Проект: 363 лева да е линията на бедност за 2020 година

Актуализацията отговаря на динамично променящата се икономическа среда, мотивира предложението си МТСП

Обратно в новината

Коментари - Проект: 363 лева да е линията на бедност за 2020 година | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

12 години сме членове на ЕС ?! Ние заемаме всички последни места във всяка една сфера. Някакви положителни промени в последните 10 години на авторитарния режим на Боко - Тъпото виждате ли ?! Банда от престъпници ни управляват вече 30 год. ?! Боже, има ли на света такъв народ като нашия ?! Вместо да излязат на улицата се хвърлят от етажите, под мотрисите, палят се с бензин...Общините са своего рода феодални владения на бандата крадци, които сега си точат лигите за предстоящите общински избори. На какво здраве може да разчиташ със 180 евро ?! Здравеопазването ни се превърна много отдавна в актове на народно милосърдие, но на бандитите - управници така им е по-добре !! Жалка, отвратително унизителна картина !! Абсолютен геноцид !!

Кога ще преизчислите пенсиите?!!

А тези, които са с 200 лева пенсия те под каква линия ще бъдат?

Линията на смъртта.

Реалната линия на бедността вече мина 800 лв на човек. И то , ако не плаща наем или ипотека.

Система на пенсионно осигуряване куца от всякъде. Защо аз да внасям пари в система, след като после делим поравно с тарикатите. Не може ли всеки да си има собствена партида, от която да му се изплаща пенсията. Правилото, кой колкото внесъл, толкова да му се изплаща! Тя поговорката май стана, който не работи ще яде, който работи - ще храни и другите. Аман от социализъм и комунизъм.

я направят годишна - ще имаме по лев на ден !"Динамично проемнящата се среда сигурно викат на инфлацията, за която не се сещат и по отношение дори на заплатите.

Какво достойнство може да имаш със 180 евро пенсия или 250 - 300 евро заплата на месец ?! Сега гласувайте отново за мафиотите, които ни докараха до просешка тояга !! Ще ми се обяснява Боко Тиквата, че Кристалина като шеф на МВФ имала в ръцете си "хиляди милиарди" - по неговите думи !! " Стегайте проектите - парите идват" ?! Тъпир !! Парите идват за тях отново !! Не се ли наядоха кърлежите народни, от всеки проект 50% са в техните джобове !! Такива измамници като тия - днешните, България не е имала в историята си от Аспаруховото време !!

Първият написан коментар практически ви казва, че каквато и заплата или социална пенсия ви я вдигнат изкуствено, по нея ще се вдигнат и другите ни разходи, именно защото действат законите на пазарната икономика за производителност, търсене и предлагане. Който разбрал - разбрал. Той ще се оправи в живота, а другите ще си останат мрънкачи.

Точно тези 1.700 000 бедни, вегетиращи същества са рай за СИВАТА МУТРЕНСКА ИКОНОМИКА. Такива неща се случват с тях по фирмите - менте, че ...човек му идва да ги...Всички приватизирани заводи в Сев.Западна България са раздадени по етажите на сградите под наем на какви ли не измислени фирми от къде ли не. Отвън са строени красавците "Мецедеси" - последен модел, БМВ-та и всичко най-добро, а горе робините шият като луди дрехи, обувки и какво ли не за жълти стотинки. ОТГОРЕ НА ВСИЧКО ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ ГИ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ТЕХНИ ХОРА ?!! ИСТИНА ВИ КАЗВАМ !! Един такъв изрод беше Христо Ковачки, а като него са много други !! Минаха 30 год. в мизерия - ще минат още 30 и ще си е все така...докато не възстане робът !!

Пълно лицемерие. Ако управляващите се бяха погрижили за линията на забогатяването, въпросът за линията на бедността въобще нямаше да стои. Не може първо да създаваш проблем, пък после да се правиш, че го решаваш.

пенсията ми е 367 лева.По професия съм бил строителен инженер промишлено и гражданско строителство. трудов стаж 35 години.Доживях почти да стигна линията на бедността-363лвДали ще се върнат младите от чужбина в България?прост отговор-НИКОГА!

Бедните шъ мрът

Едно пазаруване в магазина 100-200 лв, а линита на бедност 300 лв. Няма толкова смешна и жалка страна в ЕС...

1 663 668 души живеят с 0 до 11 лева на ден!? И тези които за 10 години са постигнали този шокиращ..."Резултат" ... ..искат отново Власт !? Не го позволявайте !

Това е било предопределено още от социализма, защото много услуги са били уж безплатни, а заплатите ниски, поради което е изгубена реалността как се натрупва пенсионен резерв. След инфлацията докарана ни на два пъти от социалисти, чак 2000-та година се приема за реално начало по пенсионна реформа. Преди няколко дена пред мен дрънкаше един не много умен бачкатор, който бил с пенсия над 700 лева, а една позната работила 18 години като стр.инж.проектант и после работила само на минимална заплата, сега е и с минимална пенсия. Това е реалността и така е правилно, като всеки да си прави сметката какво си е заработил, а не само някой да мрънка, че държавата му била длъжна.

