Коментари - Росен Христов: 4 нови ядрени реактора, ако искаме да останем енергиен лидер | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

50 милиарда отидоха за чертежи. Естествено назаем от същите ,дето ни клатят вече 33 години ,американски "партньори".

Бако кво стана с ветърните мелници, със соларните панеле, с възобновяемите ви източници ? Имате късмет че не ни е запукала некоя зима , от 15 години иначе бихте видели и солари и дяволи. Нещо май пак взете да драпете към кимура и атома, нали Пръмовица ви каза че е вреден и опасен ?

Едно е да искаш друго да можеш. С тия продажници в парламента всеки реактор ще ни излезе по 15..16 милиарда но ще е демократично. И да националните ни хранилища за дългосрочно хранение на ядрени отпадъци ще са образцови, само дето на втората година ще протекат защото фирмата подизпълнител на американската фирма спечелила обществената поръчка е икономисала стомана и бетон. И никой не казва къде ще са тези хранилища, защото ще започне масово разпродаване на имоти в радиус от 100 километра.

Какъв лидер бе, селянино?

Малко са 4 - да вземем 10 = ще ги платим сега и ще ги получим 2050

Слава богу,че е служебното правителство,та малко нещо да се направи в тая кочина.Ако ония двамата пендели бяха оше на власт,да сме приключили като държава.

И 4-те демократични. От Един монопол та на друг ...... демократичен...х.й

Ако искаме да останеме енергием лидер, трябва да са български, а не американски. Не е ли малко нагло и вече омръзнало с красиви думи да лъжете.

А тъй дай още 60 милиарда за чертежи давай мунчовото .Нямо кой да ти търси сметка!

Тикс Вун каза, че Белене е Гьол и го Закри! а сега 4ри Реактора ни трябвали?!

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Вот как пашет свиноферма кремлеботов - нацистов и проститутов : https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2

Нет капейки за трол ?

Ди си постройм АЕЦ 2където сме е почнали с това където сме си купили. Имаме печалба милиарди и няма да ни трява ВКАРВАНЕ на частни фирми. Да не се намесват Амреикански фирми а да има една фирма за АЕЦ която да е ДЪРЖАВА.

Американците ще станат енергиен лидер а ние ще им плащаме ЯКО! Ако си мислите че лъжа или спекулирам - "Американските" ТЕЦ „МАРИЦА ИЗТОК“ 1, ТЕЦ „МАРИЦА ИЗТОК“ 3 " ЧИИ СА В КРАЙНА СМЕТКА ЦЕНТРАЛИТЕ? По силата на дългосрочните договори правото на експлоатация принадлежи на чуждестранните компании. На практика обаче централите са и винаги са били български, единствено инвестициите са извършени от чужди дружества." Български централи работят за американският джоб - ето така ще станем енергиен лидер какъвто БЯХМЕ!!!

Мен ме интересува колко ще струва тока на 1 януари 2026? Тази дата вече не е толкова далече. Либерализират ли пазара за битовите потребители, хората ще умрат просто.

4те Американски Реактора ще са Въображаеми, като Изтребителите ни!

аве батенце, ние не сме ли били енергиен лидер като съм се раждал аз, а?

Направо 400!

Не сме народ а овце! А няколко "българи" с американски паспорти или обещани зелени карти с имоти по целият свят ни стрижат като за последно!

ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА ИМА СМИСЪЛ АКО ЗАХРАНВА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА ПРИ РАСТЯЩО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ. И БЪЛГАРСКА ИНДУСТРИЯ .... ОБАЧЕ НИТО ИКОНОМИКА , НИТО ИНДУСТРИЯ , НИТО .НАСЕЛЕНИЕ ИМАТЕ .... ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ , НОВИ РЕАКТОРИ ЩЕ ЗАХРАНВАТ ГЕРМАНСКИТЕ , ХЪРВАТСКИТЕ, ТУРСКИТЕ И АВСТРИЙСКИТЕ " ЕКОЛОЗИ" .... А БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ДЕПОТО ЗА РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ :))

НЕ трябва да се затварят 1до 6 лок а да се пуснат всички . Да се изгради и АЕЦ Белене с това където имаме.

Тоя яко е изплискал.

Капитана още ли няма срам да се изказва по енергийни въпроси?!

Питат радио Ереван как е по-правилно а се пише кретеноид или кретенопитек. Радиото отговаря "Зависи с какво е кръстосан кретена, дали е със соросоид или кравопитек".

какви бяха задачите и правомощията на служебно правителство, според КРБ?

