Коментари - Путин каза на Европа: Не можете да зарежете руския газ, но ние се обръщаме на изток | Бизнес.dir.bg
назад

Путин каза на Европа: Не можете да зарежете руския газ, но ние се обръщаме на изток

Говорят за спиране на доставките на енергия от Русия, като така повишават цените и дестабилизират пазара, заяви руският президент

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Путин каза на Европа: Не можете да зарежете руския газ, но ние се обръщаме на изток | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кагебистка дърта маймуна

Ако в Русия беше се извършил смел преход към пазарно стопанство, износ на суровини и добри търговски договори с ЕС, стандарта на обикновения руснак щеше да е съпоставим с този на немеца и французина. Уви, нямат този късмет руснаците а имаха големи възможности. Лошо стечение е да се гледа как се води една безмислена война за възстановяване на влияние на империя която ще се превърне в суровинен придатък на Китай.

На САЩ ....честито .....държавите от ЕС ....

"решиха да призоват местните компании да не приемат фактури в рубли за доставките на руски газ" А в Бг един призовава да си дадем заплатата за (до)въоръжаване на Усраина.

Китай не е сключил ново договори за доставки на нефт с Русия. Изпълняват си само съществуващите.

от Европа ще им се вижда голия задник.

Да ми обясните какво пречи на Русия да изразходва ресурсите единствено и само за себе си! По голяма е от Европа по площ , има суровини и енергия, селско стопанство и т.н., рашъните не са капризни,като европейците и се задоволяват с действително необходимото..... защо Русия трябва да коленичи през неприятелските държави.Поне 5-6 години могат да изкарат без никакви усилия- толкова продължи ВСВ и те изкараха през мъки и недоимък.Какво ще прави Европа през тези 5 години? А, ние?

Щото на олигарсите не им се седи в Русия

Не става така, Русия е много силно зависима от неприятелските държави. Информирай се

Колкото и нприятелките държави са зависими от Русия. Защо още през март, след началото на войната не се отказаха веднага от руски газ, руски нефт и руски въглища и ценни метали?

Шекер, чудя се защо н те вкарат в затвора или не ти взривят компютъра.

Бензиностанцията ще стане суровинен предатък на Китай и китайците ще й диктуват ниски цени, защото тя няма да има избор.

Да го кажем така - плащанията след края на април трябва да са в рубли. Който откаже, ами няма да получи следавщщия транш гоз. Засиега Австрия САМО може да продължи да плаща в евро. Даже има руснаци, влиятелни, които настояват да се спре изцяло транзита на газ през Украйна. Да, Украйна! Бият се, но никой не взривява газопровода. Който го стори, губи войната автоматично.

Като се обръщате, не се навеждайте, че няма прошка

Първо ще трябва да построят 7000 км газопроводи. Това ще отнеме години и години... а и много пари ( и то доларе колкото и да не им се иска да ги дават). А освен това друга им Китай не е тъп и потребява само 10% от газа си от Москва... и няма да направи грешката на Европа да се набълбука с 30% или 40% и нагоре! Та Путин пак ще даде една торба пари да си построи Северен Поток 3 към СИбир и така ще си остане,,,,

"Путин каза..., че ЕВРОПА, като говори за спиране на доставките на енергия от Русия, ПОВИШАВА ЦЕНИТЕ и ДЕСТАБИЛИЗИРА ПАЗАРА." НЕОСПОРИМО! ... На изборите ще проличи дали европейците се солидаризират с ГРОБОКОПАЧИТЕ си.

Че ти си тъп, лъжлив и некомпетентен английски трол. Русия искаше дългосрочни договори за доставка, на ниски цени, както е Унгария. Запада е този който поиска жест на газа да се определя по спот цената на борсата в Амстердам. Това беше американски номер, направен на евродебилите След което с бордови игрички вдигнаха цената така, че да могат да продават мръсни си пистов газ в Европа. Защото при старите ниски цени беше непродаваем. Тъп измамник или тъп трол си.

Цялата руска кочина да заминава в Азия и да стои далече от Европа

Страхотен "европеец "" си нема що!!!!Когато ти лъщеше голия задник не се наричаше европеец!!!!!!Дришко ,меришко!!!!

