Shell ще строи най-големия завод за зелен водород в Европа

Съоръжението ще е край Ротердам и ще черпи енергия от вятърен парк

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия не трябва да ги стрелят руснаците. Тия сами ще си платят и изработят най-голямата водородна бомба в света! ха-ха...

Първо - добиваните количества са мизерни на фона на енергийното потребление. Второ - нищо не се казва за цената. Трето - за какво и как ще се използва? Изобщо според мен засега проектите за т.нар. зелени енергии и водороди са на политическо ниво, нямащи нищо общо с икономиката , а и с науката.

щом 'сичките пари са ти в зелено, зелено..... тра-ла-ла-ла-лаааа

Всичките "зелени"новини започват с "ЩЕ" :)

Мога да кажа че разбирам от химическата част на проблема. Вярно , не е ясно колко ще струва водорода, вероятно е някакъв пилотен проект, с цел проучване, и евентуално разширение в бъдеще. Тука целта е да се ползва излишно електричество, а водорода - има приложения. Може да се плзва локално в някои фабрики вместо метан за производство на пара / топлина в химически производства. Разбира се, да се пуска водород по къщите на хората вместо метан е глупаво и опасно. Всички случаи това ще помогне да се намали консумацията на метан, макар и в малка степен.

Бе то убаво, ама от едната страна зелен водород, захранван от вятъра, а от другата страна някакви орки горящи дърва и въглища каращи зил и москвич, мятащи наляво и надясно бомби и пропаганда... Освен зелена енергия трябва и бая реформа на диваците обитаващи половин азия и "восточна" европа.

Тая зима цяла Европа ще гори дърва и въглища :)

А не е ли по-разумно да строи най- големия завод за кюмюр в Европа

същият дом Ротшилд, собственик на Шел, през 1876г също така започва ПИЛОТНО ТРАНСПОРТА на нефт. Затова Ротшилд освобождава българите от турско робство и потича Първият в света Нефтен коридор Баку-Батуми-Варна-Русе-Виена. От 1876 до 1878г добива на нефт в Баку се увеличава СТО ПЪТИ. През 1878г е пуснат на вода ПЪРВИЯТ НЕФТЕН ТАНКЕР, пак на Ротшилд. Вековете се менят, но дом Ротшилд държи Световния енергиен пазар.

Така може да "мисли" задника на Путкин, който всъщност е женски полов орган ....

зелен водород ... той водородът не е ли бозав на цвят ... аз тъй знам ,пък единия атом е заврян в г\\за на другия ... дебили драскотят за кефа на други дебили ...

Докато нормалните страни създават иновации и нещо ново, в руския кенеф ще работят събота, неделя, че и през нощта, за да захранват глада на Путин за смърт. Ето това, тъпи русофили, е разликата между нормално общество и откачения Путин. Но откъде толкова акъл, че да асимилирате такива неща.

Колкото и невероятно да звучи, Европа ще се откачи от руската зависимост. Колкото и да е трудно, те ще преживеят този преходен период. И Европа ще си остане Европа. Европа на напредничавото мислене и иновациите. Ако измислят нещо, то е за благото на цялото общество. А в руската кочина ще си стоят със външни тоалетни и могат да измислят само бомби. Нищо полезно за хората. Путин просто е масов убиец.