваме същото, но само ожесточението е по-голямо. Това естествено, след като при едни нови избори можем да бъдем изправени пред Хамлетовия въпрос да бъдем, или да не бъдем, т.е. да продължаваме да членуваме в ЕС и НАТО, или да се върнем отново в руската орбита, от която, впрочем само привидно сме излезли.От практическа гледна точка второто ни обрича на мизерия далеч по-голяма от сегашната, защото руснаците са също с голи задници, особено след като водят и тази безумна война за която харчат милиарди долари. Е, щели да ни дадат петрол и газ, ама и това не е много сигурно. По-сигурното е, че ще продължават да ни изнудват, както го правят сега.Както и да го погледнем първатавъзможност е далеч по-добра с всичките й минуси и кусури, каквито безспорно има. Правителството вземало много заеми, ама защо да не вземат, бе? И без това големите западни държави напчтаха сумати пари,бец реално покритие. Гръцкият дълг, като беше 300 милиарда, какво стана? Опростиха им сумати пари и слд кратък период на нестбилност, сега гърците пак са далеч по-добре от нас. Важното е когато се вземат заеми, парите да отиват за благото на народа, а не в ръцете на няколко супербогати търгаши. Е, това предстои да се види и то много скоро. При сегашната ситуация е по-добре правителството да продължи да управлява, а ако има избор, пак ще гласувам за ПП, защото другата перспектива ни води до нищото. Самият факт,че ги плюят така задружно ме кара да си мисля, че и това плюене е по-команда.

Ходи при Боко

Еееееми,просто няма такъв сценарий! Макар да е очевадно ясно кой толкова му се иска нещата с диверсификацията на петрола за България да катастрофират. Всеки ден едни и същи лица стоят пред микрофоните и камерите в Парламента и по телевизионните екрани. и плашат.А този и десетки други нароили се сайтове покрай войната, ежедневно явно или завоалирано ни пробутват страховити перспективи . Ще стане ! Трудничко,през препятствия,но страната ни най-после ще увеличи източниците на доставка ,което не е в интерес само на шепа овластени хора. Така че на тия момчета им стискам палци ,да имат волята ,за да успеят. Не им е лесно в държава ,която 30 години я управляват ченгета от ДС и мутри,но вече не са сами.Защото и поколението вече е друго.

Искаме си евтината руска газ Единият се хили като малоумен, а другият ще се спука от преяждане! Баба Урсула в последната си реч каза, че 3 страни са против ембаргото на руския петрол, България не я спомена. Значи пак ни излъгаха Киро шантажа и Кокорчо! Оставка! Вие не четете ли коментарите бе, гьонсурати? Ние нямаме нужда от помощ, защото Киро шантажа ще открие сметка в рубли в Газпром, и руснаците ще пуснат отново газта. Още утре! И двата кораба с втечнена газ си ги задръжте, не ни трябват, защото много замърсява природата! Искаме си евтината руска газ по газопроводите! Газта да се плаща по схемата на Газпром, и няма проблем. Няма смисъл да се мъкнат до Вашингтон да харчат парите на данъкоплатците. Ако искат да се разхождат, да си плащат със собствени средства. И Киро шантажа, внимавай какво ще говориш, да не забъркаш пак някоя каша, антибългарска. С нетърпение чакаме оставката ти, а ти все още се правиш на лидер. Що за гьонсурат си ти, заедно с другите клоуни? След като Русия спря газта за Полша, тя започна да купува пак руска газ, но с реверс от Германия. След като спряха газта и на Германия, Полша започна да купува пак руска газ от Италия и Франция с виртуален реверс. По последна информация 10 страни от ЕС са си открили сметки в рубли към Газпром, а 4 от тях вече са извършили плащанията в рубли. Така че единствено България е без газ и алтернатива в момента. Втечнения газ, който споменават, е скъп, и силно замърсява природата, така че не е за предпочитане. Турците, гърците също купуват руска газ, но ако решат да ни дадат от нея, ще е с надценки. Така че единствения разумен вариант е Кики и Кокорчо да се извинят на Путин, и светкавично да открият сметка в рубли към Газпром. И проблемът е решен. Путин каза, че ако се извърши плащане, ще пусне отново газта. Това е най добре за народа, а ако американските подлоги и еврогейове не го направят спешно, да се разкарат, следващите ще го направят. И отделно има разходи за доставката на американска газ, която допълнително замърсява природата.

За Сибир.

Получава ГАЗ!Американски.Втечнен.С много по-високо качество!Без посредник!!!На ПО-НИСКА ЦЕНА!Киро ви го вкара до лакътя , нещастни рубладжйчета!