Докато построят нови газопроводи и разработят нови находища за Китай, Китай няма да ползва газ. Европа ще е голям -азар още 10-15 години. Мега тъпотия сътвори Путин с тая война. Можеше,Русия да си изгради суверен фонд подобно на Норвегия и Русия ще-е да е от най богатите страни в света. Руснаците може-е и да не работят въобще….. Ама не Путлер трябваше да,прави война….идиот

ИСКАТЕ ДА СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ РУСКАТА ГАЗ И РАЗСЪЖДАВАТЕ КОЙ ЩЕ ГЛАДУВА. ВИЕ ПРЕДСТАВА СИ НЯМАТЕ ЗНАЕТЕ ЛИ В СВЕТОВНО ИЗРАЖЕНИЕ КОЛКО ЗЪРНО, ОЛИО,ТОРОВЕ И ДРУГИ СЕ ИЗНАСЯ ОТ РУСИЯ И УКРИНА. ТА КОЙ ЩЕ СТОИ ГЛАДЕН, КАТО СМЕ ТОЛКОВА СОЛИДАРНИ И СИ ДАДЕМЕ ЗЪРНОТО, ОЛИОТО И ДРУГИ НЕЩА. ДАЛИ ХЛЯБА НЯМА ДА ВИ СТАНЕ 10 ЛЕВА А ОЛИОТО 20 ЛЕВА . АМА СТЕ ЛАРШ НА ПРИКАЗКИ.

Украйна пак ще изнася. По тяхна информация, само около 5% от земеделската инфраструктора е засегната.

Ние си имаме зърно за нашите нужди олио също да му мислят другите

Ами, той това го "каза" още февруари, малко след като нападна вероломно Украйна. Е, още тогава му се каза на милиционерчето, че номера няма да мине и се е объркал яко. Щом пак е задъвкал тия глупости с газа, значи е почнал да зацепва, как почва да му го нацепват. И ако тоя дърт мицифай си мисли, че с Китай ще направи същия номер с газа, като с Германия и Европа (където му се предовериха), значи съвсем е изкукуригал или обградил с абсолютни глупаци.

В този ред на мисли, Зеленски: един от имотите му е вила за >3.5 млн. долара в Тоскана. Работи президент от 2 години, преди това комик.

накъдето и да се обърне джуджи - все ще бара меча

И как ще го транспортира газа към Азия? Щото една тръба има и тя си работи. Няма как да й вдигне капацитета. Това да не е рускиня на купон, дето мъжът й вече се е напил, та да вдигне капацитете за следващите 4 часа?

Дали вече САЩ и Китай са се разбрали кой коя част от "магучая" да вземе? 100% китайците са си заплюли Сибир.

С Американците трудно ще се разберат, те искат всичко.

Проблемът на Европа а и на България в частност ,е че цялата властова върхушка е вербувана от ЦРУ. Тя не води национална политика,всичко се нарежда от Америка. Бъдещето розово,ако е възможно,е само с Русия в Европейски съюз и премахване на НАТО. звъчи наивно сега но в бъдеще кой знае?

Проблема байно въобще не е там и ЦРУ няма нищо общо. Проблема е че националните предатели от БСП, Първанов, овчаров и цялата измет начело на страната в продължение на 50 години свързваха България само и единствено със СССР и Русия. Русия винаги е използвала енергията за оръжие за да държи в подчинение робските племена като българското. България никога след 1944 не е водила независима политика и е била сателит на Русия. Така че не реви глупости за ЦРУ и лошите американци. Излагаш се с глупостите си.

О разбирач ми преди 09.1944 е водила независима политика определена от Германците.

Браво, мъдър. А да ни обясниш, защо в България нямаше руски войски. А сега ом9 американски окупационни войски в 3 бази. Защо България беше развита и задоволени държава? Защо сега е така разрушена, чрче 2 млн българи избягаха. Има ико нпмически показатели и цифри. Всичко може лесно да сравни. Тъп ли си или нагъл лъжец. А примери много. Но след фалита на САЩ и падането американската окупация ще си говорим пак. Като изгони американските окупатори.

Имало "Американски окопационни виойски" в България ?!?!?!? Ало, Копейкин ти ли си бре! ИДи на Х*Й!

от 2014-та Путин им говореше : "Недейте бе, спрете се, ще стане проблем". Ама те нагли, не спират. Е, проблема се състоя. Даже не сте се усетили още.

Ще плащате в рубли вашата мама и гъза на Путин ще целувате.

Е ти си свикнал да лижеш руски немити. Трябва да си щастлив. Изобщо много ме радва яростта на робите че някой иска да им отнеме робството от Русия. Плужек.

Е как е да лижеш американски задници поне митили са?

Путин пак предупредил за нещо... ама журналята не знаят как да го кажат че да не ги накажат. Е, нищо... следващият път като излезе Байдън и почне да се оправдава с Путин ще стане ясно;)

Тоя 70 годишен луд диктатор защо не си почине просто, ще му се радват ВСИЧКИ - украинци, руснаци, света ... 1 човек обърква икономически целия свят ... какво си мисли, че е господ ли? Не е - и ще го разбера - както и всички руснаци - ще плащат 2 -3 поколения за безумието му, което ТЕ НЕ СПИРАТ!

