Синдикатите обявиха протестна готовност заради замислените шокови съкращения

Ако това стане, безработицата ще се увеличи. Първоначалните дебати бяха 30 000 до края на мандата, сега станаха до края на следващата година, отбелязаха от КНСБ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурно сме в топ 5 на държавите с най раздута администрация, аре стига врякахте хрантутници полвината институции не функционират...

На чия страна са синдикатите?

Schilo

Както вече писах- съкращения ще има- на свободните щатове и евентуално на тези, които ще се освободят след пенсиониране. При липсата и на най-малък знам за електронно управление, как ще бъдат съкратени служители? На практика, промяна няма да има.

Гарван гарвану око не вади.

Тоя дето иска промяната да даде пример А не да назначава 4 - ма ВицеПремери !? И първо да намали депутатите от 240 на 120 !

Да си в държавната администрация е изконно човешко право и трябва да се предава по наследство, а не да се прекратява. Трябва да се мисли как да се увеличи тази прослойка, така че всеки българин да е ангажиран административно с държавата. :-))

Служители не трябва да бъдат уволнявани. Но калинките като хлебарките. С джапанката пляс,пляс,пляс.

До преди две години позицията която заемах ми позволяваше да наблюдавам работата на по голяма част на държавната администрация/ конкретно министрество на земеделие, наука и образование, МВР, региотналното министерство, здравеопазване икономика/. Мога определено да твърдя, че от тези 30 000 човека които са за съкращаване 80 на сто са пенсионери. Но работата на останалите е под всякаква критика - буквоядство, некадърие и мързел и то мързел за мислене. В министерски съвет има тру дирекции в които се работи, останалите имитират работа. Ако някой го интересува мога да посоча и конкретни имена.

Съкращения под 100 ще са на хора. Останалите са съкращаване на щат. Това се прави от години. Друг е въпросът, че реално не се изълнява. Не можеш да измериш нищо, защото сумата на заплатите не намалява.

Измислените синдикати са търтеи и подлоги на Герб. И там трябва да се чегърта до кокал.

А в НЗОК коллко излишни има? Те като цяло са за зачеркване!

В държавната администрация са все калинки, братовчеди, баджанаци и връзкари. Повечето от тях нямат компетенции , но сред груповата безотговорност там не си личи. 80% от чиновниците нямат никакви конкурентни предимства и трудно ще си намерят истинска работа в частният сектор.

Е че пенсионерите в администрацията често са най-съвестни и най-приветливи и най-знаещи...

Тия до на кой работник са помогнали до сега?

И синдикатите трябва да бъдат съкратени, защото не са синдикати

Сигурно живеете на Марс ... Как го измерихте и с какво сравнихте, нахалници. Сигурно това мнение се е самонаписало когато по грешка сте седнал върху клавиатурата. Те някои сигурни неща не са сигурни ...

А-а-а, нье бе, швепссс! Калинките ореваха орталъка! Няма по-раздута администрация от герберската! Ама свърши, баста!

А някой пита ли бизнеса дали може да си позволи да плаща хиляди такси и хиляди левове под масата на същите тези търтей. Режи до кокал. Едно време в села от по 10,000 човека е имало един кмет, един поп и един полицай. Няма нужда от такива дето лежат и взимат пари.

Синдикатите са Устроили своите Роднини и Съпруги / Съпруг / в различни Държавни Служби и сега ще ги гонят от Хубаво заплатените места ! ГРОБ за да ги накара да млъкнат Синдикатите беше направил тази стъпка ! В различните Учереждения 90% са само роднини на Роднините , а нашите деца избягаха от България !

Засилиха се да си пазят некадърниците и калинките :) А те много повече от тези 30 000 парцала не знаят Ctrl+C - Ctrl+V, камо ли пък да могат да извъшрват обществено полезна дейност (за която реално са назначени). Наследствени мрънкачи и хибридни-проституНки. Такъв каруцарски език какъвто съм чувал от "ЖЕНИ" в агенция по вписванията не съм чувал и от ветерани-картаджии на морето. То са Мурове, то са други мъжки части - тия каки нищо свято не оставят :) Та така де, не 30 000, 100 000 трябва да изчезнат поне!

Промяната трябва да е тотална. Промяна трябва да има и в синдикатите

Напълно съм съгласен, даже са повече от 30000. Това са хората, които не заработват и 10% от заплатата си. В повечето случай са връзкари или политически назначени (основно по Боково време). Всички те получават безумно големи заплати и не плащат никакви данъци и осигуровки. Ще се смъкне многомилионна тежест от гърба на данъкоплатците.

СЪЛРАЩЕНИЯ ТРЯБВА ДА ИМА, ЗАЩОТО Е РАЗДУТ ЩАТА И НИЩО НЕ СЕ ВЪРШИ. НЯМА ГО ЕЛЕКТРОННОТО УПРАВЛЕНИЕ, А ЗАПЛАТИТЕ СА ГОЛЕМИ. ТОВА СЕ ВИЖДА, КОГАТО ТРЪГНЕШ ДА ВАДИШ НЯКАКЪВ ДОКУМЕНТ ИЛИ СПРАВКА. МОТАНЕ, ПОЧИВКИ ПРЕЗ ЧАС И БАВЕНЕ. КУПИЩА КАЛИНКИ И НЕ ОРИЕНТИРАНИ СЛУЖИТЕЛИ.

Тия какво работят изобщо??? Администрация брани администрация!?

