РИА Новости: България няма да удължава договора с „Газпром“

Вицепремиерът Асен Василев е цитиран и с пояснението, че правителството планира да използва съществуващата инфраструктура с Гърция и Турция и да увеличи вноса на газ от Азербайджан

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идва ред на изритат рашистите от Сирия и там да бъде прокарана тръбата за КАТАРСКИЯ газ + ИЗРАЕЛСКИ поток. Русия е в Сирия само по 1 причина - Катарския газ да не конкурира Северен поток.

Боже Боже,тъпанар до тъпанара. Защо се руши система, която до този момент си работи. Толкова ли подават задник и те на САЩ, че да им угодят. Пък ние, че ще страдаме на никой не му дреме - нито на САЩ, нито на нашите за собствения му народ.

Втасахме я! Еми и аз, както преди мен писалите, не искам да плащам повече, защото някой си налага санкции. Да ми покрият разликата тогава - аз не съм съгласен да плащам тройни цени!

ти по-скоро би си купи вазелин и надупул на всеки които нападне България. Аман от роби бе. Нищо няма да ти платя. Пазарна икономика. БЪЛГАРИТЕ СМЕ ГОРЕД НАРОД И НА ТИЯ ВАРВАРИ НИКАКВА АВАНТА !!!!!!!! Аман от робски мислене бе... как ще те уважават, като за едни пари си разтваряш бузките бе.

Аз съм против изнудването на Русия от САЩ посредством Украйна. Против съм всички наложени санкции, нямам никакво намерение да плащам защото двама наши продажни пишман-политици (както ги наричат хората Кирчо и Кокорчо) искали санкции. Хайде, да си отиват там от където сте дошли тези двамата и да си плащат там за санкциите.

Най-добре поискай убежище при митрофанова

Направо не е за вярване за какви некадърници гласува мнозинството от гласуващите българи (все пак имат само 6% от гласа на всички българи). Оставка на това правителство и то незабавна. Колкото повече им гледаме сеира, толкова повече се пише на наш гръб. Щял да докара газ от Катар и Алжир за 9 месеца?! Този нали се сеща, че българите не са толкова прости колкото е той?! И какво спи БСП?! Вчера италианската комунистическа партия организира протести срещу изнасянето на оръжие за Украйна в редица градове, ние се мазним на един от пентагона (няма да съм расист, макар, че много ми се иска). В Пиза работници на летището са разкрили, че в кашони с хуманитарна помощ за Украйна има всъщност оръжия и са отказали да ги товарят на предвидените за това пътнически самолети. Нашите социалисти заспаха зимен сън в това калпаво правителство.

построихме за 3 млрд. газопровод който минава през цяла България, вместо да поискаме отклонения за България на по-ниска цена, ние доставяме на Сърбия евтин газ, а трябвало да изстрадаме санкциите, да гладуваме, да стоим на студено и да създадем на украинските бежанци условия като на курорт, при това без ограничение във времето, въпреки че по закон е три месеца.

До есента кокорчо няма да е министър

Референдум за Република или Народна Република.

Не ма’ай , чи Пути ко чуе и айде дашисти и в България …

ЕС изключи санкциите по отношение на доставки на газ и петрол от Русия, Унгария не възрази срещу санкциите само защото не включват газовите доставки, всички страни се чудят как да защитят народа си, а нашите стоварват на бедния ни народ допълнителни тежести