Няма по евтин газ от Руския Леко се лъжеш То ако имаше не мойм се вреди

Ще го дават на китайците и Индия.На нас ни го продаваха прескъпо.

За колко време и в какви количества?

След 12 години крадливи тикви и кратуни на власт, България най- после се управлява от нормални хора.

управява се от украйна....

Аве, думата започващи с И... как ще накарате частна компания да работи със суровина която Вие и кажете? Ще изкараме 6 месеца друг път... то да не е само да си напълниш колата.. има бизнез за млр.. отделно никой нищо не казва за цена.

Тези момченца просто не разбират как си играят с огъня и какъв пожар ще направят!

Ти пък много разбираш... Ай бягай си в Путкинландия... че онея там са икономически царе!

Чиба

Палячовци...

Така наречения "руски петрол" е български или от Волжка България или от Азербайджан. Дунавска България да признае веднага независимостта на Републиките Волжка България и Чувашия и ще купуваме братски български петрол от Казан! Московският кацап може да си седи в кремълския бункер и да яде сърца на убити войници и да се къпи в кръвта на бурятски младенци!

1. Защо България няма осигурени алтернативни маршрути за доставки? 2. Защо Нефтохим е продаден за жълти стотинки и се намира в ръцете на вражески мафиотски субект? 3. Защо Нефтохим няма съответните инсталации да почистване? 4. Защо Нефтохим не плаща данъци?

Първия инсталиран от ЦРУ предател - Костов и масовата му разсипия и крадене (известна на простолюдието като приватизация)

Ей, педал, педал... винаги прескачате Жан Виденов, Беров и Луканов - разсипията и погубеното десетилетие. Костов, какъвто и да е бил... при него всичко беше рухнало, той вкара държавата в релсите малко, от малко.

Костов и ЦРУ предизвикаха бунтовете които стопираха държавата и икономиката и направиха фалшивата хипер инфлация. Левовете които бяха в обръщение и златния резерв в наличност не предполагаха хипер инфлация. Не случайно смяната на курса се водеше от чейндж бюра и външни банки

А на мен ми се струва, че вече сме в най лошия сценарий, само се чака някой да извика , че царят е гол. Натрупаха се прекомерно много глупости от европейските чиновници и техните марионетки, напечатаха се толкова много пари без покритие през последните две години, че вълната постепенно ще ни залее, и тези дето не могат да плават ще се издавят, а те са многоооо. И най вероятно ще е в късната есен.

Най-мрачния сценарий е вас да ви търпим още 6 месеца!

Най-мрачният сценарий е, че варненските изражденици няма да ги търпим нито ден и ще ги издавим във Варненския залив.

И се връщам и оправям държавата за месец.

Вече го спряха, така че мислете. Пак ли няма да излезете на протест и да третирате кирокоро с дървени и метални пръти и камъни

Тези двама нещастни смешника забутаха България в тинята!!! Толкова зле не сме били и при Жан Виденов? А предстои да изкопаем още по-дълбоко дъното на блатото!САМО за първите 4 месеца на 2022 г тези дебили ИЗТЕГЛИХА 1 820 000 лв ЗАЕМИ!?!?!???? Тези мушмороци правят ли сметка КОЙ и КАК ще връща ОКРАДЕНИТЕ от тях народни пари??? Този път ПРОШКА не трябва да има!!!СЪД , до дупка!!! Коалиционите им дружки-също на СЪД!!!!!! Милост за такива НЕ трябва да има!!!СЪД!!!!

купуваите кюмюр докат е евтин

ги търпим и по-важното колко още? Някой вярва ли искрено, че те са най-доброто за нас в момента и в бъдеще? Колко е дълбок зимният сън на някои... че те умрелите не спят така дълбоко.

Едно време бай Васил -знаете го дето не му стана зелето миналата зима ходи на семинар по партийна линия в Слънчев бряг през зимата Да ама там другари и другарките го ударили на мискинлици Бай Васил написал доклад до Це Ка пойменно кой другар коя другарка е мандръсал И Ко бай Васил от Звеновод го напрайха полски пазач да ама зима чи фана га крадат бали слама и Ко изгониха го и от там Чи той една вечер речи чи сичкити или мърсуват или крадат

Като гледам снимката тия двамата ще се награбят...

може

Гледат се с нега, отмалели и още по-свързани душевно, като след бавен съпружески секс

Това звучи като "Таман научих магарето да не яде, и то взе, че умре!".

Какво всъщност искат да ни кажат тези двамцата с това че ""можем да издържим 6 месеца без доставки на петрол?". Нима искат да кажат, че месеци наред ни будалкат, че нещо правят?

ти нима си вярвал и си се надявал на друго?

Това ли било промяната? Без газ, без петрол, без ток? А питейна вода ще имаме ли или при най мрачния сценарий ще ползваме дъждовна? М/у другото най-вероятно същото нещо ни очакваше и при правителство на ИТН.

