РИА Новости: България няма да удължава договора с „Газпром“

Вицепремиерът Асен Василев е цитиран и с пояснението, че правителството планира да използва съществуващата инфраструктура с Гърция и Турция и да увеличи вноса на газ от Азербайджан

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Продължавате да правите глупости !

До 12 месеца много ще намалеее износа на Русия на газ и петрол ако тая война не приключи бързо. Путин унищожава Русия,

Зверско клане за руските свине! Най-добрият руснак е закланият! ЗВЕРСКО КЛАНЕ ЗА РУСКИТЕ СВИНЕ!

И по 200 дол за МВт ли ще плащаме крайните потребители. копелета мръсни продажни.

Пореден отказ от суверенитет ... До къде ли ще стигнем ..?!

Може би беше хубаво това да се подложи на някакво обсъждане или дебат защото е политическо а не търговско решене.

А някой каза ли Ви, че България няма договор с Газпром? Ние сме част от договора на ЕС…… това стана преди 5-6 години. Борисов се хвали няколко години по тоя повод, щото цената падна наполовина.

ще видим кон боб яде ли и откъде изгрява слънцето...За пореден път се направихме на по-католици от папата.А Орбан се съгласява със санкциите,но не се напъва да въвежда нещо си и не си помисля да къса с Русия,въпреки неистовата истерия на запад.Открийте разликите и си правете изводи...

jingiby

Добре е да се иззида един дувар на границата с орките. Отгоре да се инсталират камери и самострелящи системи, които да откриват огън при всяко засечено движение без предупреждение. Отпред за всеки случай да се направи и 3 метра ограда от бодлива тел и да се пуснат по нея 220 волта високо напрежение....

Не олио, ами и българи няма да има по нашите земи! ОТВРАТ! Време е титана кирилов да напише нова Конституция, естествено по ръководството на бай хой! Време има - ей го, до 1 април има цели 11 дена!

jingiby

...си чайката...

ХАХАХА, блядовете колко ги е яд, че няма да сме закачени за любимита им Рашия. Сложете си черно, московски слуги.

Сигурно ти е малък пишлька за да си такова гаднярче. Раздавай го по-кротко.

Россия!!!

Няма по-маллоумнии управляващи от българските в света! Просто няма как да има!!

Браво мойто момче! Май руснаците ще направят показно на цяла Европа с България! Ей къде е Азърбайджан, ей къде е Америка.

Договорът ни с Газпром бил до края на годината, а това тъпанрнско правителство до лятото ще е паднало.

Това правителство демонстрира всеки Божи ден нов идиотизъм. Как успяват?

Урсула щяла да ни плаща сметките...

на Апостола,трол нещастен...За стотинки и майките си ще продадете,мърши...

идва им отвътре;)

Много лошо те е евал Пътин, щом си толкова гневен. Полека, да не се пръсне жлъчката

На мен това ми прилича на национално предателство - енергийния сектор на Русия не е санкциониран, Украйна не ни е съюзник или член на ЕС и НАТО. От подобно непредизвикано решение страда само и единствено България!

СЕГАШНИТЕ УПРАВНИЦИ ЩЕ НИ ДОКАРАТ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА. ДА СЕДИМ НА СТУД И ДА ПЛАЩАМЕ ДВОЙНО. ОТ КЪДЕ ЩЕ ДОКАРВАМЕ ГАЗ ОТ ГАДНИТЕ АМЕРИКАНЦИ В ЧУВАЛИ ЛИ ХАХАХАХ

Щом договора няма да се удължава, значи ще се купува на спотови цени, които както вече видяхме стигнаха до 3000 долара. Кой ще плаща ?? Или важното е да се правим на солидарни ?

В Азербайджандоста от газта пак е руска алоо министри Или е на руски фирми или минава през тяхни тръби.

ГАЗТА ОТ Катар, Алжир.ще е докарват по жиците и ще отива до всяка щъша ОТ къде ще идва тази газ ако идва с кораби ще е доста съпа А Италия и Франция имът тръбопроводи с АХРИКА ние имаме само с Русия

Кво ги интирисува управляващите кой ще плаща като те си имат фирми и взимат от евро фордове КИРЧО СЪЩО ВЗИМА

този е някакъв инфантилен пубер,който копира един и същи пост по 100 пъти под всяка статия,че да посъбере малко стотинки за някаква енергийна напитка...иначе как се изкарва цял ден на компа;)

Чакаме още да падне.

