С 10% скочи природният газ в Европа само за ден

Цената на синьото гориво надхвърли 1 700 долара за хиляда кубически метра за първи път от началото на октомври

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета и в главата ми се появяват спомени за времето кога бях ученик. "Народът прост! Животът тежък, скучен. Живот без маска и без грим. Озъбено, свирепо куче." " Боже, колко мъка има на този свят, Боже." И една руска поговорка: "на зло бабушке отморожу уши."

Еврогейския съюз не пуска Северен поток 2 и с това пълни джоба на Путин. Цените са много високи и ще стават още по-високи. Еврогейския съюз плаща газа на високите цени и не му пука как газа ще стане 2500 долара. Китай купува евтин газ,а ЕС на тройни цени. Скоро на четворни.

Ако нещо не ти изнася ЕС вратите на Демократична Русия и КНДР са отворени за теб.

Ако нещо не ти изнася някой да има собствено мнение, различно от твоето, вратите на Русия и КНДР са отворени за теб.

На междунарудните борси фючърсите на природния газ се тьргуват с индекса NAT.GAS и към настоящия момент продължават да падат - в момента цената е 3,71 долара за btu. Всеки може да се увери в горното твърдение като отвори Google Finance, Yahoo Finance, TradingView и т.н. Цитираните в статията цени НЕ отразяват и НЕ прозлизат от свободния пазар на газ. Във всяка от статиите на тази тематика НЕ се цитира КОНКРЕТЕН източник на ценовата информация.

Да, там до сондажа или до някой терминал е толкоз, което грубо ще бъде $150 за 1000м3 по нашему. Но в реалния живот, едно нещо струва толкоз колкото можеш да вземеш за него (ако не те набият де). Там дето го добиват този газ, повече от 150 за него не мгоат да вземат и значи толкоз и струва. Ама в Европа може да вземат 10х повече и значи толкзо струва. Това Пазар свободен. А ако хората почнат да бият дилърите, пазара ще е несвободен, и ще си имаме пак социализъм.

Пиши в гугъл търсене ttf price now и ти я казва веднага Цената я дава за 1 МВчас. в 1000м3 има 10Мвч топлина (грубо). Умножаваш значи цената по 10. И получаваш колко струват 1000м3 газ грубо.

"""В същото време германският енергиен регулатор обяви, че одобрението на газопровода "Северен поток 2" вероятно ще се проточи до втората половина на следващата година.""""Да се разбира ,че западна Европа ,която е свикнала на комфорт през студените зимни месеци ,сега ще се почувствуват като всеки средностатистически български гражданин

Ами честито на печелившите и благодарение на сите сороспияци, седераси и прочее гербареска из-мет.

Януари и февруари в Европа се очаква масова незаконна сеч на гори да се отопляват. До там ще ги докарат зелените идеалисти.

Значи у нас ще скочи с 20% само за час...

Живеем тук със семейството ми от една година. Работя в съвместно предприятие като механик на оборудване. Заплатата ми е 75-76 хиляди рубли, като курсът на евро към рублата е малко повече от 83 за една рублата, изчислете сами колко е. Живеем в едностаен апартамент. Сметките за ток, топла и студена вода, парно и комунални услуги за този месец заедно са 3288,11 рубли, нещо около 38 евро. Храната е много по-евтина, отколкото в България, литър бензин е 43 рубли. Хората са много спокойни, гостоприемни и дружелюбни. Градът е много чист, градският транспорт работи отлично. Един билет струва 19 рубли! Хубав уикенд на всички!

Да дойдем и ние, щом е толкоз готино?

Приятелите винаги са добре дошли в Русия!

Чвоекът ти казва иситната. Вземи кой да е град около Москва - примерно Александров (щото бях там по работа преди 2г и знам). Общо взето квалифициран техник даже в малък град може да взема 70к рубли. Средна зплата в такъв малък град къде 40-50к рубли. И, да комуналните разходи са малки в сравнение с нас изгледжат никакви. Не знам дали там е ТОЛКОЗ хубаво, но живота е по-лек отколко у нас по мое ЛИЧНО мнение (а съм бая обиколил из Русия). Храните бяха като у нас, но сега май са по-евтини. Тук просто много поскъпнаха, там също но не ЧАК толкоз.

https://youtu.be/X3jCnM9WObo

Идилия! И кой ше да е този безименен град, бе бляд!

