Стив Ханке: България е лесна мишена за санкции по закона "Магнитски"

Джо Байдън е едва от няколко месеца на поста и се опитва да е много агресивен в налагането на този закон, според който на всяко лице или предприятие, ударено от него, е забранен достъп до щатския долар

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Единствената разлика между корупцията по времето на комунизма и в сегашно време, е, че сега има много повече за крадене, отколкото тогава." Това не е така - в края на комунизма имаше много повече за крадене. Сега след сините талибани почти нищо не е останало. А хора като Ханке уредиха кражбата да се случи.

Всички корупционни сделки с американски фирми трябва да бъдат прекратени и потърпевшите обезщетени.

И няма ли да си стоиш в нафталина вече?

С две думи: САЩ нямат проблем да "намагнитят" когото си искат и да му конфискуват парите и активите (ако са в САЩ). Пазете си парите (ако ги имате :)

Аз съм съгласен с Ханке

Защо не пробват това в Англия или Германия и там има корупция не сме я измислили ние. Да спрем работата на Американската ТЕЦ. Да Спрем. Отворено общество.

Досега нито една герберска калинка не е подала оставка, без значение в какви нередности и престъпления е хваната. Докато престъпниците Гешев и Борисов са Главатарите на ОПГ и Гешев покровителства най-голямата кражба на държавни средства в историята на България. До тогава, тази гнусна фигура ще пие рекламно кафе по улиците на малките градове и села. И ще ни лъже, че ще направи "анализ" на проверките.Знаем, че винаги са показвали, че лицата Борисов, Пеевски, Доган, са най-невинните в страната.Подкупите за трансплантации на привилегированите хора от кръга на Борисов. Затова повтаряме, че Гешев е престъпник, наравно със своите мутренски партньори Борисов, Пеевски и мафията. Стояхме на площада 800 дни. Макар бавно и трудно, постигнахме своето. Корумпираната власт на Борисов падна и вече никога няма да се върне. Затова трябва да останем, както вчера на улицата и против Гешев. За да кажем един ден: Да ние победихме.Няма никакво съмнение, че след изборите на 11 юли това ще стане скоро.

Пич, искам само да ти припомня нещо - има една партия/мафия (плюс сателитите от ДПС и ко), която преди няколко години, веднага след като се докопа до властта, издигна Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Спомняш ли си? Тогава същата тази Мая Манолова дето сега смяташ, че първа протестърка имаше основна роля в този фарс. И тогава ние бяхме по площадите да спасяваме демокрацията. А това протестърство от миналата година си беше добре финансово подплатено... Помисли малко... Или ако си от платените, поне не се изхвърляй толкова.

се радвам, че най-накрая някой се реши да посочи и накаже някои корумпирани личности в България. ЕС няма такъв закон и освен това в ЕС е пълно с "троянски коне", защитаващи интересите на корумпирани личности и техните фирми, и трудно се вземат наказателни мерки спрямо някоя страна членка на ЕС. САЩ обаче е друго нещо и те, като са казали "а", да продължат и по-нататък по азбуката, щом като Стив Ханке казва, че у нас има много корупция. Аз съм съгласен с него, но не смятсм, че е повече от другите балкански страни, например. Опасявам се само, че ако САЩ продължат в същия дух, няма да останат политици и бизнесмени незасегнати. Саматата приватизация в България стана по един престъпен начин и все още никой не е осъден за това. Въпреки това аз се надявам САЩ да продължат, за да може корупцията в България да се ограничи до известна степен.

Ма едно има кажете. Не само догатки. Има съд дайте сигнал да ги съдят.

Schilo

Бойко изтече в канала. Янките просто пуснаха водата.

Магнитски е смъртна присъда за всеки токсичен отпадък, попаднал в обсега му. Обама го разписа, но Тръмп го наложи глобално. Попаднеш ли в списъка Магнитски, ставаш чумав, прокажен, радиоактивен! Изведнъж се озоваваш в пустиня, спират даже да те поздравяватe, настъпва гражданска, а не след дълго и физическа смърт. За да попаднеш под такава забрана, трябва да има такива железни доказателства срещу теб, че дори най-корумпираният съд ще се произнесе: Виновен! Да бъде изпържен на електрическия стол!