от НПО и страх ги тресе това да не спре.

Това ли спазариха при посещението на Остин - няма да пращаме оръжие в Украйна , но ще приемем рота Страйкър и ще купуваме газ от тях , а не от Русия. От една зависимост към друга.

Най мразя натегачи като Асенчо.

Дай Боже!

хахахаха да не е туиткала нещо на кирето пак

Може да закичим един маркуч и бутилка на Кокорчо и като пръцка, да събираме кафяво гориво. Той какъвто е с 6 гуши, ще е засенчи хранилището в Чирен.

Кокорчо се казва, не бъркай

Взимайте от където е най-евтино, продажници, не ни заробвайте вас, заради глупавите ви санкции!

Катарците заявиха че само 5% от добивът им от газовото находище което разработват съвместно с Иран може може да бъде доставено до Европа... но за да го продават на Европа Катарците поискаха Евросъюза да спре наказателната процедура спрямо тях и гарантирани дългосрочни договори. Сътрудничеството между Газпром и Sonatrach започва през 2006 г. Когато Газпром и алжирската държавна нефтена и газова корпорация Sonatrach подписаха Меморандум за разбирателство, в който определиха насоките за развитие на сътрудничеството в нефтения и газовия сектор... и процентното разпределение печалбите от добития газ. Всъщност и от Виетнам да ни докарат газ пак ще плащаме някоя и друга пара на Газпромл Ама нищо де, важното е да вярваме в приказките за светлото бъдеще;)

Е нали за това ги избра народа! промяната е факт! Прост народ слаба държава! Мика Зайкова очаквала 20-30% реална инфлация а не някаква статестическа 10%-това! ами ако продължават може и до 50% да стигнем.. а кредитите всяка седмица си ги взимаме ЯКО! Това ще означава ли че трябва да слагаме кепенците и да затваряме? Колко по бедни може да станем... Колко пенсионери буквално ще умират от студ следващата зима.. Колко млади хора ще останат в тази псевдо ДЪРЖАВА? Ааааа и да не забравя Слава Украйна че да знаят че съм от нашите и да не ме санкционират или да ида на бесилото че съм казал нещо.

Нещо ми подсказва, че Киро няма да свърши добре.

Балък гария трябва да е пример и назидание за цяла Европа: - няма да имаме икономика - всички оботатели на територията следва да емигрират, но вас в САЩ не ви искат - има визи - останалите ще спонсорират САЩ, като откажат да ядат месо и хляб, и да живеят на топло - и...бой по канчето ако не правите каквото казва Големия Черен Брат

Да намерим правителство, които да защитават нашите интереси….тъжна история.

Дано от БСП не четат РИА Новости.

Кокорчо бездарний пак се е изказал неподготвен, а думите му са чути от когото трябва. Тези харвардски малоумници трябва дълго да бъдат бесени, на порции.

И от Гърция пак ще е руски, на по-висока цена

Първото нещо,което трябва да стане веднага е тези,които са решили по този начин доставките на газ да имат забрана за напускане на страната и да плащат всичко свързано с газа, както го плащат всички българи. Всичко останало е дъра бъра. Щели да получат газ от Катар, Алжир, Азербайджан и т.н. Може, ама трябва да имате пари за плащане.Ние ги нямаме и те стават все по недостатъчни. Между другото- въпреки войната Германия и не само те мислят за друго решение. Въпрос на акъл, подчиненост и морал!.

а гърците и турците знаят ли? а министърът знае ли колко семейства са вече на отопление с газ, с малки деца - при миналото спиране на газа всички обществени сгради затвориха, тогава все още имаше малко семейства на газ, резервите се използваха само за дежурни групи от детските градини, събрани в една детска градина и болниците, училищата затвориха, децата излязоха във ваканция.

Теоретически хомо сапиенс(ът) върви към прогрес. Практически глупаците у българско растат! Това се наблюдава най-вече сред управляващите. Махаш един глупак - идват двама...

заеми - имали сме ниска задлъжнялост, с повече от 7 млрд на година, догодина предполагам повече, имат си ново извинение - украинските бежанци и така докато оглозгат България.