Заплатата при социализма беше много по-висока,отколкото сега.И храната беше качествена,истинска е достъпна за всички.

YCBM

Подигравка! Защо датата съвпада с датата на изборите?

С 363 лв на месец може единствено да ядеш без да си плащаш сметките и данъците!!!! Трябва да ходиш гол и бос,защото пари няма да имаш за дрехи! Само ядене и това е! Безсрамници! А депутати и министри с по 10 000 лв заплати и бонуси и нищо не правят...

Трябва да си много глупав зада побликуваш тази статия и да се излагаме като министерство. хора с доход под 400 евра са бедни, а при нас 125. СРАМ и позор

Стотици Хиляди Работници Днес , не плащат Осигуровки в НОИ . След 20 години ще РЕВАТ че НОИ не им плаща Достойни Пенсии . Този Цикъл трябва да се прекъсне - НОИ не е Брашнен Чувал - аз се ядосвам че имам Изчислена Пенсия в Размер на 2200 лева , а ми плащат 1200 лева . И всичко това съм го постигнал по този начин - всяка Сутрин ставам в 7 часа и отивам на работа до 17 часа - в Частна Фирма в Металургията , ден след ден - 32 години . Та въобще не мисля за тези по Кръчмите и Кафенетата , които Пиеха от Сутринта и лягаха да спят на обед . Искам си Парите от НОИ - и аз имам Деца , които ме питат къде са ми Осигуровките .

Изядоха т ги "демократите капиталисти"...

Двете големи инфлации 1990 и 1996/97 г. бяха все след управления на социалисти. Защото са цоциалисти.

Като знам как се работеше при соца...Кафенце, почивка, още една и т.н. - ден да мине друг да дойде. 30 години да правиш едно и също - ти тотално си оскотял.

Тези 363 лева праг на бедността от коя страна са? Щото ако са долен, значи всичко под тях е мизирия. Ако са горен, всички с доход над 363,01 лева не са бедни, сиреч са богати. А това вече показва, че българското общество е цъфнало и вързало. Също както ни го обясняват "по телевизора".

"В нея пише още, че при размер на линията на бедност от 363 лв. средномесечно на човек от домакинство, под прага на бедност са 1 663 668 души. През 2018 г. линията на бедност общо за страната e 351.11 лв. средномесечно на човек от домакинство. При тази стойност под прага на бедност през годината са били 1 550.8 хил. души, или 22 на сто от населението ". 112,680 са се уреличили бедните за 1година.Чудесно управление-няма що! И това е според стъкмистиката,а истината е много по-плачевна.

Познавам хора със скромни доходи, които живеят по добре и са по богати от повечето олигарси. Бедността е относителна величина. И тя е заложена във всеки от нас. А така наречената линия на бедност натрапена ни от ЕС е аналитична величина, която не значи нищо.

Дано да поживееш с тази "аналитична величина"!!

С 360 лв това не е живот! Няма как да си щастлив!

Да бе, ризката му била закърпена ама той се чуствувал щастлив защото била изпрана... ей, тъй навремето хвалеха комунистическите функционери.

Kalin

Че тази сума е смешна е ясно на всеки както е ясно че хиляди хора в България получават по малко от това.

Линията на бедност е аналитична величина, наложена ни от ЕС и се изчислява също по методика на Европейския съюз. Преди да влезем в съюза тази глупост въобще не съществуваше.

Динамична ситуация - да се чете инфлация поради кофти управление и корупция в съдебната система и политици, непредставители на народа.

Ние сме във валутен борд и инфлацията не зависи нито от управлението, нито от корупцията. Зависи от други неща. Времето когато комунягите печатаха пари в несвяст и унищожиха спестяванията на балъците отдавна отмина.

Явно на министрите разгулният живот, който водят, не им е достатъчен. Изпитват и необходимост да се изгаврят с тези, дето се чудят, как да оцелеят.

Това не е заплата и най-малко зависи от министрите. Изчислява се аналитично и служи само за статистика.

Ами като анализираш каквото ти отърва, няма как да синтезираш число, което е реалното изражение на сумата пари, необходима на един човек месечно, че да не влиза в категорията "беден".

Всички цигани са под линията на бедност а някои живеят в палати а други масово излизат в Германия и Австрия да крадат, просят и проституират и си докарват по 2000 евро месечно. Червените пенции имат по 3-4 недвижими имота, по 50 - 100 000лв. по дюшеците но и те са под линията на бедност. Аре бегайте.

Чакай малко, бе! Нали сам каза, че не става въпрос за заплати, пенсии, помощи и всякакви други доходи, включително нерегламентирани, а за количество пари, необходими на месец на човек, за да не е беден. За какви цигани, Германии и 2000 евра ми говориш сега?

БрАвО! По 12лева и 10 ст. на ден............Как се живее...........Нека някой от гласуващите за тази линия на бедност, да се опитат да оцелеят поне 1 ден с тази СУМА !

абсурд те са милионери най малкото

Линията на бедност не е заплата а аналитична величина която служи само и единствено за стъкмистика.

