Коментари - Емисиите от енергийния сектор достигнаха рекордно високо ниво | Бизнес.dir.bg
назад

Емисиите от енергийния сектор достигнаха рекордно високо ниво

Търсенето на изкопаеми горива обаче продължава, съобщава Energy Institute

Обратно в новината
| Автор : Георги Велев, 3е-news.net

Коментари - Емисиите от енергийния сектор достигнаха рекордно високо ниво | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Делът на изкопаемите горива в енергийния микс намаля леко с 0,4 процентни пункта до 81,5 на сто. Делът им е бил 86 процента през 1995 г." Като включим и АЕЦ в играта, какво остава за възобновяемите източници? Тъжно е, но КПД е много ниско. Представете си колко перкулатора и панели трябва да нацвъкат, за да стигнем 100%. А когато свърши (или намалее) дойната крава за субсидиите с квотите за СО2? Трябва друг подход. Но за ИТЕР пари няма, за Украйна - има!

по засаждане на гори, кога?

нещо не се връзва тук. Хем рекордни производства на еленергия от ВЕИ хем и рекордно високо ниво на емисии от ТЕЦ. Какво я првим тази енергия толкова много? Сигурно за извънземните изнасяме.

Въпрос за една-две стотинки - а колко емисии се отделят от военните действия , по-специално в Украйна? То е ясно че зелените са пъзльовци, но не мислех че ще са и майстори по усукването на истинските факти...

Винаги са били майстори по усукването ..... да си чул за засаждане на гори нещо ?

за да тероризират хората за да им вземат всичко...браво дир-а само така продължавзйте да им помагате

Пак Европа ще затяга колана заради тея

Още глупости и откровени лъжи. Никой не ви вярва вече. Между другото, чудя се как сте пропуснали да блокирате функцията за коментари под тая статия.

Не са . Не го правят нарочно - просто толкова си могат ... Няма как да ловиш маймуни с трици, т.е. програмисти с ниски заплати ...