И този англосаксонски мошеник, лъжец, терорист, расист, и ненавистник на всичко българско и родно да отива при другия купремасист от КуКлюсКлана Жеймс Пардю. Да отива при господаря си Дявола!

Ай, мош фаш мой красний карандаш!

ЧЕТИВО за ХУНТАТА, НЕЙНИТЕ САЙТОВЕ и ТРОЛОВЕ , както и всеки свързал се с тях закона Магнитски се отнася ЗА ВСИЧКИ ФИРМИ и ЛИЦА, които под някава форма работят или са свързани с изброените директни или не. Те също губят възможност да работят с долари и НИКЪДЕ НЕ МОГАТ ДА ИЗБЯГАТ или ДА СЕ СКРИЯТ уважаеми мудолета, троли и хибриди и вие също, Действащия свързан политик "Кой Предложи Пеевски" - МАЯ МАНОЛОВА ПРЕДЛОЖИ ПЕЕВСИ И Е СВЪРЗАНА С БАБУКЯНСКИЯ и ХАДЖИГЕНОВСКИЯ ПРОТЕСТ НА "ПАПРИКАША" ФИНАНСИРАН ОТ БОЖКОВ ЕДИН СРЪБСКО-РУСКИ ПИСАЧ - ДЪЛГУЧ СЪЩО ЕДИН РУСКИ ФЪРЧОЛЕТ - клиентиращ за SAAB с "РОТ ФРОНТ ЮМРУЧЕ - СЪЩО и свързаните с него ----------------------------------------- " Уважаеми Хунтав, свали си фуражката за да ти обясним некои работи и да ти налеем малко RAM у военното канче. Махна ли си фуражката? Сега Хунтав, да те питам ти скоро ходил ли си у Фантастикото? Ако не си - кажи на курветата да те заведат за да съзре военната ти тиква едни подробности. Да забелязваш Хунтав, че по щандовете всичко е внос? Картофи от Франция, домати от Турция, ориз от Китай... дори Руската водка Пят осер, е производство Капалъ. Олиото е румънско бутилирано на Графа. Кафето и то от Графа. Не сте ли забелязали? То по Граф Игнатиев що кафе израсна... Свинете от Испания, телетата от Португалия, маслините от Гърция. Бирата от германски хапчета, бутилирана между Царевец и Трапезица в Търново. Хунтав, ти сещаш ли се, че всичко е ВНОС с евро и долари? Само лютеницата е ИЗНОС за евро и долари? То затова Дерони в Лондон е половин паунд, а тук 5 лева, заради Чейндж бюрата! Хунтав да ти обяснявам ли каква ни е ПРОМИШЛЕНОСТТА и ДОСТАВКИТЕ НА СУРОВИНИ и ГАЗ за нея? Ами дори РУСКАТА ГАЗ се плаща на руснаците В ДОЛАРИ, оти си немат "альюминий" за самолети и го внасят с долари. ХУНТАВ ДА ТЕ ПИТАМ : ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО НЕ ДАЙ БОЖЕ наМагнитят фирмите ? ами ще стане като с Божков. уж имаш пари пък банкоматите и банките не пущат Аз мисля, че българите ще ви набият. _"

Обръщам ви внимание, че БРАТЯТА НИ ПО ОРЪЖИЕ в НАТО си имат много яко разузнаване и не могат да се водят за носа от "хибридната ви война", която скалъпихте последните две години по всички мас-медии имат вашите IP та и контактите ви във Фейса знаят номерата на обувките на съпрузите ви и в коя детска градина са се напишкали децата ви както и датата когато вашият "Иванчо" е дръпнал за плитката "Марийка" в училище. СЕГА СТОПЛЯТЕ ЛИ КОЛКО Е МАЛЪК СВЕТА ще ви набият ... молете се да не е на кол

Евала!

