Коментари - "Тренд": За българите най-важна остава цената на храната, едва след това - вкусовите й качества | Бизнес.dir.bg
назад

"Тренд": За българите най-важна остава цената на храната, едва след това - вкусовите й качества

Половината българи са чували за земеделската политика на ЕС, но не се вълнуват от разхищението на храна, сочи проучването, огласено на форума "Да изхраним Европа по време на криза - предизвикателства и възможности на стратегията "От фермата до трапезата"

Обратно в новината
| Редактор : Георги Велев, 3е-news.net

Коментари - "Тренд": За българите най-важна остава цената на храната, едва след това - вкусовите й качества | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормално. Няма пари.

За добитъка - толкова!

Даге и Тренда даге да ядат скакалци от тренда и кремвирши!Аре у лево и ги публикувате хем!

Цената, от край време, е НАЙ ВАЖНОТО нещо за българина! Качество, комфорт и други работи са далеч по малко важни. Примерно, само българи съм чувал (макар от малък да живея в чужбина и повечето ми познати и приятели да са чужденци) които са готови да изминат близо 900 километра с кола, за да спестят точно 100 евро от самолетни билети :-)

Каквото повикало - такова се обадило. И за мнозинството от производителите, най-важната характеристика на продукта/хранителен/, остава цената. Био-мио, българско, селско и бла-бла е само добър повод за корекция на цената.

Помислете ТРЕЗВО И ВНИМАТЕЛНО колко трудно се изкарват изработените ви с труд пари за да ги давате за да ви лъжат по право казано разни паразити и да ви пробутват нискокачествена палма,тебешир,ензими за разлагане на тъкани и отрови под логото храна. Наглостта им е безгранична. Купувайте си храните не от вериги ,а от малки пазарчета с Земеделски производители. Оставете тези терористични сбирщини наричани ВЕРИГИ предлагащи единственно мъртъв продукт да залязат.

Предлагам, всеки един от нас, попадне ли на продукт съдържащ парченца, брашънце, млечице или цели части от насекоми, да снима въпросния продукт, както и търговския обект в който се предлага и да залеем мрежата с предупредителни снимки и информация! Само пълен бойкот и остра обществена реакция, би имала някакъв, дори и минимален ефект. В България има достатъчно раково болни! Няма нужда от още! автор: Nikolai Mladenov Постът взех от групата "Да спасим децата на България", в която членувам. Личното ми мнение е, че е безумно в родината ни България да ядем червеи, мухи и други извращения, непитични за европейския бит и култура на хранене, за да си набавим протеин. Това беше гласувано с нов Еврорейски регламент!!! Плюя на такава Европолитика и ценности!!! Живея в държава, в която има всичко необходимо, за да се отглеждат прекрасни деца с прекрасни натурални родни плодове, зеленчуци, зърнени храни и млечнодайни и месодайни животни. Няма нито нужда, нито потребност, нито страната е пренаселена, че да ме приучва някой да се храня несвойствено и извратено. Знаете, че под различни предлози и политики, Европа въвежда тези гадости като допустими в храната ни, нашата и на нашето бъдеще - децата ни! Наясно съм, че постът ще предизвика полемики! Затова, моля, придържайте се към темата! И вземете да ги прочетете тия Регламенти! И после прочетете малко статии доколко е усвоим хитина на насекомите от човека. Писала съм за това колко е вреден. Потърсете статиите! Така че нека разделението и споровете в групата започнат сега! Най-важното е да се шуми!!! Да са будни и осъзнати хората! Ето ви малко факти по темата: Европейският съюз разрешава използването на насекоми в храните. Регламентът влиза в сила от днес. Според новия регламент домашните щурци ще могат да се замразяват, сушат или използват на прах, съобщава ДПА. До дни ще бъде разрешено и използването на ларвите на житната плесен. Това не са първите насекоми, които се одобряват от ЕС, подобно разрешение вече има и за биволския червей, прелетния скакалец и ларвите на брашнения бръмбар. Одобрение от ЕС очакват и още осем насекоми. Този вид нововъведение в хранително-вкусовата индустрия се определя като "нова храна". Например, щурците ще се продават замразени, изсушени или на прах. Те също така ще могат да се използват в производството на хляб, бисквити, крекери, смеси за печене, паста, сосове, супи, заместители на месо и мляко, картофени продукти и шоколад. В началото на 2021 г. Европейската комисия реши да одобри брашнените червеи като първото насекомо, което може да се използва за храна в Европейския съюз. В интервю в сайта на комисията, публикувано на 2 юни 2021 г. Рафаел Перес, ръководител на екипа за нови храни в генерална дирекция „Здравеопазване и безопасност на храните“, обсъжда стъпките за разширяване на хранителния избор на потребителите в ЕС, нарастващата роля, която насекомите ще играят като част от по-здравословния и по-устойчив хранителен режим, както и ползите за околната среда през следващите години." Кое налага да наричате "по-здравословен" и "по-устойчив хранителен режим", бе извратеняци такива? Кое не му е здравословното и устойчивото на традиционния режим? Или това ще ви е новата форма на контрол? Чрез източниците на храна след като унищожихте родното ни производство?

