Путин каза на Европа: Не можете да зарежете руския газ, но ние се обръщаме на изток

Говорят за спиране на доставките на енергия от Русия, като така повишават цените и дестабилизират пазара, заяви руският президент

Обратно в новината

Коментари - Путин каза на Европа: Не можете да зарежете руския газ, но ние се обръщаме на изток | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

Абсолютно никого не е задължил Путин да плаща в рубли. А задължи руските компании да приемат плащане само в рубли. Има голяма разлика. Никого не можеш да задължиш да плаща. Ако иска да плаща, негова си работа. Но ако иска да плаща - в рубли. Утре е 15-ти април, трябва да се плаща за май.

Путя да си гледа руснаците, че се бият за захар и тоалетна хартия. Ние, европейците ще се оправим и без него!!!

На тоя лайновоз не му остава дълго да живее а се дърви на всички, като че ли е безсмъртен.

Единственото удивително е, колко долно и гнусно старче си ти! Боклуче дребно и противно! Европа ще се оправи и без твоят ГъЗ! Върви си го продавай на Пакистан и Иран! ХИ ХИ ХИ :))))))))

Господин Путин, или спрете доставките на газ до Европа (ако ви стиска да нарушите договорите) или престанете да повтаряте едно и също без никакъв резултат. Благодарим!

Матвиенко: "Ние дори и пирони не произвеждаме. Няма да казвам от коя страна се внасят, сами се сетете."

Има договор за доставка.Там не пише ,че продавача може да определя по свое усмотрение в каква валута да му се плаща.

Разбраха че загубиха най добрия си пазар и сега високомерно " Няма да ви продаваме газ" Вие и по 20 евро за 1000 куб. да го предлагате няма да го искат в Европа. А на изток е само Китай.

Обръщането на Изток гарантира завършека на Русия като суперсила и подпечатва руското васалство на Китай и Индия. Честито на Изтока!

Москва потъна, за какъв газ говори този зомбиран човек!? Ще лазя, но с удоволствие гледам как Русия се разпада!

Усуквайте го по килифарски, ама скоро ще ви врътнат кранчето и тогава ще видите кон боб яде ли! А като няма торове и боб няма да има!

Е, няма, да, Европа ще стои на студено или на топло, но 2-3 пъти по-скъпо. За индустрията и тепърва предстои какво ще става. Азия само потрива ръце, и малкото конкурентно-способност на Европа ще замине. Германия ще е най-пострадала. А руснаците ще се намери къде да си продават енергоносителите, всеки нормален, мислещ за държавата си, иска да произвежда стоки, като ползва по-евтини ресурси.

Китай си внасят от Иран на символична цена! Сега Ботокса ще се се изпокара и с аятоласите! ХИ ХИ ХИ

Е то Европа, ако спре да купува стоки от Китай, по-добре да се готви да се връща в средновековието. Така че Китай няма как да загуби пазарите си, щото няма кой да ги замести. Въпроса е, какво ще правят Европейците?

Путин е държавник и политик, с класи над Байдън, Джонсън, Урсула, Макрон, Шолц и другите помияри.. Нсравнима класа !

Глупи, преди 1990та година все на руска газ са карали в Европа! Експерти Казаха! 2-3% рецесия в Германия! ТОЛКОВА!

Крайцерът "Москва" придоби отрицателна плаваемост и се шмугна под водата, в стриктно съответствие с предварително одобрения план на Путин. Като се обърне на Изток, доставчиците които сега доставят на изток ще се обърнат на Запад. Ама преди това Империята на злото ще фалира, а джуджето ще бъде обесено в стриктно съответствие с предварително одобрения план ...

Един съвет за всички читатели - като четете нещо, казано от Русия, значи реалността е пълната противоположност. Например "Европа не може да зареже руския газ" = реалност "Русия не може да си позволи да загуби европейския пазар", "ще спрем доставките на газ" = реалност "има договор за доставки, който не можем да нарушим" и т.н.

Лази и лапай, ПеДъре. Русия ще бъде и пребъде много след хлебарки като теб

Голяма класа! Икономически умения - НУЛА! Военни - НУЛА! Дай му само да трови, убива и да лъже! Сега направи раССия от просперираща държава - китайска провинция!