Колко си тъп, не е истина! Години наред ти източват ресурсите, ти си траеш и в един момент викваш: "не може повече така". И ставаш лош, а?

И ще го продавате на цени колкото да вържете двата края, и ще изнасяте докато оборудването ви се прецака, щот то е внос от нормалните държави, до година две ще се върнете в изходна позиция когато се слагахте на запада да му продавате енергоизточници изгодно

Ти не се притеснявай за оборудването, Китай прави всичко, и в пъти по евтино.

Технологията на Китай е 10 додини назад и освен това е некачествена!! Затова великия Китай ползва зпадна технология за добив на природни ресурси! На Шел и Шеврон.

Която ни заплашва с ядрена война

А е умно да да купуваш от 'демократичма' америка на големи цени.

Само че краварите са единственните до сега на земята извършвали ядренна бомбардировка!

Мирогледа ми се промени коренно след 24-и февруари. Станах доста по-скептичен. До тогава се надявах, че има поне една силна държава, на която може да се разчита, че няма да си вре гагата и да причинява нещастия по света. След началния шок за мен и доста неприятни мисли изградих мнение, което е доста по-различно от стандартното. Много цинично, защото аз, като човек, не бих постъпил така, но ... рационално! Представете си, че имате възможност да влияете на процесите в световен мащаб. Как бихте унищожили зараждащо се зло? Какво бихте направили, за да намалите степента на злото? Да се управлява огромна държава, бъкаща от всякакви етноси е трудно. Това важи и за Украйна, и за Русия в еднаква степен. В Украйна националистическите движения избуяха след 2014 година, когато маските започнаха да падат и правата на малцинствата им започнаха да се потъпкват. Да, руското пострада най-много, но не това е темата! Човек, пропит с омраза, винаги ще си намери враг. Искуството е в това да насочиш омразата в правилна посока. Да вземем за пример Чечения - какво стана там - хиляди брадати направиха руската армия за смях. Как можеш да се разбереш с такива хора - ами - подкупваш им лидера да ги праща да се бият срещу друго зло! Въпросът е, че трябва другото зло да бъде изкарано на показ. Някой трябва да го стимулира. Ако в рамките на седмица 50% от оръжията на Азов и 20% от личния състав си заминат, онези ще се разбягат и ще се изпокрият. За това, трябва да има стимул, военна помощ - да знаят, че имат подкрепа и да вярват, че ще победят. Ето - брадатите се бият срещу Азов - имаш ли негативна енергия - канализирай я, за да се анихилира взаимно! В момента в ЕС, в Русия и САЩ знаят много добре кой има фашистки наклонности. От запада им дават стимул под формата на оръжия, боеприпаси, така, че да вярват, че ще победят! И бавно, методично оставят Украйна да се избави от национализма, а Русия от брадатите копои на Кадиров. Покрай тях, разбира се, има и хора, към които изпитвам истинска неприязън - наемниците. Това да убиваш за пари не го разбирам! И от двете страни ще бъдат очистени такива хора. Цялата тази "операция" в крайна сметка ще прочисти както Русия, така и Украйна. Тъжна е цената, която се плаща - цената на избити украински и руски войничета, на осакатени и убити цивилни. Но според тези умове, които са замислили целия този пъклен план, това е оправдано! Аз не мога ... не бих могъл! Може би са прави, може би са чели повече история от мен! Но смятам себе си за човек! Сходен сценарий се разви в Сирия, точно там ми се струва, че САЩ и Русия се сдушиха. Никой не желае побъркани индивиди да гърмят бомби по маратони или да взимат заложници в болници. По-добре е да се самоекстерминират на място. В тази връзка прогнозата ми е, че това ще свърши, когато опасните елементи стигнат безопасни нива. ДНР и ЛНР ще останат в пределите на Украйна, с автономия. Крим ще остане в Русия, и Украйна няма да влезе в НАТО(дори и те няма да я искат там)! Да оставим на страна войната - какво точно ме подтикна да мисля така? Имаме разместване на геополитическата карта! Китай не желае вече да е евтината работилница, и ЕС и САЩ да паразитират на негов гръб. Те разбират много добре какво се случва. ЕС разбира, че този стандарт на живота, който имат, е илюзорен, и ще трябва хората да стегнат коланите. САЩ си гледат собствения интерес а ние? След тази битка следващата ще е в Иран с някой от съседите и@

