ТЕЦ "Марица 3" няма да заработи отново

Борислав Сандов заподозря, че е възможно шефът на РИОСВ да се е съгласил да пусне отново мощностите под заплаха

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма газ, нафтата ще струва по 3 когато я има, с тока явно ще го закъсаме..... събирайте дърва за зимата докато не е късно че дотука за поледните 30 годин всичките правителства заедно не успяьа да ни нанесат токоз щети колкото това

В момента, според ЕСО, ТЕЦовете произвеждат 2400МВт. Марица Изток 1 произвежда 640, Марица Изток 2 - 740 МВт, Бобовдол - 160МВт. ТЕЦ Варна не работи. Марица Изток 3 също. Някой знае ли кой произвежда разликата от 900МВт? ТЕЦовете към топлофикациите са отделно в 200МВт.

Работещите в ТЕЦ Марица 3 ще протестират на принципа “твоето добро е моето зло; твоето зло е моето добро”. Дреме им да замърсения въздух.

Във Варна в момента изграждат зелена зона и режат бордюри и бетонни плочки на сухо без грам вода, облака прахоляк е по коли , във вентилацията на коли, в апартаментите на хората,в детските градини в дробовете на баби, ученици, майки, бащи, кучета и котки и никоя институция не ѝ дреме. Желанието на проектанти , Община, и работници всеки ден да е така до края на ноември.

Снимката е на ТЕЦ Марица изток 3, а не на ТЕЦ Марица 3!

Снимката на централата не е ТЕЦ Марица 3, а друг ТЕЦ. Не само тук, повечето медии прекопират без да проверят.

Мръсният въздух се дължи повече на милионите таратайки бълващи отровни и канцерогенни газовеи немитите улици отколкото на ТЕЦ 3.

Трябваше да си в Димитровград,когато работеше това недоразумение на ТЕЦ и тогава да коментираш.

Вече ясно си личи чии интереси защитава Сандов и това определено не са българските ...

Заради ЕС не можем да пуснем ток на бизнеса на тройно по-ниски цени, заради тях не можем да внесем газ на петорно по-никси цени, и петрол с 50% по-евтин - всичкото това безумие се калкулира в цените на стоките за крайния потребител, ще рече ако не бяхме в ЕС, цените на всичко могат веднага да паднат минимум двойно и ще сме им свръхконкурентносподобни -само да надуем тецовете както трябва, без емисии и измислени зелени сделки и можем само от износ ток да печелим в пъти повече от подаянията дето ни дават сега с 1000 условия. Извод -гейския съюз е вреден за България, вече само взимат и почти нищо не дават

не е само до ЕС, а и до управляващите. И Унгария е в ЕС. А с тиквата или тъпото друго ли щеше да, ако бяхме извън ЕС ?

Унгария в момента купува и около 10% по-скъп газ от нас. А тока и е с около 20% по-скъп

Англичаните се отскубнаха от тази безумица нречена "европейски съюз" и миналата седмица откриха нова мина за добив на въглища... Явно ние сме в инкубатора за експерименти наречени "зелена трансформация".

Англичаните реват, че са напуснали ЕС и затварят стари и енергоемни производства и въглищни централи. Не се спряхте да лъжете с путлерастските опорки

Ей тука е заровено кучето: Това е една от най-старите действащи ефективни централи в страната с по-ниска себестойност на произвежданата електроенергия от някои новопостроени електроцентрали на същото гориво. Има 1 турбина, задвижвана с прегрята пара, произвеждана от парогенератор с изгаряне на лигнитни въглища с максимално паропроизводство 380 т. на час. Построена и въведена в експлоатация е сероочистваща инсталация Е няма как екоталибаните да не квичат на умряло, как може евтин ток, ааа?

Това, което пишете са пълни глупости. Дела на централата в общия енергиен микс е по малко от процент. Замърсяването и себестойността на произвежданата енергия са неоправдани.

Много е лесно да се цитират извадки от Уикипедия,но реалността е съвсем друга.Когато работеше това "нещо",защото ТЕЦ е било преди приватизацията му от "бизнесмена" Христо Ковачки,в Димитровград не можеше да си отвори човек прозореца,децата отключиха алергии,пепел се сипеше от небето.Положението е такова във всяка една централа на въпросното лице - инвестиции нулеви,експлоатация на макс.

dir.bg сбъркали сте снимката на ТЕЦа

Ако покажат истинската снимка има опасност читателите да го оприличат на припятския Чернобил.

Че ДПС-то искат да го прилапат без пари и полсе да го пуснат.

Пълен цирк, той въздуха стои само над южна България. С тези еко групости ще почнат да тормозят всички.

Този ТЕЦ 3 е един от най екологичните, със сероочистващи инсталации и не го пускат, а оня сяро-чернилко бълващ звяр ТЕЦ Брикел си бачка на пълна сила и трови цяла България.

И двата теца са на един и същи собственик. А това колко работи СО на ТЕЦ Марица 3 е много спорно.

Уж някакви зелени сделки, нещо си затопляло климата. Зелен водород, зелен хайвер. Дълбоката цел е да нямаме икономика. Затънали в заеми, лумпени, мизерни и лесно управляеми. ЕС ни унищожава. Заплашва, съди, глобява. Това е робство. Те ни управляват и притежават.

това е, наследниците на костов унищожават и това, което е останало от българската икономика, а нинова къде е, на някой танк за украйна ли?

