Румен Драганов: Осигуряваме царска почивка на чужденците с мизерните ни заплати в туризма

Това, че сме поставени в челото на така наречените изгодни за почивка дестинации не е комплимент

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей такива разбирачи таковат мамата на акъла на българина. Купете хотел, спечелете пари, платете си данъците, платете заплатите, другите разходи...и си купете мерцедес, платетет му данъците и си го карайте.

С мизерните заплати осигуряваме дъмпингови цени, та белким някой дойде насам. И какви 1400 евро ви гонят, то един лекар не взима толкова. То ако е тъй по-добре да сипваш чаши, носиш табли и метеш стаи.

всички плащаме еднакви данъци! От кого точно искаш 1400евра От клиентите ли? Значи аз инженера с акъл за 5 като теб, да получавам в пъти по-малко от неква смарайда в туризма? ЕЕЕ, нема да стане, нема

Проекта туризъм умре.

че собствениците на хотели се движат с мерцеди, бентлита...а на работниците им изпадали зъбите и не сикали да работят за 1000лв. Да не са луди. Вижте какви са собствениците на такъв тип хотели в Европа и ще ви се изяснят нещата. Хората работят наравно с другите, в кухня,на рецепция, доставки...У нас основно ровят в нета за новия модел АМГ и търсят ефтини работници.

Само на чужденците ли. Ами българите, или те не са важни. Гледате само хората с големите доходи ей! В Турция как е положението, шото там за по-малко пари, получаваш далеч по-добра почивка. Цените тук са се изравнили с гръцките, но доходите ни са далеч под-техните. За качеството на обслужването няма място за сравнение. Не на последно място - Печалбите за собствениците на хотели- вярно че работят 1/3 от годината, но ако свалят малко маржа, със сигурност ще има повече за работниците. Поляци,Чехи, Унгарци дръпнаха в живота и сега отбягват бетономорието. Скандинавците си ходят по Испания и Италия,Немците също. Остават за Бг-то другите северни народи, от Беларус, Украйна и Русия, но в сегашната ситуация и те няма да идват. Заплатите отново няма да се вдигат и така докато фалират.

как така 6 дни в Римини в хотел със закуска струва само с 5% повече отколкото в България в Балчик. Нещо не се връзва сметката.

Как може в СЕЛСКИЯ град велинград 1СЕДМИЦА ХОТЕЛ ЗАКУСКА С БАСЕ ЙН ДА СТРУВА 2 пъти по СКЪПО от 1СЕДМИЦА СПА хотел с ГОРЕЩА МИНЕРАЛНА ВОДА край ПАДУА -Венеция с включен евтин полет с Уиз еър

Имаме два милиона напуснали БГ. Цели семейства. Родителите може и да се върнат след пенсия. Децата никога! Кой да работи за 1000лева?

Ниска добавена стойност на самата дейност, големите хотели на наши хора и системен рекет от всички общински служби са причините за ниските заплати в сектора. Толкоз. Стига се извинявали с туристите.

В туризма мизерни са не само заплатите, но и условията в "многозвездните" хотели! За сметка на това, печалбите на собствениците са космически! Естествено, всичко е в сивия сектор-нелегален алкохол, престъпно некачествена храна, работещи без договори и на минимална заплата камериерки, случайни ученички за сервитьорки, измислени готвачки от заводски столови.... Пълна трагедия! Иначе - претенции до бога, стачки, дрънкане на тигани.... Затова - беж в Гърция, Турция и Албания!

Думата "качество" не присъства в статията. Т.е. позиционирането като еффффтина дестинация е напълно закономерно. Както и произтичащите от това негативи. Какъв е тогава този рев?

То това не се отнася само до туризма. Това беше мотото на нашата демокрация. Иван Костов го каза - "Предимството на България е ЕВТИНАТА и квалифицирана работна ръка" Ми да, ама спецовете по политиконимия забравиха че тя е евтина защото я получиха безплатно от соца. А, в реалняи живот евтина и квалифицирана работна сила НЯМА. В резултат скоро няма да имаме лекари, инженери и както се оказва и даже и камериерки хотелите. ---- Онзи ден тук имаше статия че средната възраст на личните лекари в Варна е 60г, и половината са пенсионери.

Хм, значи в другите държави данъци и отчисления били по-ниски?! Я господина да каже къде има предвид в Евросъюза е това - Гърция, Хърватия...?