Определено не ти е мястото в братска Русия!

ми се удължава бияча с 20 % като го навра в гъза на Аделина Томова.

А от северен поток газа няма ли да идва от същото място, какво значение има дали работи или не. И 10 потока да са, когато идват от едно и също място, разлика няма. На американците им е лесно, руски газ не им трябва, Европа да му мисли.

Верно е че в резултат на много години европа изпадна в зависимост от евтин руски газ. Инвестиции в друг тип източници бяха нерентабилни. Дано се позадържат тези високи цени. Удари ли дъното европа нещата ще тръгнат много много бързо. Според мен е необходимо. Като спре тока ще се задвижат политиците.

Вярно ти е само първото изречение. Инвестиции в перки и соларки бяха направени колосални. Невероятни бих казал. До момента в соларки и перки са убити няколко трилиона. Германия планира до 10 години да набута в това трилион. За да са НЕЗАВИСИМИ от Русия! Малоумните калинки вярват че с перки и соларки (които ТРЯБВА да бъдат субсидирани) това може да стане. И да удари дъното ЕС, и да се закопа у дъното, и да го пробие.... нищо не може да се измени МНОГО бързо. Физически няма как. Като спре тока, политицте ще обивнят Путин.... щото толкоз си могат.

Кирил Петков е виновен. Докато беше Боко Тъпото беше по-ниска цената. Оставка.

Ох, майко мила червените плиткоумници, за които СССР е : "Охоооо...абе страшна работа", никога не са стъпвали там, и моля без да ми обяснявате занещо, което съм видял с очите си, повярвайте ми уважаеми друзья ще драснете обратно към пропадналите " герберасти", "седерасти," еврогейове", и т.н с така ва скорост, че ще ги отминете..."Кефейки" се на затрудненията и на свой и на чужди подкрепяйки една превърнала се в "бананова" държава страна, която съществува на база заплаха на база "много сме въоръжени", и "ще ви спрем газта", вие уважаеми червени тъпанари моментално ставате предатели към своите, но вие нямате, "свои" защото сте безродни подлоги каквито винаги сте били ..А и да Газпром богатее, ама само той, а обикновения руснак се чуди на къде да прихване от добър живот...Бъдете здрави!

Чадо, не върши грях, дърдоренето за нищо го нямаш! Но като почне и да ти се разбира, може и полза да има

То същото се отнася и за обикновенния българин. Но тук поне можем да ходим да робуваме на ,,богатите" западняци, че да вържем донякъде двата края. Иначе в България мизерията е тотална, стандарта ни е по-нисък и от този в Русия и Беларус.

Казват, че ББорисов имал екшън план за действие.....ще купуваме от Турция горива на сносна цена.

ББорисов има една гънка в мозъка и тя е от мотика. Дотук с плановете му.

Малко игра на котка и мишка. Дали първо европейците ще изпукат от студ или първо руснаците от студ и глад?

Турко ти га си видял Руснак да умре ут студ бя анадолец? И Русия е най големия износител и производител на зърно. Бяагй да видиш дружкитити ф Анадола кък мрът ут фалшив алкухол.

"И голям простак е тоя, който не чете книги и не помни историята!" - такива са по-голямата част от пишещите тук. "Тук в подножието на връх Етрополска Баба при преминаване на Стара планина от Етрополе към Буново през декември 1877г замръзват и умират в снежната буря 841 руски войници и 14 офицери" - надпис на паметник от Руско-турската война.

Е как е възможно в Турция на 11.22.21г на бензиностанция ОПЕТ в Чорлу заредихме дизел на 1,38 лв, автомобила се движеше прекрасно, а тук цената е двойна! Как се случва всичко това, при положение ,че горивото в Турция преди време беше много по скъпо от това в България?

Като заредиш в Норвегия, може да се досетиш.

