Стартовата учителска заплата скача на 920 лв.

През 2021 г. ще бъде постигнато удвояване на средствата за възнаграждения на учителите спрямо 2017 г

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С тези бавни ходове, инфлацията ги изяде парите. Надайтесе на даскали. Или ще внасяте от чужбина? Я по-добре впрягайте лилавите да стават учители и без това до2021 г. ще са мнозинство.

И какво от това? Проблемът не е само в заплатите. Имах студенти на педагогическа практика. Споделяха, че професията им харесва, но ги плаши лошата дисциплина и нежеланието на учениците да учат. Няма мотивация, а заплатите може да привлекат и хора, които изобщо не стават за учители.

социална помощ за протестъри скачала на 1200

Преквалификацията тръгна,Всеки иска да става учител. И защо не,пиеш ,пушиш с учениците,по заведения и по екскурцзии с тях и си най добрия учител.Това е критерия,друго не се иска. На неграмотни управляващи,защо са им грамотни гласоподаватели,колкото са по неграмотни толкова по добре.

стартова заплата 920 лв ... като махнеш данъци и осигуровки стават 720 .... е няма как да имаш семейство и да гледаш деца и да плащаш сметки с тия пари ... затова изчезват ... и учителите ... и народа ... и всичко .... не може на едни да се дават хилядарки .... ей така щото са дебили ... щото са онеправдани ... щото са "малцинство" .... а на други десетки години нищо ... но .... това е еволюцията ... природата никоя глупост не прощава ...

Браво Бойче, браво Борисов :)

Ще,ще,ще, ама друг път.Стартово 920 а с ПКС ()).Бравос мама.Заплааа трябва да е съобразена със резултаи, а не с цифри.Бачкаш ли , има ли резултати -получавай, няма ли-бегай.И задължиелно звено-дисциплинарен конрол.Не може 3-4 гамена да се допуска да рушат всичко.Дисциплинарния контрол трябва да е от спортна академия с педагогически профил.Само труд и дисциплина дават резултати, а не-Аз имам права.