Коментари - "В България е супер": гастарбайтери от Узбекистан разказват | Бизнес.dir.bg
назад

"В България е супер": гастарбайтери от Узбекистан разказват

Берат череши и работят в хотели в Албена. "Дойдохме с посредническа фирма. Казаха ни, че в България хората са добри, заплатите са добри. Харесва ни, всичко е супер. Взимаме по 1200 лв."

Обратно в новината
| Автор: Александър Андреев, DW

Коментари - "В България е супер": гастарбайтери от Узбекистан разказват | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо сме толкова лоши и злобни? Какво значение има кой ще бере българските череши или ще сменя чаршафи, след като ние не искаме да го правим. Само ние БЪЛГАРИТЕ сме способни да се изразяваме толкова ГРУБО.

Ако не съществуваше комунизма сега България отдавна щеше да бъде държава мечта.Всеки който твърди друго е вреден ненужен елемент.

От днес борсата в Москва не търгува с долари и евро. Ха честито!

Руските приомати, видимо от коментарите, невероятно много завиждат на България, за успехите постигнати благодарение интеграцията й със Запада

*Руските примати

Идиот

Едно време в България беше супер и за руснаците... Сега само изпадналите узбелки и таджики може да излъже...

ех, тия руснаци ... те ли са те раждали , хранили и поили ?!

Не..Сорос ме ражда...от черен 25 сантов...кат тебе

Руснака все за негрите от Алабама мечтае, как черен "кол" бяло руско дупе дълбае, руснака и за индианците ще се погрижи, неумит индиански анус като оближе.

Най важно е да подържаме евроатлантическите цености, другото майната му.

има тире (-) след превъзходна степен

Неактивните хора на пазара на труда в България са над един милион - те не учат, не работят, нямат регистрация в бюрата по труда, това стана ясно на организирана от Агенцията по заетостта конференция на тема "Стратегии за успешно активиране - настояще и бъдеще", предаде БНР. Нещо е генерално сбъркано в държавата.

България е 5 милиона, хората в трудова активна възраст около 3.5 милиона. Нищо не правещите 1 милион. Е как да стане. Последния да дръпне шалтера.

че са в трудоспособна възраст, не значи, че работят!

"Нещо е сбъркано в държавата". Държавата, това сме ние. Ако нещо е сбъркано, то е в нас всички.

Ми не тъпън...ти не си държавата..спести си лозунгите... Държавата е Тиквата и Магнитски...Галя от посолството... Сорос и Хамерика за Бълхария и Отровено общество... Кирчо и Кокорчо...Корнела и Вагинин...Коце и Славуца... Единственото което можеш да направиш е да не гласуваш...

Трябват ти 100 работника по 1500 лева, но имаш 90, ако дадеш 2000 ще намериш още 10, но и другите 90 ще искат по 2000. Затова докарваш 10 от Узбекистан - те ти излизат по 2500 - 1200 заплата, 400 осигуровки, 900 билети, визи, квартира и изхранване. Резултата - набутал си се здраво за тези 10, но държиш заплатите на останалите 90 ниски и можеш винаги да ги заплашваш, че ще ги изгониш. Така разсъждава булгаристанското говедо бизнесмен, и властите му съдействат.

И къде видя тук нещо незаконно, че мърнкаш..?

Ма кой ти е казал че е незаконно!? Ма в резултат бълхарските добичета са по евронивите а тука са среднозиатските... А ''бизнесмена'' си купи нов джип и ще ходи с любовницата на Карибите

Ти на кво се радваш...добиче ли си или бизнесмен!?

а ако плаща по 2000 лв на всички, ще трябва да вдигне цените и ти тогава пак ще мрънкаш, нале ?

България е супер. Управниците и са за трепане, до един!

Хителиера плаща 500 лева настаняване и храна три пъти на ден и в почивните дни. Разхода на не умния хотелиер е 2000 лв на месец. Толкова предлагат на управител на ресторант от България с чужди езици и образование който живее до курорта и не му се плаща квартира и храна. Защо Българите са в чужбина се замислете.

Тези по морето нали реваха, че заплатите били по 3000 лв. и никой не искал да работи. А се оказа, че плащали само по 1200 лв. И нали казаха в страната заплати под 2000 лв. нямало никъде и затова искали да внасят индийци и други такива.

