17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плащайте будали.. канадците изнасят тонове злато от Родопите, а вие плащайте..

Сега цените са по-нормални. Какво е било това 95ст/км, абсурдно...

Тоест тези дето рушат няма да плащат

Дървената, зърнената и автобусната мафия ще разбиват пътищата безплатно! Турските камиони по Русе-Кап. Андреево ще плащат 10лв. ТОЛ, вместо 23лв. винетка!

мръсни копелета. убивай.

Ти като работиш не ти ли плащат?

Половинчати мерки!!! Трябваше да са по високи тол таксите!!! Особенно за стари трошки!!!

Ама вие и пътища ли имате.

И този път оцеляха...факири!

Кви са тия шматки на снимката?

че хубава снимка,липсва само човекът с калашника срещу тях.

С тея ниски тол такси и с ТОЛЕРИРАНЕТО НА стари трошки евро 1,2,3 само ще има още повече жертви по пътищата.... турците ще са паши по потащата и БГ мафията също ще е супер...

А защо не се въведе ТОЛ такса за всички служебни МПС-та... джипове, пилапи всичко що е на придическо лице регистрирано. Служебните коли ползват преференции - приспадане на ДДС от гориво, резервни части, ремонти... ремонтите са разход... нека щом са фирмени да плащат ТОЛ такса! Колите на физически лица да са си с винетки и да минават по тънко!

То едни пътища- да му умре магарето на човек от заушка!!!

В същата логика да бъдат освободени от винетни такси тези пътища от републиканската пътна мрежа, за които няма да се плаща и тол такса.

Щото всяко едно пътуване на служебен автомобил е разход на собственика - омразният фирмаджия, този дето ти плаща заплатата! Разбира се това не важи за джипките на столичните държавни служители, всеки празник задръстващи Кулата, докото са в болничен.

Ей, съсел, ти изобщо наясно ли си за какво говориш? Първо, тази работа с приспадането на ДДСто далеч не е толкова проста, особено като имаш едни 10% по ЗКПО в оределени случаи и с онази простотия "данък уикенд". Второ, какво общо има АПИ и МРРБ с това кой какво евентуално приспада от колите? Това сега пътна такса ли е, данък ли е, акциз ли е или рекет, че май съвсем са ти се оплели нещата. Аз пък предлагам ако колата е фирмена и е брандирана, да плаща ТОЛ, винетка, троен местен данък и 100 тояги на голо за собственика. Изедници и кулаци, разбираш ли...

По цяла Европа държавите събират мн пари от тол пунктове и така просперират. Имат да инвестират и да дадат заплати. У нас, с тези смешни цени ,бял ден няма да видим. Не може да ми грабваш колата и да ми се караш е така...ще платиш!

Ей, садист! Защо се обаждаш? Не разбра ли, че 2 милиона българи са на ръба на бедността? Емиграцията на работоспоспобните продължава заради калпавите политици и заради алчни мекерета като теб

Не общувам с бедни. сори

Кефи ме как всички злорадстват, че превозвачите щели да плащат. Ма те тия пари от вас ще ги вземат бе, идиоти :)

Народа има пари за екскурзии и чалготеки а не иска да даде левче за пътуването му. Правителството да обърне вниманието на тази истина!

Едно време разбойниците така са завардвали друмища и дерета и са взимали пари за да пуснат който мине....

BajMihal

Като чета коментарите и се дивя на глупостта на българина. Тол системата НЕ Е за автомобили. Тя е само за товарни такива. До момента превозвачите плащат някакви мизерни пари за амортизацията на пътищата, която предизвикват. Но на никой не му пука за това.До март ще въведат системата независимо дали се харесвеа това на Ганьо или не. Поне ще има честно разпределение на плащането за амортизация на пътищата. Само направете сметка в момента един камион колко плаща за километър изминат път с винетката, която плаща и направете съпоставка с вашия лек автомобил. Лесно е делиш цената на годишната винетка на средните изминати километри за година. Камионите и автобусите им се пада под стотина за километър, докато на автомобил се пада 4-5 стотинки.

zdrafkof

Глупости.