Пичове има ли сме най различни чужденци начело на държавата, царе, князе, министър председател. Дайте този Стив Ханке да го направим поне Министър председател или Президент. Заслужава го

182 милиона са дадени за свлачища. Изпълнено е само едно за 6 милиона до Рилски манастир, което се срути. Министърката на регионалното развитие извикала фирмите, за да разбере кога ще изпълнят проектите, които още даже ги няма на хартия, а те не се отзовали на поканата. Пак да напишем очевидното, но явно убягващо на назначените за бизнесмени: Герб и Бойко повече няма да управляват! Запишете си! Няма да управляват! А 46- то НС ще уволни Гешев! И това си запишете! Купете си монета с лика на Бойко, „бизнесмени“, за да си го имате за спомен.

Стелче, путенце сладко, галиш ми душата. Щъ гласувам за тебе. Твой Бокий

Кога ще тричат Боко Рапоня?

Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

Ние корупцията си я знаем, както и че такава има навсякъде по света, НО не приемам хората отгедали Бърнард Мейдоф, преобърнал цялата алчна икономика на САЩ, да ни размахват пръст! Ако ЕС, бяха наложили санкции, щях да ги поздравя, това е пряк "приятелски" удар по ЕС! Ние, "покушението" срещу папата преживяхме и вас ще ви преживеем! А, че трябва да се разчисти ни е ясно много, много отдавна и да знаете: доматите ги ядем мити и на салата, а не....!

Ненаврякал се врякалник ей. Не приемал да му казват, че е посран от хора, в чиято страна имало и измамници. Само от Русия, дааа. Там няма измамници. Отде ви изравят бе.

Ми хакай фалшива водка и яж лайна вмсто хайвер

Ми хакай фалшива водка и яж лайна вмсто хайвер

Комай и Боко ще преживеем

Стив Ханке и министерството на финансите на САЩ ни казват това , което всички ние и сами много добре си знаем ( ама “нямаме доказателства”!?!) , а именно , че “царят ни е гол”! Дано поне когато ни го казват ( отвън) и в очите -някои да “прогледнат” и видят очевадното и “без доказателства”.

Мунчо Дювалие си сина му Маджо Бойкиев бейби Док за 3 дена превърнаха независима България в американа банана репъблик!

Нали беше уж руска гайда? Нещо сметките не излизат.

Срещу Русия няма да застане, но е натовски генерал

Няма нужда да си снайперист да удариш мишена. Достатъчно е да гръмнеш напосоки с кремаклийка с едри съчми.

Единственото решение на проблема е да се елиминира международното значение на щатската валута долар. Амбициозно ... Това, обаче, е все още непосилно за света. Не е създадена ваксина срещу щатския долар. А е необходим колективен имунитет срещу него.

Американците само Китайците ще ги оправят. Като им купят големите фирми.

Аз не мога а и да си представя , ние Конституция ли имаме или закон Магнитски? Как биха го приели народи горди народи като руснаци,сърби,гърци, испанци,англичани,араби, особенно французи?? Това е все едно на Симеон Велики ,императора да му каже държавата ти ще се ръководи по закона Никофор Фока! А нашите продажни прокопиев и нпо въртят опашка на хранилка америка за българия! И от коя държава иде този закон-Тази която проведе бандитски избори като в 3 свят, всеки има право на оръжие а черните и феминистките са новите арийци??

Шиши и Черепа ще си го преместят в другия крачол, а Тиквата ще ги мине американците с 200.

Срам за днешна българия сте хленчарите щатни врякалници, това е сигурно. Как биха реагирали руснаците - ми питай ги, там има вече доста потърпевши - които не смеят да си покажат носа извън граница. Никой не те задължава да стоиш и да чакаш да ти дадат нещо ако си толкова горд - санкциите не те касаят ако не искаш да имаш вземане-даване със САЩ. Ама ти си жалко щатно врякало и си врякаш глупостите.

"Хубава" банка е била, щом толкова вой се вдигна от "червени" и "сини" крупни бизнесмени. Парите не миришат и явно и боята няма значение. ---

Ти,като немаш ПАРИ не мое да решаваш бе!

никъде няма гаранции за постоянни и вечни печалби,във бизнеса и животът винаги има риск от загуба,проблемът е да се управлява разумно рискът!Ето,смяна на политическото статукво,кражби,корупция,банков обир,монополи.картели,пране на пари,укриване на данъци,мързел,тарикатлък,фалшиви документи,един ден всичко това,което е градено 30 год рухва и фалира,понеже ПАРИТЕ имат свойството да успокояват бизнес и простолюдие но когато ги има и се печелят по почтен начин!