Бивш капитан съм от ВВС - България. Шабен офицер бях - планировчик на бойни действия. Ти говориш за план - на хора - такъв няма! Имаме един луд (Путин) който е полудял (медицински) и насилва украинци и руснаци! отткъ където са - НЯМА воеенен генерал, който честно да си признае, че може да постигнат каквото и да е! И да превземат Украйна - населението ги мрази - партизански войни - смъртен браг ги направи, разрушени икономика, целия свят е в икономическа война с теб - НИЩО не можеш да постигнеш! Сериозно съм учуден - как досега не се е намерил един достоен военен генерал, дето да му тегли куршума, или да заповяда с частта си напред към бункера му и там да гръмне една бомба на изхода и да си седи вътре ...

Ясно е защо са те уволнили от ВВС!

Ес, наесен без ток и на тъмно и студено ! Че Азия вече става много по богат и хубав континент за живеене в сравнение с поробена колониална Европа от Американските пирати !

Да, да, знаем, капитализма всеки момент ще умре... да живее ссср... а ... то умря...

Капитализма може и да го има , но Европа ще бъде прекалено бедна и несъстоятелна да има дори и Капитализъм, като сега ! Ес ще пита къде серЪт гладните !

Ти нали ще си в Русия, какво ти пука... Или давай към Азия. Остави я тази скапана Европа. Добре, че всички са тъпи и се натискат насам, а ти си се усетил навреме и няма да е проблем.

С други думи - понеже вие не искате да го купувате, аз ви налагам санкция и няма да ви го продавам. Да, добре.

С други думи позицията на ЕС - "понеже Путин всеки момент може да ни спре газа, ние веднага спираме да го купуваме и ставаме независими !" ?? Оркестърът свири туш, завесата се спуска, публиката се чуди, чуди на акъла на брюксел, па почва да свирка !

ПУТИН Е ИЗРОД!!!

Май, по-малък от теб..

Се махат тия руснаци от Европа! Мястото им е в Азия!

Азия е най развития континент, всички благинки идват оттам

Според самият Милер за 2021г газпром е изнесъл за Европа за 185млрд долара газ , докато за Азия едва за 10млрд долара. Та какво бълнува пиздин в делириума си е все тая , рашкие денги акончили :)))

Путин разказва играта на европейските запъртъци. И Байдън се видя в чудо. Хохлите се предават, Зеленски бърболеска някакви глупости и моли за помощ. Но в крайна сметка Путин е добър човек, демократ и ще помогне на всички да се отърват от своите заблуждения

Тегав е жизнь в рашка говняшка , а вата ?

Павел Говняшки

Путин? Демократ? Че той е повече от демократ - избират го с 140% процента избирателна активност - греещ пример за една невероятна демокрация

От сега нататък добрите нови ще Бъдет все повече. Сега е потопен флагвана на черноморскишя флон на Русия - Москва Браво Украйна !!!Аналогията със столицата на Русия е се натрапва. Ще дойде ред и на столицата и то бавно и постепенно .

Нищо не е потопено. Ти си се потопил в собствената си глупост

Що страдате тогава все рашкие сволочи , а вата ?

Москва е на дъното мой човек

ХахахаПутин се е загрижил за стандарта на европейския гражданин който е 2-3000 евро месечно,а не погледне стандарта на руснаците 600евро и се бият за захар и олио. А иначе имат евтина газ.Хахаха.Да си я пият тогава.

Вие, руснаците къде ще си продават газа не ги мислете. Ние, какво ще правим като няма от къде да доставим и на какво.

Флагманът на руския Черноморски флот, ракетният крайцер "Москва", е тежко повреден от мощна експлозия. Като се позова на руското военно министерство, агенция Интерфакс съобщи, че на борда му са се взривили боеприпаси. Целият екипаж на кораба е бил спасен, причината за експлозията се проучва.

Както и да се въртят, задникът им е отзад. Да се обърнат на изток означава, че са готови за онождане от запад.

