Цената на бензина у нас пада до 2 лв./литър до дни

Петролът поевтиня с 30% до най-ниските нива от поне 30 години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Към днешна дата тук във Лас Вегас цената на premium 91 =95 във Европа е 2.15 $ за галон (3.78 литра). Цена от 1.53 лв за литър си е доста висока.

Отново бензиджийски номера! Като пада нефтът, по бензиностанциите намаляват цените след седмица- десет дни, а когато нефтът поскъпне, още на мига цените литват на горе! Не говоря за процентно съотношение на намалението, защото обикновено при 20% намаление на нефта, бензинът пада с 5 ст. Обясненията са обикновено, че бензинът е по скъпата цена купен и до източването му ще държат старата цена! Но това го забравят при покачване на цената на суровият нефт! Номерата им минават, защото са управляващи и бензиджии на едно хоро!

Руските (уж братски) фашисти ВИНАГИ СА ГРАБИЛИ МАКСИМАЛНО БЪЛГАРИЯ. До скоро плащахме най-скъпият газ в Европа - 240 долара. Нефта падна три пъти, а Нефтохима продължава да граби България.

пазарна икономика.. сега нали сме със западняците, трябва да ги помолим да ни дават без пари щто са ни приятели а?

В Бургас е 1.90 бензина на няколко брнзиностанции

, а не с руският гаден преработен от ЛукОйл петрол (с инсталации нарочно направени да могат да преработват само гадната руска гняс) , който е с много олово и двигателите на съвременните коли се тресат с него като пача. Затова като ида в Гърция и сипя от там, колата върви и мърка, и с едно и също количество изминавам с 1/3 повече ! Дори и да падне на 1 лв. (което естествено няма да стане никога !!!) пак ще наливам в резервоара руските боклуци, а цивилизованият Свят ще кара с въпросният брент като "по-тъпи"... Защо тогава у нас се говори с колко бил паднал барела брент в Света ? Има ли смисъл въобще да се говори за брента ? Че ние кво общо имаме с него, като сипваме от руските боклуци ВИНАГИ. И ги плащаме на дебела цена на всичкото отгоре... Тоя комунизъм над 50 години ни е мамата от всякъде...тая нарочна обвързаност на ватенките...ще има да си страдаме дълго. Беднотията и простотията тук виреят много добре.

Кво се говори тук само какво ставало на запад с цените на петрола и с видът брент ?! И като падат цените в Света, кво ? Ние тук какво общо имаме с нормалният Свят, където хората карат колите си с въпросният брент

а дано и под един мижъв лев!

Боко-Тъпото да се жалва,че ако се свали цената на горивата у нас ,щяло да има загуби,зарази по ниско ддс и акцизи! Излиза,че нашата икономика ,се гради само от ддс и акцизи!Разни НПО показваха преди техни икономически "експерти" с фалшиво образование,които обясняваха че щом горивата скачали,и цените скачали,и високите цени на горивата били лошо за производителите,и потребителите! Сега се оказва,че когато цените на горивата намаляват ,това пак вредяла н а икономиката

Пък вий лапайте мухите тук В българия!!!

Ех, Барселона, Балселона на-на -нана!!!Що къщи ще си купят двамцата със Златев там с тия пари!!

Поне така е по моята математика...А не 2.00лв. АМА НИЕ ТУК В БГ СМЕ В ПАРАЛЕЛНА РЕАЛНОСТ И МАТЕМАТИКАТА Е ДРУГА- МАФИОТСКА!

...делът на суровия петрол, който всъщност е поевтинял, е около 30% От крайната цена. Останалото са надценки, акцизи, фиксирани разходи, ддс и т.н

са нагли и мерканттилни мутри и най-важното защото допускаме да се гаврят с нас.

Търговците на горива са мошенници. Сега били продавали горива, които били купени като петрол на цени от декември месец. А когато скочи цената на петрола веднага повишават цените на горивата. Независимо, че продават горива, които са с цена отпреди 2 месеца. Защо когато повишават цените не го правя с 2 месеца закъснения, ами веднага вдигат цената?

в българия са най високите цени на изход от рафинерията

Имаме най високите цени на изход от рафинерията и същевременно най ниските акцизи ПОЗНАЙТЕ КОЙ СИ ПЪЛНИ ГУШАТА

Пада, ама друг път! Тук Лукойл продава и държи складовете. От нас ще избият ниските цени.