Зашеметени в първите часове от „доклада“, бившите управляващи се скриха в „окопна защита“. Бойко Борисов е виждал Пеевски само веднъж! За ДПС, нейният бивш депутат е чист като „Момина сълза“. Румяна Бъчварова признава през зъби „че имало хора, които си мислели, че има корупция...“ Александър Йорданов изпищя, че в България се извършва комунистически преврат. Румяна Коларова разкри близкото минало на Бойко Рашков, а Андрей Райчев поиска оставката му. Тома Биков „хвърли ръкавицата“ в лицето на американските ни приятели“, с предизвикателството – да докажат твърденията си! Българският "Тома Неверни" се прави на смелчага, но само на родния телевизионен ринг. За да принуди американците да публикуват „доказателства“, той ще трябва да подаде жалба срещу тях, пред един от международните съдебни институции. През това време „Опозицията“ вместо да поеме подадената от Америка топка, събира подписи и „е-ге-не-та“. Прави списъци на кандидат депутати и звъни на ЦИК за допълнителни пояснения. Някои от нейните членове не спират да коментират кой от временните министри им харесва и кой не. А времето тече и народа все повече се пита за кой да гласува. По-голяма част от провинциалните градове са в ръцете на ГЕРБ. Феодалната мрежа, изтъкана от властта, държи в зависимост хиляди хора. От изхода на изборите зависи хляба им! Необяснимо защо никой не казва в какво се състои конкретно американския доклад. Той не изразява „мнение“, а дава ход на финансови санкции, като информира за наказателните последици, за всеки който се докосне директно или косвено до изброените в списъка фирми и лица. И не само. Американската мрежа е световна и отзвука е навсякъде, където се вършат парични транзакции. Свързаните с ГЕРБ, ДПС и ВМРО, настоящи или бивши членове на управляващото коалиционно мнозинство, с действията си сложиха петно върху рейтинга на България, което трудно ще се измие. От тук нататък за чужди инвестиции – забравете! Късогледите редици на русофобите и русофилите намериха нов повод за изява на болното си въображение. „Опасността“ за която денонощно тръбят идва от самата България, а не от чужбина. Според временното правителство, „чекмеджетата“ на бюджета са празни. Надеждата за европейски милиарди, които да компенсират загубите от Ковид 19 са теоретични и се отдалечават с всеки изминат ден. Унгария и Полша – подложени на наказателни процедури, отказват да подпишат заема за 750 милиарда. Ситуацията е толкова блокирана, колкото е тази със смяната на Иван Гешев. Висшият съдебен съвет единствен може да го смени. Мнозинството в него е свързано с ГЕРБ и никой няма да си мръдне пръста по настоящем срещу главния прокурор. Единственият изход е ново парламентарно мнозинство, което да промени системата на „квоти“ и прати членовете на ВСС в пенсия. За нещастие обаче, ако Мая Манолова измисли пак комисия за второразрядни рушветчии, която да забавлява, вместо да реформира, пясъчният часовник на конституцията ще прекрати работата на 46 парламент, така както я прекрати на предишния 45-ти!

Какъв рейнтиг какви инвестиции кви пет лева Тони.. България е в еврозоната единствено заради географското си положение. По всичко останало сме за мустака. Населението има късмет иначе щеше да гледа света през крив макарон.

Руснаците през 1945 си вземат 3 тона злато от трезора на БНБ. Тия сега си вземат бог знае колко стотици милиони долара от българи. Ако залитнеме на ляво ни ебават- фобите, на дясно-филите. Време е да спрем да обръщаме внимание на педерастки държави. Трябваше да купим самолетите Грипен. Непознаването на психологията на "русите мангали" води то такива работи. Те могат всичко, вие не можете нищо, това е. И все пак ако дойдат тук ще бъдат лошо е..бни Те го знаят и затова не идват.