Ти си се шмугнал/а в безпределната глупост

А дали на Изток са приритали за вашите газ и петрол: http://english.www.gov.cn/statecouncil/ministries/202203/22/content_WS6239b805c6d02e53353281df.html ПЕКИН – Китайските власти пуснаха план за разработване на модерна енергийна система през периода на 14-ия петгодишен план (2021-2025 г.), като определят цели за осигуряване на енергийни доставки и повишаване на енергийната ефективност. До 2025 г. Китай се стреми да доведе годишния капацитет за производство на енергия в страната до над 4,6 милиарда тона стандартни въглища, според плана, публикуван съвместно от Националната комисия за развитие и реформи и Националната енергийна администрация. Годишният добив на суров петрол ще се възстанови и стабилизира на 200 милиона тона, а годишният добив на природен газ ще достигне над 230 милиарда кубически метра до 2025 г., се посочва в плана. Той подчертава усилията за насърчаване на широкомащабното и висококачествено развитие на производството на вятърна и слънчева енергия и развитие на ядрената енергия по активен, безопасен и подреден начин. Предпоставката за гарантиране на безопасността Китай ще поддържа стабилен темп на строителство на крайбрежни ядрени енергийни проекти за рационално разгръщане на нови проекти, се казва в плана, поставяйки целта за повишаване на инсталираната мощност на ядрената енергия до около 70 милиона киловата до 2025 г. Докато увеличава производството на енергия, страната също така се стреми да намали емисиите си въглероден диоксид на единица БВП с 18 процента през петгодишния период. Китай има за цел постепенно да увеличи дела на неизкопаемото потребление на енергия до около 20 процента до 2025 г., а делът на неизкопаемото производство на енергия ще достигне приблизително 39 процента, според плана. Очаквайки значително увеличение на енергийната ефективност, Китай планира да намали потреблението на енергия на единица БВП с 13,5 процента през периода 2021-2025 г.

Гледам модераторчето газ пикае и набива минуси

Що за глупости ?

Както и да се въртят, задникът им е отзад. Да се обърнат на изток означава, че са готови за онождане от запад.

Флагманът на руския Черноморски флот, ракетният крайцер "Москва", е тежко повреден от мощна експлозия. Като се позова на руското военно министерство, агенция Интерфакс съобщи, че на борда му са се взривили боеприпаси. Целият екипаж на кораба е бил спасен, причината за експлозията се проучва.

Вие, руснаците къде ще си продават газа не ги мислете. Ние, какво ще правим като няма от къде да доставим и на какво.

ХахахаПутин се е загрижил за стандарта на европейския гражданин който е 2-3000 евро месечно,а не погледне стандарта на руснаците 600евро и се бият за захар и олио. А иначе имат евтина газ.Хахаха.Да си я пият тогава.

От сега нататък добрите нови ще Бъдет все повече. Сега е потопен флагвана на черноморскишя флон на Русия - Москва Браво Украйна !!!Аналогията със столицата на Русия е се натрапва. Ще дойде ред и на столицата и то бавно и постепенно .

Умник, ама вече няма АЕЦ, няма добив на въглища. Не е леко да си тъп тел.

Путин разказва играта на европейските запъртъци. И Байдън се видя в чудо. Хохлите се предават, Зеленски бърболеска някакви глупости и моли за помощ. Но в крайна сметка Путин е добър човек, демократ и ще помогне на всички да се отърват от своите заблуждения

Според самият Милер за 2021г газпром е изнесъл за Европа за 185млрд долара газ , докато за Азия едва за 10млрд долара. Та какво бълнува пиздин в делириума си е все тая , рашкие денги акончили :)))

Но зависимоста на ЕС не се губи, само се сменя от кого е зависим! :-)

Нищо не е потопено. Ти си се потопил в собствената си глупост

Тегав е жизнь в рашка говняшка , а вата ?

Се махат тия руснаци от Европа! Мястото им е в Азия!

ПУТИН Е ИЗРОД!!!

Човече, съвсем се побърка

Що страдате тогава все рашкие сволочи , а вата ?

С други думи - понеже вие не искате да го купувате, аз ви налагам санкция и няма да ви го продавам. Да, добре.

Ес, наесен без ток и на тъмно и студено ! Че Азия вече става много по богат и хубав континент за живеене в сравнение с поробена колониална Европа от Американските пирати !

Москва е на дъното мой човек

Павел Говняшки

Да, да, знаем, капитализма всеки момент ще умре... да живее ссср... а ... то умря...

