Средната работна заплата е 1247 лв. и нараства с 5.3%

Общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 12.9 на сто

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

според картата живеем в европа , а истината е че не живеем а сме докарани до мизерно съществувание във феодална колония , а пък не знам някой дали вярва на НСИ

заплатата ти я подписваш ТИ и ти този които си продава труда. Никой не ти е крив, че си продаваш труда евтино. Работни места по света колко щеш. Да ама не, там искат кадърни.

"През март 2019 г. средната работна заплата е 1247 лв. и нараства с 5.3 на сто в сравнение с предходния месец. Спрямо март 2018 г. ръстът е 12.6 на сто, съобщава НСИ." Преди два дена "70% от българите получават под средната заплата от 1200 лева, като масовите възнаграждения варират между 700 и 800 лева." И как ще е средна заплата, пък масовата е много под нея!!!! Май от НСИ, пак лъжат, като с безработицата. И защо трябва да им плащаме заплати на тези (и без това нищо не работят) само за да ни заблуждават. Та се чудя на джоба си ли да вярвам или на НСИ!

Това число дето го извадихте от дирника си, какво е? Нетна, брутна, Разход на работодател?

Благодари на СССР и байтошовите шумкарски клонинги-цървули за това

Просто има много ниски и много високи заплати. Средната стойност е далеч и от двете.

Ако аз ям зеле, а ти свинско. Средно с теб сме яли свинско със зеле. Любим виц на статистиците ;)

Чакай сега: Кой те кара да работиш за ниска заплата? Ти като си разписва трудовият договор, видя ли си заплатата? Е, като я видя не ти ли беше ясно колко ще влезнат в сметката ти? И последен въпрос: За какво ти е виновна държавата?

Логи

Логично е да е брутна заплата.

За първи път ли чуваш за средна работна заплата по данни на НСИ? :)

През март 2019 г. средната работна заплата е 1247 лв. и нараства с 5.3 на сто в сравнение с предходния месец. Спрямо март 2018 г. ръстът е 12.6 на сто, съобщава НСИ. Това е вярно,колкото и че год.инфлация е около 3%. И да не забравяме,че това е брутна заплата,а като извадите 260 лева данъци,се получава някъде към 980 лева чисто.

Виновна ми е държавата защото прибира близо 60% от това което съм изработил. Обещава ми пенсия каквато дава само на държавните служители с за всички останали минималната. До момента държавата ми е откраднала над 150 000лв. и ми обещава след още 10 (десет) години работа, великата пенсия от 350лв. всеки месец в продължение на 35 години. Защото държавата така е решила! А аз може и да не изкарам и 10 години след пенсия! Държавата е най-големият крадец. Защото е окупирана от САЩ.

айде бегай на банкета , нали ви е празник , а докато сте трезви слушай за нови дивотии които да разпространявате

Гоуема дума казА бре. Види се мнУОго си кадърЪен.

ами виновна е , че е създала такива крадливи закони , виновна е че ви организира като престъпна група и ви инструктира да действате като такава , виновна е за не платените инзвънредни часове , виновна е договорките между работодатели за минимално заплащане , другите неща ще ги спестя , че боже пак да ви налази някоя буря

Ма къде е тва? В провинцията и триста са много!

Само да кажа, че средната заплата за юли 2009-та - когато ГЕРБ дойде на власт - беше точно 548,94 лева. Сега е 1247 лева. Т.е. 2,27 пъти повишение! Не е малко за 10 години, нали? И ако не бяха загубени почти две години с предсрочни избори, Орешарски и т.н. сега щяхме да сме поне на нивото на Румъния, а може би и на това на Полша, Чехия, Унгария...