Съкращения и оптимизация ( като начин на работа) е крайно необходимо. Синдикатите само искат да отложат неизбежното. Няма как да функционира тая държава докато храни повече нищоправещи чиновници отколкото е нужно. Няма как да функционира държава в която бизнеса е зает с излишна буквоядна бюрокрация. В администрацията се дублират адски много щатове. Един парнаджия е достатъчен на 5 ведомства, а те всяко имат по един, който има работа по 1 час на ден. Всяко общинско училище има куп щатове които могат да се съвместяват - счетоводител, касиер, деловодител, личен състав, домакин и т.н. Шофьорите могат да се съкратят драстично - просто се въвежда изискване за наличие на шофьорска книжка и готово. Примери много...

34 работят за да издържат 1 хрантутник.

Айде бе?! В частния сектор,като гледам какви предимства имат - кой от кандидатите й, по-неграмотен. Там трагедията е в пъти по-голям,отколкото в държавния сектор!

Жената на шефа на КНСБ знаеш ли къде работи? Шефка на висока позиция е в НАП....

Абе хора събодете се. Няма го Герб. Комунизмът умря. Време е за истинска работа, както всички останали.

Стига са плакали, администрацията ще се преквалифицира и да отива в частния сектор-има работа!

Синдикатите са прави - хвърля се някаква цифра а какъв е подхода зад нея никой не казва, как ще се повиши ефективноста на службите ама не като се дрънка за някакви електронни фокуси администрации които няма как да станат и за 2-3 години камо ли за 1. Каква преквалификация ще предложат на тези хора, какви решения, какви конкурси смятат да обявят за място - примерно нешо се върши от 5 човека но вече ще бъдат 3-ма - и как става това с конкурс? или просто някое шефче решава? Отделно да питам Асенчо и Кирчо като нямат партия в какъв формат точно ги взимат тия решения - еднолично? Нещо така колективни органи на управление нещо гласуване дискусии дали има та дори и про-форма?

Охааа калинките на ГЕРБ ще хвърчат, хвърчат, хвърчат настъпани... газ

"Няма накъде, ако орежат още повече администрацията, това означава съвсем да останем без държава, тъй като държавната администрация е тази, която провежда държавната политика на терен, изтъкна Ваня Григорова." Страшна държавна политика прилагат в администрацията, особено тия по гишетата. Ако държавната политика е "мачкай гражданите и ги съсипи от бюрокрация", значи да, осъществяват я. Единици са нормалните хора в администрацията. Масово са некадърни и некомпетентни, но пък не им пука, защото отговорност не носят. Въобще да не говорим пък за тези, които чувстват превъзходство към човека от другата страна на гишето и се чувствам в правото си да го правят на луд и да му се карат. Хич не ми е жал за тях. Като излязат на пазара на труда и видят, че за нищо не стават, може пък и да вземат да положат усилия малко да се квалифицират.

Безработицата няма да се увеличи много..По голямата част от предвидените за съкращения са безработни в смисъл че и без това нищо не правят там.

а.аа искате да ядете и нищо да не правите , така ли? И протестирате?...Бегайте в Банкя да си искате работа при мутрата

Поздравления за решението държавата да се отърве от 30 000 непотребни калинки, пиещи народна кръв. Никой няма полза от този раздут щат от никому ненужни чиновници с огромни заплати!

aaa propusnali sa da ko kajat predi izborite...

много лесно почнахте да съкращавате другите, пожелавам ви и вас да ви съкратят цървули

12 години синдикатите поддържаха безобразията на Борисов и ГЕРБ

Явно си на държавната софра ... Ако беше редови данъкоплатец щеше да си на ясно, че и сега КПД на администрацията е отрицателно число

Няма друга държава с толкова раздута държавна администрация.

За пръв път от 12 години чувам, че имало синдикати. Тези да не бяха под карантина до сега?

Синдикатите обявиха протестна готовност заради замислените шокови съкращения - от ясно по-ясно - това са не синдикати , а помияри на ББ !!!

Чета и не вярвам на прочетеното!!! Има ли сме НЕДОСТИГ на държавни служители??? Трябвало още да се назначат, понеже изнемоглвали??? Абе тия синдикати да вземат и да се самовзривят! Имаме най-голямата държавна администрация в цяла Европа, ако не е и в целия свят, на глава от населението. За справка - Нидерландия има 17млн. население и 42 000 държавна администрация. Ние имаме 7млн. населелние и имаме над 500 000 държавна администрация! Какво да говоря повече?!? В голяма част от учрежденията си барат фара по цял ден и взимат заплата, която макар и неголяма не за заслужули и на половина! МАСОВО!

много малоумници тук и всичките си играят на съдии по интернет

Синдикатите са на хранилка при Бочко тиквето. Затова рИват. Какво мислят обаче трудовите хора, които издържат с труда си 400,000 хрантутници!!! Правилно е да бъде съкратена яловата администрация, а парите да се дадат на онези, които ги изработват!

Щото си мисля, че в частния сектор, като не те бива летиш...в държавния се пенсионираш след 40 години

Защо само 30000, да се продължи напред Да се автоматизира всичко, да се въведе прозрачност и електронно правителство. А за уволнените нека се плаща социални :-) ще излезе милион пъти по-евтино отколкото с тези кражби и корупция в момента

Майтап няма но са прави има недостиг никои не работи и трябват още хора. Аз смятам че следното 10 човека да вършат работата на 1 е добро съотношение :D

Да се направи един тест на всички и да се види кой става, кой не става.