не само да имаме тръби, а да има с какво да ги запълним. Тъй като сме малък потребител, ние не сме изгоден партньор за доставки. Ще бъдат предпочетени големите консуматори. Тогава си оставаме с тръбите.

Мирогледа ми се промени коренно след 24-и февруари. Станах доста по-скептичен. До тогава се надявах, че има поне една силна държава, на която може да се разчита, че няма да си вре гагата и да причинява нещастия по света. След началния шок за мен и доста неприятни мисли изградих мнение, което е доста по-различно от стандартното. Много цинично, защото аз, като човек, не бих постъпил така, но ... рационално! Представете си, че имате възможност да влияете на процесите в световен мащаб. Как бихте унищожили зараждащо се зло? Какво бихте направили, за да намалите степента на злото? Да се управлява огромна държава, бъкаща от всякакви етноси е трудно. Това важи и за Украйна, и за Русия в еднаква степен. В Украйна националистическите движения избуяха след 2014 година, когато маските започнаха да падат и правата на малцинствата им започнаха да се потъпкват. Да, руското пострада най-много, но не това е темата! Човек, пропит с омраза, винаги ще си намери враг. Искуството е в това да насочиш омразата в правилна посока. Да вземем за пример Чечения - какво стана там - хиляди брадати направиха руската армия за смях. Как можеш да се разбереш с такива хора - ами - подкупваш им лидера да ги праща да се бият срещу друго зло! Въпросът е, че трябва другото зло да бъде изкарано на показ. Някой трябва да го стимулира. Ако в рамките на седмица 50% от оръжията на Азов и 20% от личния състав си заминат, онези ще се разбягат и ще се изпокрият. За това, трябва да има стимул, военна помощ - да знаят, че имат подкрепа и да вярват, че ще победят. Ето - брадатите се бият срещу Азов - имаш ли негативна енергия - канализирай я, за да се анихилира взаимно! В момента в ЕС, в Русия и САЩ знаят много добре кой има фашистки наклонности. От запада им дават стимул под формата на оръжия, боеприпаси, така, че да вярват, че ще победят! И бавно, методично оставят Украйна да се избави от национализма, а Русия от брадатите копои на Кадиров. Покрай тях, разбира се, има и хора, към които изпитвам истинска неприязън - наемниците. Това да убиваш за пари не го разбирам! И от двете страни ще бъдат очистени такива хора. Цялата тази "операция" в крайна сметка ще прочисти както Русия, така и Украйна. Тъжна е цената, която се плаща - цената на избити украински и руски войничета, на осакатени и убити цивилни. Но според тези умове, които са замислили целия този пъклен план, това е оправдано! Аз не мога ... не бих могъл! Може би са прави, може би са чели повече история от мен! Но смятам себе си за човек! Сходен сценарий се разви в Сирия, точно там ми се струва, че САЩ и Русия се сдушиха. Никой не желае побъркани индивиди да гърмят бомби по маратони или да взимат заложници в болници. По-добре е да се самоекстерминират на място. В тази връзка прогнозата ми е, че това ще свърши, когато опасните елементи стигнат безопасни нива. ДНР и ЛНР ще останат в пределите на Украйна, с автономия. Крим ще остане в Русия, и Украйна няма да влезе в НАТО(дори и те няма да я искат там)! Да оставим на страна войната - какво точно ме подтикна да мисля така? Имаме разместване на геополитическата карта! Китай не желае вече да е евтината работилница, и ЕС и САЩ да паразитират на негов гръб. Те разбират много добре какво се случва. ЕС разбира, че този стандарт на живота, който имат, е илюзорен, и ще трябва хората да стегнат коланите. САЩ си гледат собствения интерес а ние? След тази битка следващата ще е в Иран с някой от съседите и@

Която ни заплашва с ядрена война

И ще го продавате на цени колкото да вържете двата края, и ще изнасяте докато оборудването ви се прецака, щот то е внос от нормалните държави, до година две ще се върнете в изходна позиция когато се слагахте на запада да му продавате енергоизточници изгодно

В договора за доставка не пише, че ще плащат, ама друг път! Сега реално ЕС не плащат, защото това, което уж плащат го замразяват да не се ползва!

Капитализма може и да го има , но Европа ще бъде прекалено бедна и несъстоятелна да има дори и Капитализъм, като сега ! Ес ще пита къде серЪт гладните !