Отново много неприятна новина за червените дупедавци. През март 2019 г. средната работна заплата е 1247 лв. и нараства с 5.3 на сто в сравнение с предходния месец. България уверено се развива и върви напред , а руската им кочина гори навсякъде –от подводници до икономика и удавени цели градове. Руската кочина се топи с дни. В России зарегистрировали резкое сокращение населения. Россия катастрофически теряет население, за последние четыре месяца естественная убыль населения составила около 149 тысяч человек. ...и животные и человек размножаются только когда жизнь хороша...когда плохо--вымирают.... От червеният концлагер са избягали в капиталистическият свят над 2 МИЛИОНА ВАТЕНКИ

Скопените червени продажници, изобщо не ги интересува България интересува ги само да се величае русия!!! ако им пукаше за България щяха да разберат че за България е по-добре в ЕС и далече от путинска русия! но те са просто едни платени тролове и няколко малоумни русофила

Всички които вземат много под тази сума се питат къде са тези заплати, защото те не познават никой който да взема такава и ......най-важното, е че се подтискат като научават от вестниците,че само те са останали с друга, по-ниска заплата от всички останали. Туй със средната заплата е като средната дължина на оная работа!

Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва бъдат погълнати от русите!” ИВАН АКСАКОВ

До всички проруски задници и гъзолизци -Вашата русия, която ви плаща дребни копейки добива само това което излиза готово от земята--вие сте една обикновена бензоколонка .Вие сте некадърни да произведете каквото и да било за своя беден и изстрадал ватен народ. За това той се разбягва по света. Дайте ми пример с стотици хиляди емигранти, които са предпочели да избягат в Русия. НЕЩАСТНИЦИ. Естествено вие алкохолици от Азия живеете само със миналото , защото в съвремието сте боклукчийница. Русия е деградирала от алкохолизъм нация, те са на по ниско ниво от хомосапиенс.

Това Бойко ли го каза? Единствения вариант това да е вярно, ако самия Вожд го е пресметнал.

Лозунги на червените фашисти и БСП след 10.11.89 г. 1. Няма друг Бог освен парите 2. Демокрацията е корупция 3. Никакви идеи и идеологии, сменяй партиите като носни кърпички. 4. Дават ли пари продавай майка си, родината си без да му мислиш

Поредната гербава кофа лъжи...

Това е една добра новина. Очевидно далновидното управление на г-н Борисов дава плодове.

Ква Русия бе КРЕТЕН? Русия не се отличава особено от САЩ и ЕВРОГЕЙСКИЯТ СЪЮЗ! Същите КРЕТЕНИ начело на държавата и същите зомбита подкрепящи либералният еврогеизъм!

Ама то имало и ДЪРЖАВА, да ама не си познал?

Верно бе, съвсем скоро ще ритнем шалтера, при това не без активните старания на кормчията!

Защо трябва да гадая, а не е написано черно на бяло след толкова словесна бълвоч?

Я се разработи !

Нараства на депутатите - другите да минат на вода и таратор.

Лъжат...

Бъдете по-прецизни в новините. Не става ясно, това брутна или нетна заплата е. Ако е брутна-трудно могат да се сравняват заплатите на държавните чиновници, на които всички плащаме осигуровките и на заетите в частния сектор. Така само дразнител хората.

Видял си 60%.Я вземи един самолет и виж навън какъв процент е данъка. В БГ е около 39%. Стига с глупостите, че вече дори не сте смешни! Смени и хапчетата и партията, че не ти се отразява добре.

или си много глупав, или много неграмотен! Дори всички тези цифри да са верни, а те категорично НЕ са, то пакетче истинско масло от 250 гр тогава струваше 1.40-1.50, а днес започват от 4.80 лв нагоре. Всички останали стоки и услуги са в същото и по-лошо съотношение - 3-4 Пъти по-скъпи !! Моли се само да не махнат валутния борд, който е на апаратно дишане, защото тогава тези 1200 лв ще станат макс 200 Евро !! И ще стане Ясно как в държава Без икономика Всичко е “въздух под налягане” . И разбира се, който държи маркуча трябва най-много да внимава да не го изпусне, че тогава излита направо в космоса !!

При Орешарски се изтеглиха 1 милиард заем, а баце до момента ги надипли 16 милиарда

кога е "ТОГАВА"и колко беше заплатата СРЕДНАТА "ТОГАВА"

То така може да се каже, че и средната пенсия е станала 700лв, като максималната е 1200лв, а минималната, която получават мнозинството пенсионери е 200лв, ... всички ядем боб с кюфтета, но една малка част изяждат кюфтетата, а мнозинството - само боба.