много му е къса паметта на тоя. 2016 имаше същите цени на петрола.

А рафинерията в Плевен какво я направите бре нескопосници! Само и само да се преработва руски петрол и унищожихте Плама Плевен!

Абе Терзиев ли , там какъв си. Не на 2 лева а на 1 трябва да паде цената ако не мамите хората.

Колко си наивен само. От цената на горивото 1 лев е само акциза и ДДС за литър.

1,91 при VM e вече

никсметал груп дизел 1.73лв/л

дизел 1.80 на VM- 1.82лв.л

При $130 за барел цената е 2.30 лв/л а при $30 е 2.00 лв/л, къде отива разликата, в чий алчен и ненаситен джоб!

По всички малки бензиностанции в София и в голямата на един дето нямам нерви да го споменавам от месеци цената е под 2 лева ( и сигурно имат много добра печалба) , а каква е печалбата по големите вериги дето е 2.25 и повече , там няма да коментирам.

Народа е глупав и затова ще тегли цял живот. Просто е мега тъп. Ако една седмица не ходи тоя тъпия народ по веригите бензиностанции където е 2.25 и всичко което се продава там е на двойни и тройни цени. Просто бият кепенците и приключват.

Пазарна икономика и конкуренция няма, това е само фасади. Всичко е задкулисни уговорки и шуробаджанащина. Даже сегашната караница между Саудитска Арабия и Русия. Днес се карат утре се сдобряват, вдругиден пак са скарани. Корупцията и шуробаджанащината не е само в България, тя е по целият свят. Разликата е само в това, че в другите даржави управляващите го правят по-умно и не са толкова алчни крадат един-два мандата и се оттеглят. Правят път на колегите. У нас политиците, като захапят власта и не я пускат докато не умрат, дори не иска да се пенсионират изедниците. Аз фалирала голяма бензиностанция у нас не съм видял. Единият месец едната бензинстанция продава на 2,25 лева, а "колегата" почива. Следващият месец се се разменят. Затова няма фалирали бензиностанции в България.

При тия цени на петрола би трябвало да падне до 1 лев , ама тук щяла да падне до 2 !

ние потрбителите. Не мога да разбера кой пазарува в големите вериги при условие ,че в малките бензиностанции са с 30-40 ст/л по ниски.Хората зареждат по 5литра ли ,че не искат да отидат на евтените бензиностанции. Аз като търговец никога не бих намалил цената ако има глупаци които да купуват на максимална надценка. Единственото което може да накара някой търговец да свали цената е липсата на клиенти.

До колко дни ще падне, 800 ли?

Нека погледнем газа, веднъж свален през 2011 с 22% и сега с 40%. Представете си какви предателски договори са подписвали БСП и ДПС, за да плащаме 30 години шест пъти по-скъп газ от Германия? Същото е и с петрола. Затова всички, които са подписали, гласували и пр. тези договори трябва да са в затвора до живот.

Значи Бойко Борисов ни намалил общо 66%... когато фактите говорят и боклуците мълчат.

Цените на петрола поскъпнаха с 6% . С 7% поскъпна руската валута към долара. Саудитците може да намалят цените с 20% ,но от 1ви Април ,а дотогава много може да се промени.

Руските (уж братски) фашисти ВИНАГИ СА ГРАБИЛИ МАКСИМАЛНО БЪЛГАРИЯ. До скоро плащахме най-скъпият газ в Европа - 240 долара. Нефта падна три пъти, а Нефтохима продължава да граби България.

tonk11

Я да ми кажеш кво общо има нефтохима и що всъщност руснаците са виновни? ШЕЛ е англо-холандска, ОМВ е австрииска, ромпетрол е румънска, ЕКО е гръцка, Петрол уж е българска. Та не разбрах какво общо имат руснаците?

Не е луд този който яде баницата,червено.....

ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ПО ТРУДНИЯ НАЧИН КАКВО Е ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ РУСНАЦИ Там където руснаците са нахлули, както в нефтихима след това и трева не расте... Социализмът отдавна показа на всички своето животннско лице и духовна нищета - измамни крадци...Вижте северна корея, Куба, Венецуела, руската помийна яма...

Докато на Световните пазари цената пада, в България в момента цената на А-95 е 2.23 лв за литър!?!?!