Стив Ханке арогантно обяснява на журналистите от колонията, че " САЩ не дават обяснения и доказателства за корупция" и че в България корупцията е под път и над път. Не че ние не го знаем, ама защо пропуска да обясни, че държавният департамент на САЩ създаде корупционния модел герп и активно го поддържаше. А, сега лицемерно ни обясняват, че "ето виждате ли, ние ви посочваме корупцията". Препоръчвам му на Ханке да си оправят корупцията в САЩ най-напред и после да тръгнат по света да я оправят.

Добре стана, че ошамаросаха здраво Пеевски и Божков, но е крайно време да престанат да ни пробутват този левичарски икономист. Две са основните причини България сега да е най-бедната в ЕС: 1. Некадърността на комундерите, включително и с хиперинфлацията при Виденов, обезценила българската валута, и 2. Закотвянето с валутния борд от Иван Костов на стойността на българксия лев на обезцененото му ниво точно след Виденовата криза. 23 години по-късно (14 от тях в ЕС), със стабилен икономически растеж почти всяка година е абсурдно стойността на валутата ни да е същата, каквато е била при установяването на борда (1998г.). Показателят, който показва, че сме на опашката в ЕС е брутният продукт на човек. Той се изчислява в долари и нашият се изчислява, заради борда, на курс от 1998г., а реално би трябвало да е стойността му да е по-висока. Ханке явно е експерт и по корупция...Но явно не знае, че с поред провучванията на Евробарометър, правени и публикувани на всеки 3 месеца, България далеч не е най-корумпираната страна в ЕС, като има поне половин дузина държави с по-лоши показатели. А и в статията дори става въпрос,че в Латвия и Словакия е имало санкции по закона 'Магнитски' преди да има такива относно България.

Мони Паси, как е трабанта?

Имам сериозен международен бизнес от много години. За мен основният проблем на България са хората и по-специално хората с мащабно мислене. И сега отново се вижда това. Ние не се борим с конкурентите по света, а вътре в страната. Правителството се занимава с реваншизъм, а резултатът е още по-сериозно убиване на националното самочувствие. Би трябвало напред да излизат хора, доказали се с възможността да управляват бизнеси. Но никой от тези хора не иска да влиза в политиката, защото задължително ще бъде оплют. И затова излизат всякакви кариеристи, мечтаещи за власт.

Лошото е, че в България има прекалено много хора с 'турско', 'руско', а сред грантоедите дори и 'американско' самосъзнание. Уви, образно казано в България няма достатъчно българи...

България е най-зле, повярвай. Другите имат поне малко срам.

И аз искам американците да бяха казали, кой е лидера на партия, който е корумпиран. Странно, защо мълчат. Оставам с впечатление, че го пазят.

Ами те казаха, кой не е, канейки Борисов в посолството точно по същото време.

Севде, удавника се държи за сламка до последно,а ? Не го е казал Конфуций. Ти по-добре мисли как ще плащаш ипотеката на имението, когато работодателя ти те прати на борсата.

Тяхната корупция е на световно ниво.За няколко милиарда изнудваха урките да уволнят прокурора,разследващ сина на сегашния президент Байганьо

"Ако не си изринете обора, друг ще ви го изрине". Кратко и ясно.

да се фане да рине чужди обори, ама ти си вервай де

Да вървят на майната си.Ще минем на китайска валута

Не е далеч от истината Ханке, колкото и да не ни харесва.

Вие подкрепяхте Бибитко 11 години. Това ви прави съучастници.

Ей лольо, държавата е такава, какъвто е народа й, а ти си част от тоя народ, така че ако ми следиш мисълта.... крушата не пада далеч от дървото.

Намагнитване = изчегъртване

А не бе, американците сега разбраха, че Бою е мутра. Ама явно си късопаметен и не помниш, че признаха "тъмното му минало".

Докато пробутаха скапаните самолети и взеха парите за картинки го траеха.

Има и черни овци. Ако ти се броиш за част от стадото си е твой избор.

Минусите слагани от герберастите намаляват с всеки ден. Явно изчегъртването и самоизчегъртвавето набират скорост. Ха ха ха.

Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

И мангизи трябват за папо, с една гола либоф не става вече :)

Като казвате А, кажете и Б. Защо премълчахте името на лидера на партия?

Ами те казаха, кой не е, канейки Борисов в посолството точно по същото време.