А дали на Изток са приритали за вашите газ и петрол: http://english.www.gov.cn/statecouncil/ministries/202203/22/content_WS6239b805c6d02e53353281df.html ПЕКИН – Китайските власти пуснаха план за разработване на модерна енергийна система през периода на 14-ия петгодишен план (2021-2025 г.), като определят цели за осигуряване на енергийни доставки и повишаване на енергийната ефективност. До 2025 г. Китай се стреми да доведе годишния капацитет за производство на енергия в страната до над 4,6 милиарда тона стандартни въглища, според плана, публикуван съвместно от Националната комисия за развитие и реформи и Националната енергийна администрация. Годишният добив на суров петрол ще се възстанови и стабилизира на 200 милиона тона, а годишният добив на природен газ ще достигне над 230 милиарда кубически метра до 2025 г., се посочва в плана. Той подчертава усилията за насърчаване на широкомащабното и висококачествено развитие на производството на вятърна и слънчева енергия и развитие на ядрената енергия по активен, безопасен и подреден начин. Предпоставката за гарантиране на безопасността Китай ще поддържа стабилен темп на строителство на крайбрежни ядрени енергийни проекти за рационално разгръщане на нови проекти, се казва в плана, поставяйки целта за повишаване на инсталираната мощност на ядрената енергия до около 70 милиона киловата до 2025 г. Докато увеличава производството на енергия, страната също така се стреми да намали емисиите си въглероден диоксид на единица БВП с 18 процента през петгодишния период. Китай има за цел постепенно да увеличи дела на неизкопаемото потребление на енергия до около 20 процента до 2025 г., а делът на неизкопаемото производство на енергия ще достигне приблизително 39 процента, според плана. Очаквайки значително увеличение на енергийната ефективност, Китай планира да намали потреблението на енергия на единица БВП с 13,5 процента през периода 2021-2025 г.

Един съвет за всички читатели - като четете нещо, казано от Русия, значи реалността е пълната противоположност. Например "Европа не може да зареже руския газ" = реалност "Русия не може да си позволи да загуби европейския пазар", "ще спрем доставките на газ" = реалност "има договор за доставки, който не можем да нарушим" и т.н.

Крайцерът "Москва" придоби отрицателна плаваемост и се шмугна под водата, в стриктно съответствие с предварително одобрения план на Путин. Като се обърне на Изток, доставчиците които сега доставят на изток ще се обърнат на Запад. Ама преди това Империята на злото ще фалира, а джуджето ще бъде обесено в стриктно съответствие с предварително одобрения план ...

Ти си се шмугнал/а в безпределната глупост

Гледам модераторчето газ пикае и набива минуси

Путин е държавник и политик, с класи над Байдън, Джонсън, Урсула, Макрон, Шолц и другите помияри.. Нсравнима класа !

Голяма класа! Икономически умения - НУЛА! Военни - НУЛА! Дай му само да трови, убива и да лъже! Сега направи раССия от просперираща държава - китайска провинция!

Що за глупости ?

Усуквайте го по килифарски, ама скоро ще ви врътнат кранчето и тогава ще видите кон боб яде ли! А като няма торове и боб няма да има!

Глупи, преди 1990та година все на руска газ са карали в Европа! Експерти Казаха! 2-3% рецесия в Германия! ТОЛКОВА!

Умник, ама вече няма АЕЦ, няма добив на въглища. Не е леко да си тъп тел.

тогава караха само на Съветска газ... щото друга просто нямаше-)

Москва потъна, за какъв газ говори този зомбиран човек!? Ще лазя, но с удоволствие гледам как Русия се разпада!

Лази и лапай, ПеДъре. Русия ще бъде и пребъде много след хлебарки като теб

Обръщането на Изток гарантира завършека на Русия като суперсила и подпечатва руското васалство на Китай и Индия. Честито на Изтока!

Разбраха че загубиха най добрия си пазар и сега високомерно " Няма да ви продаваме газ" Вие и по 20 евро за 1000 куб. да го предлагате няма да го искат в Европа. А на изток е само Китай.

Е, няма, да, Европа ще стои на студено или на топло, но 2-3 пъти по-скъпо. За индустрията и тепърва предстои какво ще става. Азия само потрива ръце, и малкото конкурентно-способност на Европа ще замине. Германия ще е най-пострадала. А руснаците ще се намери къде да си продават енергоносителите, всеки нормален, мислещ за държавата си, иска да произвежда стоки, като ползва по-евтини ресурси.

Китай си внасят от Иран на символична цена! Сега Ботокса ще се се изпокара и с аятоласите! ХИ ХИ ХИ

Матвиенко: "Ние дори и пирони не произвеждаме. Няма да казвам от коя страна се внасят, сами се сетете."

Господин Путин, или спрете доставките на газ до Европа (ако ви стиска да нарушите договорите) или престанете да повтаряте едно и също без никакъв резултат. Благодарим!

Единственото удивително е, колко долно и гнусно старче си ти! Боклуче дребно и противно! Европа ще се оправи и без твоят ГъЗ! Върви си го продавай на Пакистан и Иран! ХИ ХИ ХИ :))))))))

На тоя лайновоз не му остава дълго да живее а се дърви на всички, като че ли е безсмъртен.