Обичаме евтините помии! Важното е да са независими и демократични!

Айде да ви питам: Какво е ХИТИН? Прочетете и ще видите защо толкова скачам против допускането на НАСЕКОМИ В ХРАНАТА на децата ни и в нашата? И понеже обичам да говоря подкрепено, ЕТО ВИ: "Активността на серумната хитиназа прогнозира метастази на колоректален рак". Хитиназна активност причинява Хитинът! Какво е Хитин? Хитинът изгражда екзоскелетите, крилата и люспите на насекомите. Насекомите, поради наличието на Хитин са провокатор за човешката имунна система. Ето какво показва резултатът от проучването: "Пациентите с висока хитиназна активност са имали значително по-висок риск от метастази от тези с ниска хитиназна активност в групите за обучение и тестване по време на проследяването." РАК ПРИЧИНЯВА ХИТИНЪТ! НАСЕКОМИТЕ НЕ СА ГОДНА ЧОВЕШКА ХРАНА! Ето ви статията: https://bmccancer.biomedcentral.com/.../s12885-019-5834-7 Ето ви и другата статия: В съответствие с основното правило за оцеляване, хитините и хитиназите със собствен произход (компонент на собственото тяло) са защитни, но тези с несобствен произход (от други организми) са вредни за здравето. Екзогенните хитини и хитинази провокират човешкия вроден имунитет да генерира поток от възпалителни цитокини, които увреждат органите (водещи до астма, атопичен дерматит и др.), и в упорити ситуации водят до смърт (множествена склероза, системен лупус еритроматозус (SLE), рак и др.). За съжаление, стимулираната от хитин-хитиназа свръхчувствителност е честа причина за професионална алергия. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28093332/ Ето ви и трета: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28251581/ Сега, Може ли някой да ми обясни защо се одобрява прилагането на брашно от насекоми в храната ни, при положение, че знаят, че ОБРАЗУВА РАК?!?! И че е силен провокатор на болести и имунореактивност? Защото аз логична причина не виждам и си задавам въпроса: възможно ли е някой, който дърпа конците на милия ни ЕВросъюз да е на мнение, че 9 милиарда човеци на тая планета са множко и може да ги съкратим като вкараме Хитин в храната! И моля, не ми говорете, че има народи, които това ядат. Докато се научим да го ядем това и ще пукнем без време. Тая адаптивност изисква хиляди години тренинг.

Какво общо имат вкусовите качества с това храната да е без консерванти, оцветители, стабилизатори и други боклуци. С тези цени би трябвало да ядем най-качествената храна в света

Надай се к-е на пиени жени, нали при капитализма основната цел е печалбата? Какъв зор има капиталиста да ти прави густото като ти така или иначе ще си купиш кльопачката? За него е важно да вложи минимум материал и да продаде на максимум цена.

Манипулация.

Рак? Чудесно, ще ви стабилизират в болницата и ще трябва да платите операцията, лечението, и после подържащата терапия. Вие сте станали нов източник на доходи за капиталиста, а консумацията в капиталистическата икономика е в основата на съществуването и. Вашето здраве си е само ваш проблем, в смисъл желанието да сте здрав си остава само за вас си

Имам огромен хладилник. Когато пазарувам, спирам когато напълня до горе количката. Нямам никаква представа кое колко струва, защото не му гледам цената, а подбирам само качествени стоки.

"В началото на 2022 година край софийското село Лозен ще заработи едно необичайно за българските ширини производство - на продукти от насекоми. Компанията Nasekomo подготвя демонстрационно производство, което ще включва създаването на три основни продукта - протеиново брашно, масло и почвен подобрител, стана ясно днес по време на представяне на бизнес плановете на дружеството пред медии".

Трол

Казват, че е за фураж, ядат го птиците и рибите

EURO сила.. ббааахахах

Че хем е скъпа, хем некачествена. За евтината да не говорим "отрова".

Ще го ядат и българите..

Трол, нетрол - това е. Не си губя времето да обикалям по магазини и рафтове да търся най-евтиното.

От водеща страна в харнително-вкусовата промишленост сега ще ядем насекоми! ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

Къде ги намери тези "качествени стоки", кажи и на нас. Има разлика между качествени стоки и стоки които си мислиш че са качествени, но едва ли са такива, най-малкото са минали някаква химическа техническа, обработка.

еми като нямат пари хората за вкусно, гледат поне да си напълнят стомасите с какво да е

Ето как и фермери и клиенти да бъдат доволно.Вместо производителите да дават стоката си на търговците на минимални цени да се отворят техни магазини и да продават там с надценка.Хем фермера ще има печалба хем клиента е доволен че е по евтино.