"По данни на лондонската борса това се случва, след като "Газпром" не успя да резервира капацитет за газопровода Ямал-Европа." Още едно бисерче от дир.бг. Милите ми, истината е, че Газпром НЕ ПОЖЕЛА да резервира капацитет за Ямал-Европа (а Полша много искаше това да се случи и даже е завела иск срещу Газпром за това, че не иска да и доставя газ). В момента, не само без да увеличават доставките си на газ за Европа, а намалявайки ги, Газпром печели много повече. А след всяко изказване на външната министърка на Германия (която иска да забрани Северен Поток -2) цената на газта скача нагоре. Никога не съм си мислил, че ЕС е способен на подобно самоубийствено поведение, но на, лъгал съм се....

ПАОЛША искала да транзитира повече газ. И организирала търг. Ами - ДА СИ ИСКА!!! Търга е за точка на доставка ВХОД НА ПОЛСКАТА ГРАНИЦА.. Само, че.. ТРЕТИТЕ ДОСТАВЧИЦИ НЕ СА СЕ ПОЯВИЛИ ПАК.. И Газпром е виновен и за това.. А в завода за подготовка на газ за пускане по ЯМАЛ имаше пожар в едната от лините. Завода е строен със западно оборудване и е с ЧЕТИРИ линии.. Във времето, в което НЯМАШЕ САНКЦИИ.. Сега работи с три.. Сега обаче ИМА И САНКЦИИ за доставка в Русия на оборудване за газо и нефтодобива. И Газпром каза - ще възстановим линията с нова ДОГОДИНА.. Защото не може да ремонтираме старата.. Та ЯМАЛ може да работи със 75% натоварване от Газпром, но не и с пълна мощност.. Ама Газпром си е виновен. По обосновано предположение.. Щото за приказките на отвсякъде зелената нова външна министърка на Германия - довели цената на борсите от 1000$ до 1500$... Дума за вина на Бербок не се и обелва..

Е налага нови санкции на Русия...като купува все по-скъп газ... А на руснаците им дреме, за такъв богат урожай не са и мечтали! Всъщност сега е моментът да покажат на еврозелките кой кара влака и да намалят доставките до договорените количества, а не да пускат 28% повече...пък нека еврогейците да се сърдят...договор, сър!

Сигурно дъха ти мирише на руска пръдня.

Много ми хареса показнотото самоубийство на ЕС! Като по учебник ;-) На здаровя :-)

Аз мисля ,че другаря Путин им(ни) гледа сеира.

КАПИТАЛИЗЪМ

И как ще строим парогазови централи като е такава цената. Това май няма да става. Ще се молим пак на кюмюра май. А зелените нека си подскачат. Като останат няколко пъти без ток и ще млъкнат.

Гарантираааам!

Де ги герберастите да обвинят Президента, правителството да обвинят! Да кажат как Киро и Асен са виновни! А!

Аз ако съм на мястото на руснаците ще затапя този Северен поток с цимент. Това си е супер изгодно да имаш построен газопровод и да не подаваш газ по него а цената лети ли лети. Американците и те са доволни, че осъществиха така желаната от тях диверсификация на доставките на газ и сега нямат конкурения от Европа - стоките ни са скъпи и нямат продаване и купуваме евтини американски стоки и стомана. Абе чудо е - САЩ са добре, Русия - добре, Европа - зле но важното да се подмажем на САЩ и да подкрепим Украйна.

Колко е хубавооооо!Ще има ли банани?

Важното е да има прайдове във всеки един град ;)

В Русия вали златен дъжд. Така става, за тези, които слушкат Урсула. По-умните сключиха дългосрочни договори и плащат по 270-290 долара

малоумните седерасти дали разбраха, че Газпром с тези цени на газа и изнасяни количества вече си изби разходите по СП-2? В момента на руснаците е по-изгодно СП-2 да НЕ работи! Още ли не го стоплихте?

За сега само скача, а ако вземе да си тръгне и ще разберат истината за страданието.

Ако си платят подобаващо ще ги включим към нашият мораториум, иначе ... супата!