който е дружка с пРоссия мре от глад и е готов да рине тор само и само да е в Европа ;- )) това е реалността :- )))

Ама това не пречи на руските отпадъци и на "и3рожденците" в България, всекидневно да хвалят гнусната азиатска педерация в този коментарник ....

Каза най-бедния, корумпиран, изчезващ и зависим, циганизиран, опростачен. Изнасилван и ограбван от цигани. След 34 години демокрация. Без земеделие, животновъдство, индустрия, производство, енергетика, армия, икономика.. задлъжнял с десетки милиарди. Шизофреник си бате, тежка шизофрения те тресе.

И това което изброи е така, а да не би 30 години Русия и ДС да нямаха нещо общо, нали точно тези хора нарязаха заводите, откраднаха животните и парите...неее Нато и ЕС са виновни нали...

НАТО ти ЗПОВЯДА да си унищожиш армията. По ЗАПОВЕД на ЕС, не произвеждаш нищо друго освен ЦИГАНИ, внасяш и ядеш китайски чесън, ябълки от Полша, картофи от Турция. И по ЗАПОВЕД на ЕС, се ЦИГАНИЗИРАШ!

Абе да ги пратят примерно Перник, там кат одойде някой на гости го водят в болницата. Добри били хората, при добри всеки знае - в Перник, в Люлин да идат.

България ще се оправи ,когато всички българи отидат насред София и начупят кратуните на всички евроатлантически мекерета и умнокрасиви педеруги,който прокудиха клетият ни народ да се скита немил недраг по черна чужбина , докато тях ги хрантутят с грантове задокеанските им господари!!

България е като Дубай .

Имаш предвид пустиня :) Инак да сравняваш София с някое село от Тайгата малко не е редно, сравнявай столиците Москва със София .... ааа няма как, ти никога не си бил в Москва, пък и от Люлин едва ли си излизал ...

А ти освен нискоинтелигентни обиди и простащина знаеш ли?

С простака съм простак, свиня русофилистична !!! Да не би да очакваш опити за смислен разговор да водя с един руски екскремент?!?!?!

във фирмата имаме узбеки и непалци... Работят си съвестно и поназнайват български!

Хубав репортаж ... повторете го в края на сезона, за да разберем какво е нивото на задоволството им и тогава :) Между другото - тук преди дни имаше статия как работодателите не могат да намерят работна ръка за доста повече от 1200 лева ... какво се случва? Кой лъже?

Миналата година на морето ми направиха добро впечатление, за разлика от българските мързели.

учих , по зла ирония на съдбата, в просия ...единственият ми приятел извън българите, беше един узбек ! . големи приятели бяхме ...ученолюбиво момче беше ...не беше мързелив, като българите ! . нямам никкави лоши впечатления от узбеците ...ходил съм на гости на негови приятеи от други институти

А Вие, в крайна сметка какъв сте? Българин или някоя друга националност?

Кви череши, кви ябълки... Тук в София ако се излъжа да вляза в някой Промаркет, вътре всички са с полудръпнати очи и не знаят бъкел български, вкл. и на касите. Добре, че аз пък знам руски. От друга страна, в квартала масово се носи руска реч - пълно е с украинци, а вероятно и с руснаци. Изобщо, навремето имахме виетнамци, сега пак е нещо подобно.

Не знам защо, но преди около 2 месеца затвориха всички Промаркет-и в София...

Е как 1200 лв. заплата бе. Този асенчо от ПП се кълнеше, че средната заплата в страната е над 2300 лв. и никой не работи за 1000-1200 лв. заплата нямало такива.

Докъде я докараха руските републики, да бягат в България. Рай!

Винаги за руските примати, България е била РАЙ !!!

Пак си показа простотията! Тези републики вече отдавна не са в състава на СССР и не са руски! Дори и руски език вече не говорят както преди! Сега са още по-бедни от преди!

Дойчевелето се интересуна КАК България приема мюсюлманите. Узбекистанците са НАД 96% МЮСЮЛМАНИ.

Там е акцента ... бла, бла, бла - ама вие верно ли не срещате проблеми, като сте мюсулмани.. и според мисирката човекът се бил замислил.. Последните няколко дни толкова българомразки „материали“ публикуваха тук, че верно започвам да се чудя кой печели войната..?