Чаира аварира за последно и няма да работи, ТЕЦ-овете няма да работят, АЕЦ-а работи наполовина, язовирите се рушат, заводите един по един си отидоха, нещастните тунели не светят с години, още какво ........ ах, да , има магистрали - все още, молове има, и къщи - празни, ама се строят още, е, и деца няма, ама пък е.....е - бол, и сексуално и несексуално, щото сме свободни и независими, а не както преди - с поробител.

Немай са пуашите! Киро ша ни докара втечнен ток от сащ на по-ниска цена.

Не ни трябва тази стара кюмюрджийница от 60-те, вятър и слънце има кокото искаш !

Има на думи, ама няма пари драги!!

Вятъра духа когато си иска, а слънцето грее само през деня!

До кога тоя мазен помак ахмед доган-затворник, ще се подиграва с цяла България?

Този ТЕЦ е на Ковачки. Ама то все тая

Никога не се е крало толкова много колкото сега при мунчо и прокопиев

Ти пък... забрави ли масовата приватизация? Е те тогава се краде... и парите бяха пари.

шъ заработи, няма да заработи, шъ заработи, няма да заработи... Те, такава ни е цялата работа, такава ни е и държавата!

Направо затваряйте цялата държаа и да се приключва. Все някой ще я взема за 1 лев, заедно с робите ...

Това министърче е от ДБ и в частност - подразделението/партия "Зелените".

Как само за една година , мафията съсипа всичко

Пак е пълно с политически коментари. Гадни тролове, всичко изопачавате! Нещата са от ясни, по-ясни. Тази централа цапа, много цапа. Ако продължи да работи ще плащаме глоби, защото европейския съд ни осъди, тоест тока произведен от нея ще излезне златен. Да не говорим за лошите вреди върху хората, не случайно сме с най-ниска продължителност на живота.

ЛОШИТЕ ВРЕДИ!! Пич вредите са си вреди и винаги са били лоши!! Ти изобщо на колко години си? Явно си от ония там дето не мислят! Евро съюза ни усъдил хехехеххеа сериозно и същи якога ще ни усъди и за неспазване на другите закони и т.н.?? Пълни глупости са това! Проблемае че явно не разбирате че целта е да се спекулира със ел. енергия!

А ти на колко години си, че така "Усъждаш"? Кучето е заровено при собственика на тец-а. Така е свикнал - за него да няма правила.

Следва Топлофикция София. Нея ще я лапнат под масата с измислена модернизация. Енергетиката окончателно е продадена:))))) Това е положението - след 45 години зависимост от Русия, 30 години се лашкахме в сън, сега следва половин век със САЩ. И никакви протести няма да свършат работа:)))) Народа е достатъчно прост, достатъчно беден и е готов да бъде клошар:))) Честито, глупаци:)))))

Ще питаме скоро, абе къде е Бойко. Ама няма аааа. Нали го оплюхме.

А може би ще питаме къде е Т.Живков. При него тока беше 3ст. за kw.

А Турция няма ли тецове наблизо?

Щом е държавно - ЗАКРИВАЙ! Важното е на спонсора Прокопиев да работят ВЕИ-тата!

Държавна е била,от години е собственост на Ковачки,този боклук освен да източва и трови друго не прави.

Лоченето на бира в палатките на Божковна орлов мост , и под вдигнатият юмрук на мафията !!!! Се стига винаги до тук !!! Скоро 1$ ще е 3000 лева ! Гечев пак е на власт

Тук пишат само лум..ени , които не са от Димитровград

Питам понеже незнам. Марица Изток 3 от мериканските централи със супер скъп ток ли е ?

На нашо момче е,комунистче,Ристю Ковачки се руча.

Не, ТЕЦ Марица 3 НЕ Е от американските със скъпия ток, но журналистите не се научиха да правят разлика между този тец (който се намира в Димитровград) и американския, който са дали на снимката! Аз ако бях на мястото на американския ТЕЦ (ТЕЦ Контур Глобал Марица Изток 3), до сега да ги бях осъдил по няколко пъти!

Разбрах че !?!?! ГЕРБ , пак са виновни ! Или младежите им

Този кога ще ходи да прави компания на предшественика си в панделата?

Евреите си чистят бъдещата територия!!! Някаквите там народонаселение , скоро ще измрът от глад

ПП-продажно правителство .да се изметатът докато не е станало твърде късно.тези наистина продадоха държавата

САЩ последователно унищожават къде каквото производство има в България. ТЕЦ "Марица 3" е просто поредната стъпка в тази посока.

Няма страшно важното е да станем 100% енергийно зависими и ще ни купят за жълти стотинки. Бай Кирил харварда работи усилено по въпроса. Накрая ще си вземе комисионната и ще си избяга обратно в Канада или САЩ.

Ще ви докарам ТЕЦове от САЩ!!!

Колко Ви платиха , за да затриете и тази централа?

Това на снимката е ТЕЦ Марица-Изток 3 , но не този в Димитровград, а до с.Медникарово

Лека полека ще имаме най-чистия въздух на земята и ще ползваме свещи.... Екоактивистите ще съсипят планетата...

Е защо да работи - нали си имаме скъп американски ток, може и да внесем някой още по-скъп. А за съда на ЕС, ами още един повод да напуснем тоя обречен цирк

По всичко личи, че нашата държава скоро изтича в канала на историята. Нормално, като няма кой да я защити.

А колко е въглеродния отпечатък на ракетите изстреляни в Украйна? Или те са екологични?

им дойдат протестите на канадските мошеници. Започват да дават заден ход.

Редно е да спре и не само ТЕЦ Марица ами и АЕЦ е редно да спре, така ще подкрепим Украина. Въпрос на време е. Все пак трилиони евро и долари ще са необходими за украина и нейния ангел хранител зеленски.

си бе хомо???