Честно казано, не прочетох нищо. Заглавието е достатъчно, за да задам основният въпрос : ДОКОГА ЩЕ СИ РЕШАВАМЕ ПРОБЛЕМИТЕ "НА ПАРЧЕ"? Някой, на тази територия, наречена България, има ли си понятие, накъде се движим?

Чудя ви се на глупащината, какво общо има еко стандарта с цената на километър? Обема, тежестта, как поврежда настилката, това са фактори. Или Грета ви изпи мозъка? Най мръсната държава сте, ама таксувате по "чистота"... Кукуу

Боко ке падне в трапа, а не от поста.

Абе идиоти, "тол" е пътна такса само по магистралите по света, няма тол за обикновени пътища, а редакторите, които пишат са тол такси са дървени дървеняци.

Браво бе, управляващи! Този, който "чупи" пътищата, ще продължава да го прави, но вече за по-малко пари, или направо без пари! А пък чуждите товарни автомобили имат възможност, да извършват превози през страната ни, без да платят нищо? Ето на това му се казва " капацитет".

"След старта на тол системата на 1 март тези превозни средства няма да плащат винетка за пътищата извън обхвата на толуваните." И как ще стане, да не платиш винетка, а да платиш тол такса само за тези 3100 км пътища? Красив (държавен/чиновнически) ум! Това е гениално ... иновативно и просто решение - хем винетки, хем тол такса! Плащайте бе, щото мърдате и (все още) сте тука!!!

Трябва да плащат и автомобилите. Те са много повече ,там са парите.

Нали плащат свинетки? Иначе съм съгласен, ама едното да отпадне

Винетките се плащат за правото да се движиш из страната. Тола ще събира пари на тия дето се правят на тарикати и много пътуват.

Ясно защо Боки оди в Истанбул . Да ни продаде и да ни продаде пътищата !

В България ли?

Обаче къде са магистралите?

Догодина цели проводници

Умен.Каква амортизация те гони тебе,нали досега взимахме заеми за да режем лентички или си мислиш че евро парите са подарък от СССР

Кого на Него ли?

Коня от гъдел да му умре и на каруците тол такса по “магистралите”!

Бе момче

Ти плащат , работиш ли?

Моля кажете помогнете ми........ ако евро 2 плащаш повече ако евро 5 плащаш по малко тези със евро две и евро 5 различен въздух ли дишат .както казваше баща ми сине скоро и за възтуха ще плащаме е ,еко такса Тате и моля ви спрете да пърдите ,че ще плащате ,ако не вие децата ви ........ ще плащаме защото дишаме ....незная за кумунизма но виждам демокрацията. Еееее еко такси вече няма падари

Това м-р на икономиката е достоен да бъде увековечен от перото на Гогол...

Ще плащате иначе само мен ще гледате във новините малката Грета........ само Лудогорец и Киро и другото го знаете Ала......хххх за “христяните” само плащане ,все пак нали на там отива света

Основно пътищата се разбиват от тежките камиони.. Пример "Дискордия" се движат около летището и кварталите наоколо . Пътищата там са много зле, но Дискордия въобще не се сещат да си поправят пораженията, а СО гледат и нехаят. За сметка на тях гражданите наоколо гледат с отворена уста.

Повечето превозачи са куки или бивши такива и сега гледат като пребозали. Не им се плаща , а на правителството му тече лигата от тази хапка. Затова може да се сята, че превозвачите, както и всички останали водачи им е предрешена съдбата и всички е плащат тол такси.

Еми браво .Аз с моята таратайка ще плащам всичко , ония с милионите нищо

Страхливото правителство отново клекна пред Мафията на превозвачите, а Банкянската мишка пак се скри в дупката си.