75 години все ''другари'' ни управляват . България вече се измъкна от руското робство благодарение на САЩ и господата Василев и Петков. Аз не искам Бойко, искам Киро и Асен!

Лошо няма, стига да оправят нещата с енергийните източници, и изобщо всичко, дето обещаха.

Асан и Киро простото са децата на "другарите", та не знам от какво сме се отървали, боклук прост.

Абе вие да сте чували случайно за ИРОНИЯ или САРКАЗЪМ !

Хората са ти напраскали минуси, а то явна ирония

камъни ли ще ядеш? След 6 месеца ще видим как се зимува на студено гладни.

Забрана на Масонски ордени и Лустрация на ДС. От там имаме някъв шанс. Но това няма как да стане, като всички лостове за промяна са на тия в ръчичките.

Стига с това ДС. Това неше най-голямата грешка - да се извадят на показ всички хора които работеха за интересите на държавата, и после защо нямало ...

Браво момчета, точно така. Дано този път електоратът си научи урока.

Тия на снимката се гледат така едно "странно". Та да питам някой знае ли да ли са гаджета?

Шило

Може да имат общо.

Някой им го слага и на двамата,

Ако не беше инсталиран Дамаджаната за МВР-шеф от самите тях, тея двамата харвардски мошеници и измамници, окупирали държавата с машинациите на мадуровките и превърнали я в корупционно блато, един нормален и честен Министър на МВР досега да ги е арестувал отдавна и даже щяха и да са осъдени от Българския съд! Пфу на Подмяната!

Защо се излагаш? Кой МВР шеф в новата история на България арестува действащи министри и кой съдия ги осъди? Или искаш да ни кажеш че до сега не сме имали министри за затвора?

Шило

Ей, хора, не трябва да се чака ножа да опре до кокала, трябва да се мисли навреме. Тия не трябва да са на власт на есен. Сега се заблуждаваме, наместваме бюджета си някак, щото консумацията на ток, на газ,петролни деривати не са кой знае колко, но още през октомври ще се усети, че нещата са много по-страшни, отколкото ни се струват сега.

ОК. Махаме ги тия. Кой предлагате да е на власт?

Много хора с които работих в началото на века стават. Аз не ставам вече защото съм американски гражданин

Няма проблем за Киро! Напротив, колкото повече предаде родината ни на американците, толкова по-голям бонус ще получи от шефовоте си в САЩ... а той така или иначе после заминава за Канада и там ще си харчи парите, там ще живеят и децата му, тъй че много не му дреме какво ще остави в България.

Господин Премиер, защо постоянно носите ризи ,които са с един номер по-малки от този , който би трябвало да носите ??? Причините могат да бъдат три: 1. Нямате моден съветник. 2.Не разбирате от мода. 3. Не ви пука как се обличате. Третата е най-лоша, защото сте Премиерът на Република България !!!

Е че е комплексиран моженик и под ризата носи дунапренен костюм на Супермен който да му дава мускулест вид

Не хвалете врагът, ще дойдем на власт и ще си вземем асфалта!! Така да знаете

Това се прави умишлено за да се ликвидира България! Тези са специално подбрани за целта и особено жестоки еничари от Харвард!

Кого имат в предвид ? И колко ще са жертвите ?

Време е да се въведе закон: министри, премиери, президенти след изтичането на мандата им са длъжни поне 10 години да живеят в България. Тези космополитчета ще забъркат страшна каша и ще се изметат оттук безнаказано.

А в български затвор, под строг режим

Продавам ударни бормашини с акумулаторни батерии, идеални за дупчене на резервоар на кола, камион.

Лесно. Няма нужда да пласираш залежала и ненужна стока

По-големи ренегати, продажници и предатели не сме имали на власт

Защо ли на Пинокио му расте носът?...:-(((

Изчезват яко дим при шефа си Черепа, осигурени от ЦРУ с милиончетата и фалшивата самоличност. Киро Простото вече няколко пъти тренира. В дена, в който обявиха простотията с газа, го нямаше в държавата. Не ги мислете за тъпи. Те знаят какво правят и са взели мерки да не ги докопаме като дойде момента.

Тези са професионални измамници, и оставка няма да подадат докато не им заповядат господарите, а САЩ такива заповеди не дава, докато не потекат реки от кръв. Тежко ни! Бог да пази България!

И реки от кръв да потекат, САЩ пак няма да даде такива заповеди. Ние за тях сме средство. Злите не отстъпват просто така, защото откриват нещо добро в себе си.

Така е, значи трябва да подгоним Корни или Слави, Христо е американска подлога и няма да бутне къщурката.