От няколко години можеше да имаме и работеща атомна централа в Белене. С руски реактори и евтино руско атомно гориво, за което щяхме да ползваме и отстъпка, както и до сега, след като върнем отработеното такова в Русия, тъй като ядрените централи от последно поколение в Русия работят с отработено ядрено гориво, което тъпите ватенки отново обогатяват, като по този начин не им се налага да копат уран. Но великата Хамерика каза НЕ... Ще купувате само Хамериканско ядрено гориво, което по своята същност пак е руско, но на по-висока цена. Великата Хамерика също каза, че България - държавата на абсурдите, която е Хамериканска територия, ще стане гробница на отработено ядрено гориво, като и други държави ще депонират на тази територия, своето отработено ядрено гориво. По този начин, България - държавата на абсурдите, ще си има мнооого мощна ятомна бомба, макар и мноооого мръсна и по никакъв начин не заплашваща държавите около територията Абсурдистан.

Май стана нарицателна фамилия на мошеници !

Сега гледайте националните предатели, които виеха срещу строежа на АЕЦ Белене с двата руски ядрени реактора, защото щяло да е неизгодно и какво ли още не, как ще обърнат задника и ще започнат да разправят колко са ни нужни нови реактори ... разбира се ще са такива, които ще ни продадат на тройна цена, вместо с тези, с които си имаме. Ама те ще бъдат "демократични" реактори. И народа ни пак ще е най-беден и ще страда. Време е за нов народен съд!

КОЙ ТЪПАНАР Е ДАЛ - да каже защо---

Само да не са на поробителя ни Русия.

време е да си извадиш китката от червения анус

4 моста на Дунава, 2 тунела под Шипка, 4 нови реактора, предлагам да изстреляме и пилотирана мисия до Луната.

Мъжката пр.ститука на дърти жени от Дубай се мисли за енергиен лидер на Балканите ?! Откъде ги намирате тези б0клуци, та ги издигате до министри и то без никаква експертиза ?!! Надявам се един ден да понесете своята отговорност пред българския отруден народ и един бъдещ Народен Съд !!

Чупката третополов педал. Лапай черни пишки и млъквай.

Този е умен човек !!!!!

Българският народ е виновен за пропадането на България. Не политиците, не Америка, а вие всички говеда!!!!!!! България се затрива пред очите ви, а вие седите и гледате!!!! Даже и ги избирате същите. Затова и ще си правят с вас каквото си пожелаят. Овце!!!

може ли линк към научна статия как се обогатява вече обогатен уран :D

Искаме руски реактори които са най добрите в света и са 10 пъти по евтини от Америка ските боклуци. Искаме руско ядрено гориво и технологии които са се доказали. А ти корумпиран мангал искаш да правиш американска свирка. Оставка веднага. Рушветаджия

Да процента от сделката е голям,само дето ти ще ги плащаш .

И тоя го боли яко главата.

- Къде сте български мъже, защо търпите всичко това, докога? -Шшт коте, нека първо ми изсъхне лака, после ще го мислим

С 4 нови реактора, управляващата класа се гласи да ни го начука и с мъдете, когато през 2024 ни изкарат битовите потребители на свободния пазар, а те гласуват продължаване продаването на евтината енергия навън!!! С 4 нови реактора, следващите 50 години няма да има нужда да се вдигат цените за битовия потребител! Кога ще дойдат управници, които да спрат износа и да изкарат зелената енергия от микса в ценообразуването, която само го оскъпява и пълни депутатски фирми????

А ядрения синтез?

А ти откъде си, какъв си, да не би да наблюдаваш от Марс?

Тази тиква говори за 4 ядрени реактора, като за четири бензинови генератора... На значат ги за министри, взети от незнайно къде и започват! На това отгоре не знаят как да се държат на официални срещи или по други поводи с контрагентите си-хилят се, показват искрено възхищение и щастие не на място, фамилиарничат и т. н. Прости хора, за които сложните въпроси имат прости решения...

За лаиците- при ядрения разпад в американски реактор се образуват атоми, които носят най-високо ниво на цивилизована демократичност, ако се съберат няколко такива на затворено пространство, значи вече имаме още един мозък за примерно Дий България

Плешив комплексар

Целта е: - с парите от данъците на тъповатото заспало население в бг да купим още 4 нови ядрени реактора - да изкараме битовите потребители на свободен пазар да си плащат скъп ток като фирми - да изнасяме и да продаваме евтиния ток от атомните реактори в Европа - да прибираме милиардите печалба от износа в нашите партийни каси, а населението да го духа - герп-депесе МАФИЯ форевър! Пак ще ви прекараме идиоти! Поздрави, ваш бат Бойко от Банкя!

Ооо да съгласен и ги платете преди да ги получим...ооо и да ядреният отпадъци че ги хвърляме у морето...

У наше село на такива им викат капути!Ама си е обикновен ибрикчия!