Наред с другите глупости като това, че „Ние сме НАТО“ и че България няма да подписва нов договор с Газпром, вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев каза по БНР, цитирам: „Тези санкции, това е част от цената, която всички, и в НАТО, и в ЕС, плащаме, за да отслабим врага, който е срещу Украйна“. Г-н Василев, вие може да сте НАТО, то ви личи, но аз не съм НАТО, никога не съм избирал НАТО-то ви, нито пък ЕС. Това са фактите. Вие повдигате въпроса за това: „Няма как една държава, независимо колко е голяма, да поставя условия на друга държава – тя каква политика да води. Представете си, че някой на нас тръгне да ни поставя такива условия“… Ами няма нужда да си го представям, г-н Василев, аз повече от 30 години го живея това. Повече от 30 години на нас други държави ни поставят условия да си затваряме реакторите, да си приватизираме заводите, да си отдаваме на концесии природните богатства, да предоставим на чужди държави военни бази безплатно у нас, да си нарежем ракетите и въоръженията, да си съкратим армията, да си затворим казармите, ТКЗС-тата, кооперативите, да си направим безплатното образование – платено, да си направим безплатното здравеопазване – платено и т.н., и т.н., г-н Василев. Повече от 30 години чужди държави ни диктуват шокови терапии, икономически и социален геноцид. Погледнете графиката на демографията и ще видите какво имам предвид. Повече от 30 години американофилчета и продажници, като вас, се упражняват да мачкат народа ни, а вие повтаряте като мантра НАТО, та НАТО и пак НАТО. Вие за слепи ли ни мислите? За толкова прости ли ни мислите, че не виждаме това вашето НАТО какви ги свърши за тези 30 години, колко войни води, включително срещу славяни в Сърбия, колко бомби изсипа, колко държави съсипа и имате наглостта да говорите, че Русия била агресор, а НАТО – сигурност! Като сте се съгласили да подписвате санкции срещу „врага“, обричайки ни да плащаме цената за това, платете си я Вие! Аз санкции не съм подписвал, на съм влизал в НАТО, не съм НАТО, не съм и ЕС, а вие сте предател на народа и националните интереси, обричайки българския народ да плаща цената за вашата злоба, русофобия и американската ви сервилност! Срам и гнус ме е от всички вас!

Браво много точно казано. Съд за Василев и подобните му.

Баси продажните русофили. Пълни отрепки сте. Готови сте да ви шибат до откат.

То да беше само този предател, с мед да то нахраниш!

Общоевропейска стратегия ама на наш гръб. А поскъпне газта заради този л Киро и компания да си заминават.

Напред Русия !!! След Войната България Ще Започне Да Копува от Русия И Никои Няма Да Я Спре !!!

Напред, глупако. Едва ли знаеш и три думи на руски. Най-вероятно караш европейска кола, а не руска, за да си набиеш скоростния лост в халката. За правописа ти на български - много зле. Дано на руски да ти се получава по-добре.

А,ве тези хора разбират ли свойството и значението на постъпките и думите си? Щели да получават газ от Алжир и Катар..... те не могат газ от Азербайджан да получават, за Кагар и Алжир говорят. Това е ЛЪЖА! Германия счита,че ще има недостиг на газ за следващия сезон, нашите щели да получават от Катар..... а, ве вие луди ли сте или искате да крадете съвест? Още веднъж казвам- Всички тези които взимат такива решения трябва да живеят тук- при тези условия. Айде, аман от плейтмейки!

От Катар е ясно - плевнелиев ще го носи на гръб, но за Алжир не ми стана много ясно! Хората дори за Франция не могат да увеличат капацитета!

Теоретически хомо сапиенс(ът) върви към прогрес. Практически глупаците у българско растат! Това се наблюдава най-вече сред управляващите. Махаш един глупак - идват двама...

а гърците и турците знаят ли? а министърът знае ли колко семейства са вече на отопление с газ, с малки деца - при миналото спиране на газа всички обществени сгради затвориха, тогава все още имаше малко семейства на газ, резервите се използваха само за дежурни групи от детските градини, събрани в една детска градина и болниците, училищата затвориха, децата излязоха във ваканция.

Първото нещо,което трябва да стане веднага е тези,които са решили по този начин доставките на газ да имат забрана за напускане на страната и да плащат всичко свързано с газа, както го плащат всички българи. Всичко останало е дъра бъра. Щели да получат газ от Катар, Алжир, Азербайджан и т.н. Може, ама трябва да имате пари за плащане.Ние ги нямаме и те стават все по недостатъчни. Между другото- въпреки войната Германия и не само те мислят за друго решение. Въпрос на акъл, подчиненост и морал!.

