Работодателите: Цената на тока за бизнеса за 3 юли е най-високата в Европа

Такова ценово ниво отдавна не е изолиран случай само в един пазарен ден, изтъква АОБР

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Цената на тока за бизнеса за 3 юли е най-високата в Европа" Както и Цената на труда в България е най-ниската в Европа! Гадно е когато някой ви бръкне в джоба, нали.

За пореден път се доказва че липсва държава! Не може мутри и недоклатени псевдо комсомолчета да крадат и безчинстват на тази територия безнаказано. Народа ни е с робска психика, будните и младите избягаха, останаха застаряващи и циганската пасмина - нищо добро не ни очаква ако, най-малко, не сменим модела на управление!

къде пише, че не може да е? духарес супарес!

И никой не се замисля защо бознесите плащат по 9ст/квч, а простолюдието по 22ст/квч. Защо бизнесите плащат по-малко от 7мил човеци?!

а за останалите, без дори да е засечена, е най-висока в Млечния път

Ами затова най-големите крадци се бутат на този пазар ...

Съмнявам се мутрата да е чувал са стратегия в енергетиката?!? Може би? То не е от днес за утре да дадеш. Правят се планове за десетилетия напред...

Корупционните сделки и далавери в енергетиката, рано или късно влизат в цената на тока!

Оня ден Козлодуй е продал на търг почти цялата си бъдеща продукция на смешни цени.За да може някой партиен отпадък да налапа стотици милиони.А целият бизнес да го духа,нали Доган вече е добре.Има си ТЕЦ и договор за студен резерв. държава кенеф.Мутрата мръсна сдялана държа2а кенеф по дизайн на недъгавото ,колхозно джудже.

реваха за либерализация на пазара, що не мислиха :-)))

Как така токът е скъп , като според някои капацитети имаме ток в голям излишък

Невидимата ръка на пазара ще се намеси и ще оправи нещата. Ще намали разходите, ще увеличи приходите и ще текнат реки от мед и масло, защото така става в лебералната икономика, амин !

А вие какво си мислихте?! Без евтини ресурси от Русия, със скъп задължителен ток от американските ни централи и мутра премиер, който блокира строежа на АЕЦ Белене и Южен поток

Потреблението на ток нараства линейно, производството нараства скокобразно! Бойко си го каза през Февруари 2011: "За пръв път се чу признанието – ако не реализираме проекта, цената на тока след 10-15 години ще се вдигне 18 пъти. „Ако не започнем да строим „Белене” икономиката ще банкрутира”, отсече Борисов. Той обвини сините, че са сключили неизгодни договори с „двете Марици” и сега страната купува скъп ток от тях. Упрекна и червените – че са подписали 12 анекса към първоначалния договор за атомната централа, с което създали хаос и вече никой не може да каже колко точно ще струва тя на държавата. Той поиска гаранции – че реакторите ще се безопасни и че има консенсус между парламентарно представените политически сили. Особено държи на съгласието на сините, за да не му вадят аргументи против. „Не пречи да искаме вот от парламента за този проект”, обяви министър-председателят." Да ама после дойде Хилари, скръцна му със зъби и Бойко се наака... е те сега му сърбаме попарата!

Ееема тоз Путин, голям гадняр!

"Най-евтината енергия е спестената енергия. Нека спестим мощността на един реактор през енергийна ефективност, да направим и още един Седми реактор. Вече е започнала програма за удължаване живота на Пети и Шести реактор на АЕЦ "Козлодуй", като ще присъединим ВЕИ мощности за близо две хиляди мегавата ще можем да изнасяме ток и през следващите 20 години, каза Борисов. Със спестените пари ще правим пречиствателни станции, жп. линии и магистрали, подчерта той." Хайде сега, затваряйте предприятията, уволнявайте хората и пестете!

България има подобие на свободен пазар на ел. енергия а не истински пазар. Затова са и тези проблеми. Аз лично не знам освен т.н. американски централи и много малък дял на частни ВЕЦ-обе да има друг производител освен НЕК. НЕК контролира 70% от производството. Цената ще си я връткат както им е изгодни. Анализите за Белене явно показват, че за да е рентабилна централата им трябва скъп тока, за да се излъже някой да я строй, пък ако не, винаги може да се изтъпанчи Бойко и да каже че ще я строй с наши пари, така и така вече сме налели няколко милярда. Оправия няма да има. Към по малките индустриални консуматори мога само да кажа, да минават на собствено производство. Да слагат по покривите солари, да набучат по една, две вятърни перки. Така ще купуват по-малко от тези мизерници.

Освен НЕК, ел. енергия произвеждат американците, централите на Ковачки, АЕЦ Козлодуй, цебтралата на Доган, разни частни вецове. ВЕИ не ги броя. Те са измишльотина.

Аз последно чух, че Ковачки го играе само студен резерв. АЕЦ Козлодуй е в БЕХ където е и НЕК, те не могат да се разглеждат по-отделно. Възобновяемите на преференциални цени (огромното мнозинство възобновяеми) дават всичко на НЕК и те го препродават. Така че това са нещата, Държавата контролира цените на ел. енергията, явно на държавата сега и е изгодно да има високи цени. Естествено че тази афера, скоро ще стигне до Брюксел и европейската комисия. После се чудим, що ни мислят за втора ръка. Не сме даже втора ръка, някъде към десета ръка хора сме.

Е,в замянана това ,заплатите на работниците на бизнесмените са най-ниски в цяла Европа !

И сега какво правим??? Нали досега все се вайкаха, че цените ни били под европейските.... да ги видя сега как с високите цени на тока ще произведат конкурентна продукция за Европейския пазар........ Смях нали, само където това пряко рефлектира върху нас- простите хора!

Борисов окончателно реши да съсипе българския бизнес. Докъде ни докара този човек.

Защото реално цените производството и предлагането се определят от реалните собственики на енергийните мощности в Болгарии

За управляващата партия в момента, както и за предишните управлявали такива това са видими ПОЛОЖИТЕЛНИ резултати. Вече сме даже и под дъното. Светлина в тунела няма!!!

Пазарна икономика по български...

Давате заплати 10 пъти по ниски от тези в Австрия и Германия така че достатъчно компенсирате.

Видими резултати ??