Проучване показа, че повечето поляци са против приемането на еврото

Силни противници са живеещите в селата и малките градове; бизнесът обаче гледа положително на замяната на злотата с единната европейска валута

Обратно в новината

Коментари - Проучване показа, че повечето поляци са против приемането на еврото | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То па вас както и нас кой и пита те господарите решават. А робите си трайкат

ами да, в селата и малките градове хората са по-здравомислещи и реалисти, знаят цената на нещата. Стига с тези категории, щото е дразнещо. Никой на село не си пада по бананите.

Ама ние сме си купили вече билет за потъващия союз...

И какво излиза - поляците и те са рублофили, комунисти и отстъпници от Единното Европейско Семейство...

Същата картинка, като у нас - надъхани и платени НПО-та, които се представят за гласа на бизнеса, и нормални хора, които си изкарват хляба с работа, а не с приказки, и им е ясно, че им бъркат в джоба местни и европейски мазни ръчички.

Полша се справя добре с паричната си политика, т. е. с управлението на парите си, защо им е влизане в еврозоната? А белег че провежда добра парична политика е развитието на икономиката им. Ако премахнем валутния борд и започнем да провеждаме своя парична политика няма смисъл от влизане в еврозоната, ако борда остане, е пълна глупост, самоубийство! И забележете, бизнеса е по-склонен да приемат еврото, защото с евро ще им е по-добре, "нестабилността" на злотата ги кара да се напъват, а това не е лесно, но пък прави растежа на икономиката. Затова бордът и фиксираният курс е пагубен за икономиката, защото прави икономическите субекти лениви. Вносът е по-изгоден, а той от своя страна убива всеки опит за зараждане на родно производство.

А някой бръсне ли ги , какво искат или не искам? Или колкото нас?

На въпросите: 1. Искате ли паричната ви политика да се определя от Брюксел? 2. Искате ли да ви се повишат цените? 3. Искате ли да сте съ-длъжници на другите евро-държави? 14,7% от поляците отговориха "да". Останалите все още имат разум. Увеличете пропагадната след 20:00 часа.

Ама иначе дай на Ганя да е пръв навсЕкъде... я да си го еврото у брюксел...