заеми - имали сме ниска задлъжнялост, с повече от 7 млрд на година, догодина предполагам повече, имат си ново извинение - украинските бежанци и така докато оглозгат България.

И от Гърция пак ще е руски, на по-висока цена

Кокорчо бездарний пак се е изказал неподготвен, а думите му са чути от когото трябва. Тези харвардски малоумници трябва дълго да бъдат бесени, на порции.

той се изказа вчера тук, но новината не беше отразена, аз също мислех, че не е нещо сериозно харвардски експерименти

Дано от БСП не четат РИА Новости.

Нинова слуша и изпълнява, не може да се нарадва на вицепремиерския си пост

Да намерим правителство, които да защитават нашите интереси….тъжна история.

Балък гария трябва да е пример и назидание за цяла Европа: - няма да имаме икономика - всички оботатели на територията следва да емигрират, но вас в САЩ не ви искат - има визи - останалите ще спонсорират САЩ, като откажат да ядат месо и хляб, и да живеят на топло - и...бой по канчето ако не правите каквото казва Големия Черен Брат

Нещо ми подсказва, че Киро няма да свърши добре.

той е основател на Да, България, но не са го избрали и напуснал партията, може би по-добре го познават

Катарците заявиха че само 5% от добивът им от газовото находище което разработват съвместно с Иран може може да бъде доставено до Европа... но за да го продават на Европа Катарците поискаха Евросъюза да спре наказателната процедура спрямо тях и гарантирани дългосрочни договори. Сътрудничеството между Газпром и Sonatrach започва през 2006 г. Когато Газпром и алжирската държавна нефтена и газова корпорация Sonatrach подписаха Меморандум за разбирателство, в който определиха насоките за развитие на сътрудничеството в нефтения и газовия сектор... и процентното разпределение печалбите от добития газ. Всъщност и от Виетнам да ни докарат газ пак ще плащаме някоя и друга пара на Газпромл Ама нищо де, важното е да вярваме в приказките за светлото бъдеще;)

Взимайте от където е най-евтино, продажници, не ни заробвайте вас, заради глупавите ви санкции!

Може да закичим един маркуч и бутилка на Кокорчо и като пръцка, да събираме кафяво гориво. Той какъвто е с 6 гуши, ще е засенчи хранилището в Чирен.

Най мразя натегачи като Асенчо.

Кокорчо се казва, не бъркай

Това ли спазариха при посещението на Остин - няма да пращаме оръжие в Украйна , но ще приемем рота Страйкър и ще купуваме газ от тях , а не от Русия. От една зависимост към друга.

ГАЗТА ОТ Катар, Алжир.ще е докарват по жиците и ще отива до всяка щъша ОТ къде ще идва тази газ ако идва с кораби ще е доста съпа А Италия и Франция имът тръбопроводи с АХРИКА ние имаме само с Русия

В Азербайджандоста от газта пак е руска алоо министри Или е на руски фирми или минава през тяхни тръби.

Щом договора няма да се удължава, значи ще се купува на спотови цени, които както вече видяхме стигнаха до 3000 долара. Кой ще плаща ?? Или важното е да се правим на солидарни ?

Кво ги интирисува управляващите кой ще плаща като те си имат фирми и взимат от евро фордове КИРЧО СЪЩО ВЗИМА

СЕГАШНИТЕ УПРАВНИЦИ ЩЕ НИ ДОКАРАТ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА. ДА СЕДИМ НА СТУД И ДА ПЛАЩАМЕ ДВОЙНО. ОТ КЪДЕ ЩЕ ДОКАРВАМЕ ГАЗ ОТ ГАДНИТЕ АМЕРИКАНЦИ В ЧУВАЛИ ЛИ ХАХАХАХ

На мен това ми прилича на национално предателство - енергийния сектор на Русия не е санкциониран, Украйна не ни е съюзник или член на ЕС и НАТО. От подобно непредизвикано решение страда само и единствено България!

