С 6 лв. е поскъпнала потребителската ни кошница за 1 година, но вината не е на вируса

Причината за ръстовете е в лошото време, смятат от комисията по стокови борси и тържища

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що лъжете така бе хора, вие, които сте се самоопределили като журналисти? Всеки може да направи едно сравнение на цени между магазини в западни държави и в България, както и съответните доходи, битови сметки и т.н.

Ха на гнусния дебилен боклук наречен народ САМо 6 лв са му вдигнали? Малко е тряба да е поне с 600 за да спре гнусния народ да си кара трошките.имат пари боклуците, не ги жалете. Вдигайте още цените.Паплачта трябва да измира масово от глад.Щото сега уж все реват дебилите, че са бедни а пътищата към чужбина задръстени. Я всеки боклук който излиза навън да плаща 100лв изходна такса. Щом излиза, значи имапари и мопже да си плати 100 лв. А държавата ще пълни бюджета.няма значение кой ще ги краде, важно е отпадъка да им колкото се може по малко пари.

Със 6 лв? Вероятно става дума за 6 лв. на ден! Така това прави 2190 лв на година! А каква е "кошницата" на един човек и на 4 чл. семейство? Кошницата на един депутатин еднаква ли е с кошницата на един среден пенсионер? Кошници, кошници...

Ако продуктите в кошницата са за 15-20 лева, може и с толкова да е поскъпнало. Интересно, горивата са на едни от най-ниските цени от години, но никой не се сети да намали каквото и да е. След няколко месеца като започнат да поскъпват, пак ще вдигат цените с оправданието, че цената на дизела се повишила.

и неговат шайка.Толкова е тъп,че продължава да строи магистрали къ нищото/морето ни/. Всички виждат,че тези магистрали няма да се ползват.Трябва да се строят към външните ни граници.Посоките са еднопосочни-от вътре навън,а не обратно.А като следам,май и на планинските курорти вече се вижда краят им.И Ревизоро да престане да се прави на обидена госпожица,ами да върши нещи полезно.Досега само щуротии върши и е обидчив.Много обидчив.

Лошото време - непредсказуемо, но и то ще се промени все пак.....Ч,удя се каква ли ще е следващата причина за "ръста"?! Може би вълненията в Горна Волта, където и да е това? Не забелязвате ли, че за подмолната свинщина винаги има някакви парадоксално тъпи оправдания? Дори и това ги мързи да изшлайфат за пред очите на останалия свят. Така е и за заплати, и за бензин, и за образование, и каквото се сетиш. Обидно. Много-много вече не се стараят, защо ли да се абат?

Ше ядете корона скоро....

Тези сметки с процентите ги е правил или онзи с шкафчето или някой негов човек от дебилите под ръководството на Лъчо-мозъка. Друго не може да е. За по голяма сигурност, следващия път статистиката да я прави поцинкованата кофа на база разчета за пълнене на същата поцинкована кофа със семе от млада тиква, а ако се изразим като оня с шкафчето, нека кофата да е станала по лека и от тежката артилерия, зъбатата патка от Дулово.

Абе кнфлацията е страшна всичко поскъпва с бясна скорост и храни и горива. За 10 години сигурно с 30-40%

Колко струва потребителската ни кошница? Защо ли крият? Със сигурност тя струва 680 лева, минимум, а пенсиите ни от 200 до 400 средно в повечето случаи

Вината е в алчните търговци!

Тези къде живеят. Всичко е двойно, те за 6 лв говорят на година. Цинично!!!

Двойно-тройно, ама дебилите имат париу и купуват като невидели нали? Щом дебила купува значи е евтино -ТОЧКА !

вина за това има поскъпналото пиано, което също влиза в потребителската кошница. нали така?! (май вече никой не си спомня, а? :-))))

Не знам защо го правите - тъпи ли сте си или нарочно? Колко струваше миналогодишната кошница, имбецили недразвити сладки такива? Ако струваше 600 лева и сега струва 606 това е едно и изводите са едни. Ако обаче струваше 100 лева тогава е друго и изводите са други. А ако стрваше 28.40 тогава е трето и изводите са тъжни, тревожни и изобщо много кофти. И в трите примерни случая вие си оставате безполезни и безнадеждни. Ако нямаше разкошни коментари няма кой да Ви стъпи на 'новинарския' сайт. Олекна ми.

6 лева комисията е ясна - като цялото правителство лъжлива и нагла, обаче поне журналистите да не ни дразнят - месото само поскъпна от 6 на 9 - 10 лева. Сиренето е поскъпнало поне с 4-5 лева, кашкавала с повече. Доматите са поне - 1.50 нагоре, картофите с 80-90 ст. Най-евтината риба скумрията е поне с 2-2.50 по-скъпа, знае се за тока, парното и водата и т.н. - колко пъти по 6 лева се пада това на месец.

Незнам колко е поскъпнала таз кошница, но седмично отлитат 250 лв за храна....

Че от къде вадиш 1000 лева за храна? Да не сте всички програмисти?

Искаш не искаш, ама требе да ядеш и да храниш децата

"С 6 лв. е поскъпнала ДРЪЖКАТА НА кошницата

Най е виновна.... часовата разлика...егаси смислената статия

виновен е оня голям вирус,дето ни е превзел

Дебелия вирус, обаче уточни, че са два!

НАГЛОСТ - 6 лв.,?!!!! БЕЗОЧИЕ!

не с 6 лв 66 лв е поскъпването

И 600 лв да е пак е малко на дебилите.Щом си карат колите и ходят в Гърция - малко е ! Колкото и пари да вземете на отпадъците, все им е малко.

Егати стъкмистиката. Всичко поскъпна с повече от 30%, тези изчислиха 6лв. Тъпанари.

6 лева по-скъпа е потребителската кошница тази година отколкото миналата по това време. Това сочат данните на Държавна комисия по стокови борси и тържища (ДКСБТ). Може ли подробна разбивка да видим тия 6лв дали не са 60лв за кошницата или са 120лв... Излагате се бе! Само от Януари сравнено с юни цените са нагоре с 25-30%!

Едно време професора ми по статистика имаше следния лаф: ако искате да няма инфлация в потребителската кошница заедно с хляба и млякото слагате едно пиано за 10 000 лева и всичко е точно ;)

Тъпанарите са искали да кажат 6лева за месото