Цените на златото достигнаха рекордно високи стойности: Предстои намаляване на лихвените проценти

Световните централни банки се отказват от доларовите резерви заради геополитическите рискове

Обратно в новината

Коментари - Цените на златото достигнаха рекордно високи стойности: Предстои намаляване на лихвените проценти | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цената на златото сцепи ритънките на инфлационната хартийка щатски долар ...

А курса на рублата как е ? :) хахахахаха

Рассия изважда - може би - последният си коз от ръкава: За да финансира войната, тя се нуждае от много средства. Сега, започва да разпродава наличното си злато и диаманти. Затова имено се опитват изкуствено да надуват цените....

Днес биткойна падна с половин процент и голд бъговете голяма радост голямо чудо :) изълзяха в социалките

биткойна падна доста повече от половин процент, но е нищо в сравнение с това което предстои. Хора които "инвестират" само в крипто и нямат опит със собствен бизнес, имоти, акции и метали не могат да имат реална представа за това кое има стойност и каква е тя.

Не ме интерисува аз съм на рубли.

то и аз пробвах да обменя 10 000 лева в рубли, ама в банката ми казаха ... абе смяха се дълго и от сърце, преди да ми съобщят, че такава валута няма!

Купи си Руско злато и диаманти. Има бол Русия

БАААААААА колко си проз

Ами когато се печатат долари с камиони, нормално е цената на златото да скача .... все пак кой ще се съгласи САЩ да печата неограничено и да купува злато и стоки на старите цени!?

Долара умира и се ражда друго. Златото и биткойна процъфтяват за сметка на долара, който бива изхвърлян от половин свят. Ако САЩ не побързат с Третата световна война скоро ще стигнат до технически фалит, което ще доведе до бунтове, размирици, гражданска война и ще горят. С това ще се срути западното господство и те ще паднат в краката на новите световни господари Русия и Китай. САЩ нямат никакви други опции, затова ще рискуват и запалят глобална война. Те ще предпочитат да бъдат унищожени, отколкото да бъдат унижени.

Ела, момчето ми, да помечтаеш при нас. Ще се запознаеш и с Ленин, и с Мао Цзе Дун.

Тьп си, но и да ти обяснявам защо няма да го разбереш

ТСВ е планирана отдавна. А САЩ ще я запалят, подобно както банковите обирджии палят колите, с които са извършили обира - за заличаване на следи и улики. В случая, следите на Златния резерв, плячката от многото войни, от десетките трилиони дълг...

не бях чел скоро. По-добре не се упражнявайте на статйки за пазарите. Не ви се получава.

с неговото чекмедже. Няма лабаво.

Ха, дали няма да се намери внезапно голямо находище на злато? Което разбира се никой няма да види, щото ще е забранено за лична употреба, тоест разрешено но само през банката, Хахаха

Не, няма. Просто в един хубав ден централните банки ще изсипят изведнъж на пазара всичкото злато, което са накупили и ще смъкнат цената значителни за голяма болка на всички частни инвеститори, които са се набълбукали на върха. Оттам пак ще започне един бавен ръст, но старата върхова цена ще се достигне едва след десетина години. Това вече е правено по време на петролния шок през 70-те. Банките посъветваха шейховете да си вложат парите в злато и после им издърпаха килимчето под краката.

Ще раздават злато срещу шума казваш? Банките не са толкова прости! Хартия се печатат по-лесно от добива на злато. А скоро и да печатат банкноти няма да им се налага - всичко се цифровизира дори и парите, а реални стоки срещу тях - няма.

Има такъв момент в края на '70 години, но тогава златото е струвало 40-50$ за трой унция. След това има инфлационен скок и цената от 150$ нараства до 500-600$ следва спадане до 400$ и така седи 20 г. - до 2003 г. Запдният свят, обаче след като изплюсква откраденото и награбеното от източния блок, и поредния обир на северна Африка инфлира жестоко и от 2003 г до днес има инфлация от 400-500%. Златото следва инфлацията, като малко се забавя след нея. Как мислите - ще има ли още инфлация в Света ? Аз мисля, че големите трусове предстоят - след изборите в САЩ и разгрома на фашисткия режим в Украйна !

"Обикновено средата с по-ниски лихвени проценти прави притежаването на злато по-привлекателно в сравнение с други активи като облигациите, които носят по-ниска възвръщаемост при спад на лихвените проценти." Хайде стига повтаряхте глупости като папагали. По време на най-ненормалния период с нулеви и дори отрицателни лихви, цената на златото стоя като закована почти 10 години. След това имаше два големи скока - единият малко преди пандемията от 1200 на 1600 и след това като започна войната над 2000. Причината за това са само покупките на централните банки, а не лихвените проценти, които обявяват. Златото нито поевтиня, когато лихвите станаха 4-5 %, затова сега не ми обяснявайте как поскъпвало още, защото лихвите щели да падат.

Цената на златото е силно манипулирана от централните банки. Доста анализатори го споменават в техните коментари на пазара. Затова се получи задържането около 1600$. Обаче Руснаците почнаха да се отървават от $ и да трупат злато. След тях и китайците. По-малки държави ги последваха, Турция, Иран, Полша, Унгария. И лека полека положението стана неудържимо и манипулациите да работят все по-трудно. Също така повлия и печатането на пари по време на ковид пандемията

Докато пишехте тази "статия" златото стана $2285 :) И няма да има НАМАЛЯВАНЕ на лихвините проценти!

Оле-ле..... Тайван да се готви, че "прибирането му вкъщи" започва да изглежда все по-близко.....

Светът се освобождава от хартишките с пресечената пирамида...

да не би цената на златото в рубли или китайски юни да е паднала?