Унгарците, турците, сърбите,.китайците.. Знаят с кого да преговарят и си имат твърда цена. Останалите "играчи" са свободни да се надцакват на борсата всеки ден, защото така било по-изгодно и са счупили оковите. Е, наиграхме се ние, които ги оставихме да играят от наше име.

На срещата на върха днес държавните и правителствените ръководители от Европейския съюз решиха да удължат с шест месеца икономическите санкции срещу Русия, които са обвързани с изпълнението на Минските споразумения за уреждане на конфликта в Украйна, съобщи за медиите източник от Брюксел. "В контекста на обсъжданията на ситуацията в Украйна лидерите постигнаха съгласие санкциите да бъдат удължени отново с шест месеца, до 31 юли", каза той, цитиран от БГНЕС

Малко им е. Още да поскъпва. Да си спрат и тока и газта.

Да преминават към газ от гъз.

А северен поток стои празен. германците за пореден път воюват с Европа , тоя път икономически.

Ами пуснете Северен поток 2 и всичко ще е тип топ ! Е да , амаааааа ... от САЩ не дават ...

У нас все в порядке. Дома тепло. Не стоит дорого. А то что Европа ценит Америка, ето стоит дорого.

А мне все ровно, а мне все равно... :)

Някой задава ли си въпроса как се компенсират милионите мегавати с вятър, слънце и батерии? Без атомна енергия това е теоретично и практически невъзможно. Търция, Унгария, Румъния не сбъркаха да си построят нови АЕЦ мощнисти.

...газопровода "Северен поток 2" вероятно ще се проточи. Слушайте американците и още го проточете! Готов газопровод не го пускайте, щото са ви празни главите и сте се надупили къде океана! Още със 100% да ви скочи газта! Путлерясвайте до изтерясване! Малоумни русофобчета, тъпи!

Да вдигнат всичко с 20% муххаа давай ДПС то на тока аре ся на храните на ляба давай у Банкя давай у Драгалевци плевньо напред и оня томчо и цв.цв. И богинята рея

Нема страшно бе, тука тези цени не важат. Тука цените се определят от Ленчето със змийските обувки. Колкото тя каже толкова струва.

Сега разбрахте ли защо загробих 2 енергиини проекта. Ей прост матрял си бехте и прост ще си останете. Ами купувайте от Ердоган бре, и ток и газ. Аз защо подарих тръбата на Ердо ефенди.

Благодарение на гениалните европейски санкции Северен поток 2 ще е първият газопровод в историята който се е изплатил многократно още преди да заработи. Няма да се очудя ако Газпром заплаши с новичок всеки, който си помисли да ги отмени.

Европа ще намери начин да се справи с кризата. Скоро ще се откаже от фосилните горива. Тогава Путлер ще си завре газта и нефтс в ГЗ.

Как бе джендърче недоклатено

Стпй та гледай пиздец.

Кога??

Ти не бери грижа за Путин и Русия , Китай , Индия и други държави чакат нефт , газ , въглища и се облизват

Усещам как следващата инжекция за ваксърите ще е във вид на маркуч за улавяне на метана от флатуленциите им. А корпоеациите вече чертаят проектите с полета ор десетки милиони капсули, в които ваксърите джуркат боб, вкиснало млеко и застояла бозица.

Нашите младежи, новите, замразиха цените и това не ни вълнува!

това де только Цветочки А Дед Мороз а да и Сенгурочка скоро пристигат! и ой ой ой

Брюкселските зелки с правите краставици, щастливите крави и веселите кокошки са на път да сътворят не просто копие на петролната криза от 1973, а истинско цунами от комбинацията на мераците за зелена енергия, санкциите срещу Русия и всичките останали "инициативи". Само преди няколко месеца, цена от 300 долара за 1000 куб. метра газ бе нереална. 500 - фантастична. Говорим за 1700 сега! Това е като сценарий на Стивън Кинг.

Мачкай, Влади!

По-скоро - Мачкай, Вова!

И идва ред на основният преговарящ дед Мороз с червеният нос. Брюкселските зелки разчитат на разработените си зелки и глобалното затопляне за отопление. Шоуто ще е пълно.

Зелено зелено..всички пари са ми във зелено..ха сега наздраве..