По тая логика трябваше още дузина лидери да бъдат с него на аудиенцията. Май, май са танцували последен валс с Мустафата.

Ми Китай ще е важен за Балканите като не е Америка или Европа

Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

Папагал

Гответе се за девалвация на лева. Евреите зад океана пуснаха пак печатницата. Започва се с енергията, храните , жилищата и т. н. Всичко нагоре!

е пряко виновен за сегашното състояние на България,но прехвъривината на ковид и 13 фаза на луната за пред будалите

я си направште справка кой пръв прозинася думата приватизация за българия идали таяпроватизация е правнеа в по див вид някъде по света.. ама и без тва сте си тъпи ще си мрете докато зяпате в устата такива видни крадци

Дано са си направили сметка, че налагат санкции на една русофилска страна. Ако тези хора по някъв начин стигнат дао властта на следващите избори САЩ ще имат големи проблеми тук. Ще се окаже, че Америка за България е чуждестранен агент. едиите ще се сетят, че имаме пазари на изток и че американците не си плащат присъствието тук и още какво ли не.

Само русофили и зелени човечета са ви в главата. А проблема си е наш, вътрешен.

60% В Долари оборот падате лайненца Падате хахааа скоро ще си бършете смрадливите задници с вашия Долар !!!

От толкова доказано коръмпирани в БФГ това е пълен цирк. Кой си представя Пеевски да дава подкупи на някой или Божков да дава подкупи за да прокарва Руски интереси. Но Баневи, Арабаджиеви и други подобни американците не са ги видели. Всичко е политика и игри. Какво стана с договорите с американските тецове - изтекоха на 1-ви юни и изненадващо правителството реши да не ги прекратява а да продължат да действат. Ето там се крие отговора защо сега и защо само тези тримата.

Накратко, Ханке казва нещо, което е видимо от почти всички, ЕС подхранва корупцията в БГ.

Нашите обори ни е ясно че са пълни, ами защо тоя самохвалко и набеден журналя Светославчо не попита прУфесора на какво ниво е кориупцията в САЩ и дали САЩ ще са доволни някой да им помага ?

Тяхната корупция е на световно ниво.За няколко милиарда изнудваха урките да уволнят прокурора,разследващ сина на сегашния президент Байганьо

с политиката на рекет от Сащ, нищо добро не ги чака....Санкции за тримата престъпници, когато явно спряха да им снасят яйца на Американското посолство-ЛИЦЕМЕРИ !

Ще ми пръднат на уя, у нас си имам частна собственост, произвеждам си всичко, домати, краставици , ям домашен хляб, а не отрова, имам си прасенца, теленца (запазени) , а не ефтанизирани......

Мнооого ме съмнява, ако гледаш прасета, телета, обгрижваш градина и т.н, да седнеш след осем да четеш и чатиш тук. Ще си претрепан от работа и сега щеше да спиш, че утре пак по изгрев...

"Бизнес моделът на Балканите е пагубно покварен - моделът е този на протегнатата за подаяния ръка, искат само международна подкрепа от Западна Европа, а в случая на Сърбия - и от Китай. Това не е формула за успех, ... " Едва ли може да бъде казано по-добре. Напоследък мисля, че се виждат някакви проблясъци в нагласите на хората, дано не греша. Във всеки случай нагласите още са мнооого далече от нужните за успех, то и не опира само до нагласите разбира се.

Да де, ама ИСТОРИЯТА друго казва...Всеки път когато България се е опитвала да е независима и се намесват великите сили да ни сложат прът в колелата. Примери много най-очебийните са след всяка по значима война. И изобщо какво хубаво сме видели от Векобритания (на първо място от българомразците), СССР или САЩ ?!

Е както казах виждат се проблясъци, ти видимо не си сред тях. Чакаш да видиш "хубаво" от някого. Никого не е отвела далече тая нагласа. Малки страни - та и по-малки от нашата - се справят повече от добре при същите та и по-лоши условия, виж Дания, Холандия и прочие. Но те не са населени с толкова много хленчари.

Стив да не ни казва влизайте в еврозоната. И той вдигна ръце от нас и се хвана с тях за главата.