В Стара Загора от миналата седмица е 1,95 лв., така че, не вървиш!!!

tonk11

Не е важно да е прав. Важно е да плюе.

23 000 двадесет и три хиляди лева са 1 000 000 един милион рубли

ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ПО ТРУДНИЯ НАЧИН КАКВО Е ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ РУСНАЦИ ! ! ! АКО ИЗОБЩО НЯКОГА ГО РАЗБЕРЕТЕ .

BRCK

И как така хем ни управляват руснаци, хем си имаме 3 американски военни бази да ни пазят от руснаците? Хем си купихме американски самолети вместо руски? Хем се отказахме от транзит на руски газ след посещение на американски сенатори , а не руски? Бе що ми се струва, че ни управляват американци?

До 800 дни?

петрола започна да поскъпва, до дни може и да не успеят

Трябват ми много, ама много пари за нова къща в Барселона. От КОЙ, КОЙ,КОЙ ще ги взема? От лошия матрял естествено.

Стига лъжи ! Ти си ги взел вече !

"Комунистите имат един проблем, винаги им свършват парите, и това са парите на другите...." Маргарет Тачър

Като гледам и на един долар на барел да стане , в Тикволандия под два лева на литър няма да падне !!!

Комисията за защита на потребителите и комисията за защита на конкуренцията заседаваха в новия хотел Хаят на таткото на В. Златев за 400 милиона и не откриха проблем с цените и качеството на горивата в България !

В Германия спад с 10 стотинки последните месец - два, в България от 2.21 на 2.20 ?!?

ваауууу. в германия бензина се продава за стотинки? е това вече е новина!

5-6 евро цента г-н Кенефски.

Днес да не е 1-ви април?

Тате обеща да ми купи колело..... ама друг път!

Е КАК ЩЕ ТИ ВЗЕМЕ КОЛЕЛО ДА НЕ КАРАШ КОЛАТА... :D

Помните ли "невидимата ръка на Пазара" ? Оная която магично регулираше цените в услуга на потребителите. Ако някога я е имало вече я няма. Сигурно са я отрязали. И при 100$ за барел и при 30$ за нас цената на бензина и нафтата си остава същата. Такива ми ти работи.

я има само в учебниците по Обща теория на пазарното стопанство

АЛЧНЯЦИ НА ФОНА НА СРИВА НА ПЕТРОЛА ТРЯБВА ДА Е ПОД 1 ЛВ. :)

Ама акциза не пада.

Ама моля няма нужда от такава светкавична реакция, може и в края на месеца или началото на следващия.

Защо, когато няма търговец, който да продаде на ниската цена, то при покачване моментално всички търговци продават на по-високите цени, защото така ни обясняват моменталното покачаване на цените. За пропорционалност при промените при ръст и спад на цената на петрола и цените за краен потребител няма и да споменаваме. Знаем, че има акциз и ДДС, но останалата променлива? Къде са комисиите, на които плащаме да ни защитават, като потребители от злоупотреби и къде е държавата и законите и? Докога на увеличението се намира обяснение, а при спад обясняват реално точно обратните тези, защитавайки липсата на достатъчен спад. Вечно трябва да се протестира ли, за да се задействат тези, на които се плаща да съблюдават правилата.

Нека погледнем газа, веднъж свален през 2011 с 22% и сега с 40%. Преставете си какви предателски договори са подписвали БСП и ДСП, за да плащаме 30 години шест пъти по-скъп газ от Германия? Същото е и петрола. Затова всички, които са подписали, гласували и пр. тези договори трябва да са в затвора до живот.

Майката

Още таралянкат празни коли и ще падне още!

Няма да падне, защото сме роби на Русия.

При тази цена на петрола трябва да е не повече от 1,50, но алчните търговци ще го държат надут.

Само акциза е повече от 1лв ! Плюс ДДС, само данъците тръгват от 1,25лв. А в крайната цена добавете, (себестойност + печалба)х1,2 .

акциза на дизела е 69ст/л,а на бензина 72ст/л

Корекция, за бензина акциза е 0,71лв. ДДС общо е около 0,37лв Или данъците са около 1,08лв за цена 2,3лв

Падане, падане, ама няма никога да стане 1,30-1,40лв. литъра, примерно. Това би било истинско падане, а това сега...ала бала залъгалки.