Урсула щяла да ни плаща сметките...

хахахаха да не е туиткала нещо на кирето пак

Това правителство демонстрира всеки Божи ден нов идиотизъм. Как успяват?

идва им отвътре;)

Е нали за това ги избра народа! промяната е факт! Прост народ слаба държава! Мика Зайкова очаквала 20-30% реална инфлация а не някаква статестическа 10%-това! ами ако продължават може и до 50% да стигнем.. а кредитите всяка седмица си ги взимаме ЯКО! Това ще означава ли че трябва да слагаме кепенците и да затваряме? Колко по бедни може да станем... Колко пенсионери буквално ще умират от студ следващата зима.. Колко млади хора ще останат в тази псевдо ДЪРЖАВА? Ааааа и да не забравя Слава Украйна че да знаят че съм от нашите и да не ме санкционират или да ида на бесилото че съм казал нещо.

Договорът ни с Газпром бил до края на годината, а това тъпанрнско правителство до лятото ще е паднало.

Дай Боже!

Браво мойто момче! Май руснаците ще направят показно на цяла Европа с България! Ей къде е Азърбайджан, ей къде е Америка.

Няма по-маллоумнии управляващи от българските в света! Просто няма как да има!!

Россия!!!

ХАХАХА, блядовете колко ги е яд, че няма да сме закачени за любимита им Рашия. Сложете си черно, московски слуги.

Не олио, ами и българи няма да има по нашите земи! ОТВРАТ! Време е титана кирилов да напише нова Конституция, естествено по ръководството на бай хой! Време има - ей го, до 1 април има цели 11 дена!

jingiby

Добре е да се иззида един дувар на границата с орките. Отгоре да се инсталират камери и самострелящи системи, които да откриват огън при всяко засечено движение без предупреждение. Отпред за всеки случай да се направи и 3 метра ограда от бодлива тел и да се пуснат по нея 220 волта високо напрежение....

ще видим кон боб яде ли и откъде изгрява слънцето...За пореден път се направихме на по-католици от папата.А Орбан се съгласява със санкциите,но не се напъва да въвежда нещо си и не си помисля да къса с Русия,въпреки неистовата истерия на запад.Открийте разликите и си правете изводи...

jingiby

...си чайката...

на Апостола,трол нещастен...За стотинки и майките си ще продадете,мърши...

А някой каза ли Ви, че България няма договор с Газпром? Ние сме част от договора на ЕС…… това стана преди 5-6 години. Борисов се хвали няколко години по тоя повод, щото цената падна наполовина.

Чакаме още да падне.

Може би беше хубаво това да се подложи на някакво обсъждане или дебат защото е политическо а не търговско решене.

Пореден отказ от суверенитет ... До къде ли ще стигнем ..?!

И по 200 дол за МВт ли ще плащаме крайните потребители. копелета мръсни продажни.

Зверско клане за руските свине! Най-добрият руснак е закланият! ЗВЕРСКО КЛАНЕ ЗА РУСКИТЕ СВИНЕ!

Сигурно ти е малък пишлька за да си такова гаднярче. Раздавай го по-кротко.

този е някакъв инфантилен пубер,който копира един и същи пост по 100 пъти под всяка статия,че да посъбере малко стотинки за някаква енергийна напитка...иначе как се изкарва цял ден на компа;)

Много лошо те е евал Пътин, щом си толкова гневен. Полека, да не се пръсне жлъчката

от НПО и страх ги тресе това да не спре.

До 12 месеца много ще намалеее износа на Русия на газ и петрол ако тая война не приключи бързо. Путин унищожава Русия,

Продължавате да правите глупости !