Този избор на българите се простира и върху политиката, брачните им партньори, разбиранията им за ценности и т.н. И после - "Кой с.а в мойте гащи?"

Веднага господин Каприз. Добре че не ти се е наложило да оцеляваш в гората.

Аз пък гледам цените- винаги купувам най скъпото. Кашкавал под 33 лв. килото не пипам. От този по 20 лв. понякога купувам за овчарката, ама не много често да не му стане нещо на кутрето, че знам ли какво слагат вътре за тея пари.

25% от българите работят в търговията . Знаеш ли колко им е трудно да пробутват боклуци. Като сметнеш охрани, НПО и прочие нищоправячи ще се запиташ как изобщо има какво да се яде.

Доста българи са необразовани, прости, лесно манипулируеми и се поддават лесно на рашистка пропаганда. Та, какво има чудно в това с храните.

Леле колко глупаци са останали още в България - сега това е следващата им дъвка - кой бе байно те кара да ядеи насекоми? Ще спасявал децата.... амо вземи се гръмни поне да се спасят...

Вече на качеството на храната - вкусови качества ли им викаме бе долни кретени... България може да изхрани половин Европа, стига да не и пречат американските изроди и бандитизма в държавата който те подрепят поради личен слугинаж..

Българите за пари правят всичко! Последен пример Резидента Мунчо в Брюксел е готов да наложи вето на санкциите за Русия.

Абе кой гледа другото, ами нямало вече да има и Бог. Бог щял да бъде вече джендър неутрален, че да не се нараняват нежните душички на транс джендърите. Бог нямало да бъде ни ТОЙ, ни ТЯ, ни ТО, а ТЕ. И нямало да има вече "Отче наш" нито "Майко наша", а "ТЕ наши".

Некачествената храна води до много болести!

Кашкавал Маджаров 40лв.килото .................???????

Да бе, щото краварите малко лайна ядат. Десетките милиона клошари и наркомани, вечерят с 'Миди Сен Жак"

Всички - плебс и търтеи, знаем,че основното е цената и заради това ядем кремвирши,които кучетата не хапват и меса изкарани от хладилните камери на запаси в страни от ЕС закупувани от нашите калтаци новобогаташи за жълти стотинки.Агенции и комисии за потребители, конкуренции и т.н.- това е част от обслужващите ги лакеи.Прокуратурата трае и крие - не става дума само за Гешев, дори и да го махнат системата ще си остане същата а технологията на промяната там е елементарна, но нико от облагодетелстваните не я иска...... защото са вътре в големите кинти, във вилите и метресите с жипки и дарени апартаменти...... боклуци гадни!

Не е вярно! Това, че ядем боклуци е ясно! Почти в цяла Европа храната е по-евтина. Доста тъп дизайн на проучването явно!

Един умен колега по-надолу го е написал, ще го повторя и аз: нормални резултати за общество, притежаващо огромна част изключително прости членове, които между другото, на 110% са путинофили, до един!

Правилно! Защо трябва да плащам за кефа на тоз и онзи!

Какво значи "некачествена" храна. И защо въобще съществува

Може цените на продуктите в коФланд и ЛиГъл да са ни драстично по високи, но те компенсират това разминаване с впъти по ниските заплати на персонала!!! ;)

Честита ви демокрация, преход, ЕС, САЩисани приятели, НАТО и т.н. Дано се наскачахте!

Ама те верно ли продавали храна в БГ? Еврогейските отровни пластмасови боклуци, бъкани с: консерванти, стабилизатори, подобрители, оцветители, а скоро и със скакалци от кога се наричат храна???

българина умира от рак или сърдечна недостатъчност.

Не е нормално: - Всички храни да са с 20% до 50% по-скъпи, отколкото в Западна Европа - Българските производители да са пред фалит заради ниска изкупна цена - Целият марж (между ниската изкупна и твърде високата цена на дребно) да обират разни спекуланти посредници, чужди вериги от рода на Лидъл и Кауфланд и пр. Големите вериги в момента правят очевидни ценови договорки, завишавайки двойно и пускайки отделни промоции на по 30% дискаунт. Това нещо явно никой не го контролира, а трябва. Ако бяхме нормална държава горните вериги отдавна щяха да са изритани от БГ заради нелоялна конкуренция. Откъде накъде бедният български народ трябва да генерира свръхпечалби за тези външни концерни? Това е обир.

Днес още колко ли клети москали ще станат вкусна храна за гарвани и червеи? Колко казвате приятели, аз смятам, че поне 1000 ще нагостят животинките.

Така е само в банановите “републики”

Бай Ганя от край време обича евтината храна, евтината ракия, евтина музика, евтини политици, евтини удоволствия и пр. Сега заместете "евтин" с "некачествен" и ще получите отговор на въпроса "Защо Ганя е вечно нещастен".