Shell ще строи най-големия завод за зелен водород в Европа

Съоръжението ще е край Ротердам и ще черпи енергия от вятърен парк

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колкото и невероятно да звучи, Европа ще се откачи от руската зависимост. Колкото и да е трудно, те ще преживеят този преходен период. И Европа ще си остане Европа. Европа на напредничавото мислене и иновациите. Ако измислят нещо, то е за благото на цялото общество. А в руската кочина ще си стоят със външни тоалетни и могат да измислят само бомби. Нищо полезно за хората. Путин просто е масов убиец.

Докато нормалните страни създават иновации и нещо ново, в руския кенеф ще работят събота, неделя, че и през нощта, за да захранват глада на Путин за смърт. Ето това, тъпи русофили, е разликата между нормално общество и откачения Путин. Но откъде толкова акъл, че да асимилирате такива неща.

зелен водород ... той водородът не е ли бозав на цвят ... аз тъй знам ,пък единия атом е заврян в г\\за на другия ... дебили драскотят за кефа на други дебили ...

А не е ли по-разумно да строи най- големия завод за кюмюр в Европа

Бе то убаво, ама от едната страна зелен водород, захранван от вятъра, а от другата страна някакви орки горящи дърва и въглища каращи зил и москвич, мятащи наляво и надясно бомби и пропаганда... Освен зелена енергия трябва и бая реформа на диваците обитаващи половин азия и "восточна" европа.

Тая зима цяла Европа ще гори дърва и въглища :)

Така може да "мисли" задника на Путкин, който всъщност е женски полов орган ....

Всичките "зелени"новини започват с "ЩЕ" :)

щом 'сичките пари са ти в зелено, зелено..... тра-ла-ла-ла-лаааа

Първо - добиваните количества са мизерни на фона на енергийното потребление. Второ - нищо не се казва за цената. Трето - за какво и как ще се използва? Изобщо според мен засега проектите за т.нар. зелени енергии и водороди са на политическо ниво, нямащи нищо общо с икономиката , а и с науката.

Мога да кажа че разбирам от химическата част на проблема. Вярно , не е ясно колко ще струва водорода, вероятно е някакъв пилотен проект, с цел проучване, и евентуално разширение в бъдеще. Тука целта е да се ползва излишно електричество, а водорода - има приложения. Може да се плзва локално в някои фабрики вместо метан за производство на пара / топлина в химически производства. Разбира се, да се пуска водород по къщите на хората вместо метан е глупаво и опасно. Всички случаи това ще помогне да се намали консумацията на метан, макар и в малка степен.

същият дом Ротшилд, собственик на Шел, през 1876г също така започва ПИЛОТНО ТРАНСПОРТА на нефт. Затова Ротшилд освобождава българите от турско робство и потича Първият в света Нефтен коридор Баку-Батуми-Варна-Русе-Виена. От 1876 до 1878г добива на нефт в Баку се увеличава СТО ПЪТИ. През 1878г е пуснат на вода ПЪРВИЯТ НЕФТЕН ТАНКЕР, пак на Ротшилд. Вековете се менят, но дом Ротшилд държи Световния енергиен пазар.

Тия не трябва да ги стрелят руснаците. Тия сами ще си платят и изработят най-голямата водородна бомба в света! ха-ха...