трябвало да служи за определяне на размера на социалните плащания стига я повтаря тая стъкмистика

По тази твоя логика циганите с по 7-8 деца трябва да получават социални плащания повече от заплатата на Президента а пенсионерите освен пенсии да получават и социални. Цялата държава трябва да работи само за да издържа цигани и пенсионери.

За една трета от хората е жесток капитализъм и тежко им и горко, за една трета си е още социализъм за тях той никога няма да свърши и за една трета е либералната демокрация, но и за тях остава грозната ситуация на потресаващо разделение на една нация.

(чиято възраст е, предполагам, няколко хилядолетия): КОЙТО НЕ РАБОТИ - НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ! Сега, доколкото виждам, е обратното - тези, които пръста си не помръдват, а само си гледат кефа като правят секс и снасят гниди - на тях най-много се дава...

е ужасно несправедливо и аз не мога да се примиря че работните заплати може да са много по ниски от социалните плащания на определени лица което не кореспондира нито с морала нито с етиката

ТОВА СА АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ. Прагът на бедност е 500 лева. Кой малоумник прави тази статистика??????

И двамта с жена ми работим, имаме и 2 деца. "Работещи бедни" както се казва... Хората по света единият само да работи и може да издържа семейството, и то с повече от 2 деца. За инвестиции мислят и за какво ли не. Ние се чудим как да вържем двата края, и откъде да съберем някой лев лятото да отидем я на планина, я на море... Нормално ли е това, ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ????

Здравите умните и работливите хора в нашата едва ли не са виновни за това че въпреки че сме най бедни на гърба на едни са дадени четирицифрени пари на други, вместо социалните плащания да са адекватни на нивото на масата а не някой който нищо не допринася да получава повече от работещите.

в ИЗТОЧНА Германия. Гимназиална учителка. Заплатата и е... 8 000 евро! Хайде, половината да отиват за данъци, но това са си 8000 лв. откъдето и да го погледнеш! При цени на храните близки до българските. За качеството да не говорим.

Толкова струва нормален обяд за 4 човека в среден клас ресторант в София, без да си поръчвате скъпите неща от менюто. СРАМ! Това си е Геноцид

С 263 лв. дори в квартална кръчма 4 човека не могат да се нахранят като хората. В прилична кръчма само бутилка Моет ти е 500лв. а манджите започват от стотарка нагоре. В кое село живееш ако не е тайна?

Предлагам с такава заплата да живеят всички депутати и министри, поне 3-4 месеца. Тогава може би ще им дойде акъла накъде водят България.

Линията на бедност не е заплата а аналитична величина която служи само и единствено за стъкмистика.

трябвало да определя социални плащания ако има такива в нашата страна като изключим раздаването на боб и леща на бедните лица

Сложих а плюсовете от девет станаха 14

Е ВЯРНО ОСВЕН ЧЕ НЕ СИ АНОНИМЕН И СЕ ВЪЗДЪРЖАЙ ОТ КВАЛИФИКАЦИИ

Линията на бедност се увеличава от 351лв. на 363лв. Голяма работа. От линията на бедност на практика не зависи нищо. Служи само за статистиката. И 5000лв. да направят линията за бедност все тая. Но необразованите и прости форумни отрепки не го знаят.

При това статичстиката е стъкмистика. Всички цигани са под линията на бедност а някои живеят в палати а други масово излизат в Германия и Австрия да крадат, просят и проституират и си докарват по 2000 евро месечно. Червените пенции имат по 3-4 недвижими имота, по 50 - 100 000лв. по дюшеците но и те са под линията на бедност. Аре бегайте.

Точно това е че ние сме герои от приказката за болен здрав носи. Процигани имат бизнес получаване на помощи в Германия и или телкове в България.

Лица, свързани с БКП и ДС, с най-успешна реализация на Запад.......Класацията е в азбучен ред. 1. Александър Мирчев – секретар в ЦК на БКП и помощник на Андрей Луканов по международните въпроси. Името му се свързва с редовни доклади до американското посолства за всички новини, свързани с ръководния орган на БКП и готвения вътрешнопартиен преврат. Мирчев предоставя на американския посланик Сол Полански прословутото писмо на Младенов до Живков, което предшества преврата на 10 ноември. Въпреки, че в доклада името на приносителя е прикрито, Мирчев е основният заподозрян. След свалянето на Тодор Живков той заминава на специализация в САЩ и повече не се връща. Там създава верига от фирми, подозират го в схемата за нелегално изнасяне на пари от България. Днес д-р Мирчев е уважаван член на американското общество, университетски преподавател и от 1992 г. собственик на фирмата „Крул Корпорейшън”, чиято основна цел е консултантска дейност на световни проекти. През 2001 г. става председател на съвета на директорите ва американската компания „GlobalOptions Management Ins”. От 2007 г. е старши съветник на министър-председателя на Казахстан и придседател на Съвета на директорите на казахастанския „Фонд за устойчиво развитие Казин”. Въпреки че не живее в България, Мирчев оказва влияние върху вътрешни политически процеси чрез редица неправителствени организации. 2. Елена Поптодорова – дъщеря на Борислав Поптодоров, щатен служител в Първо главно управление на ДС. Започва кариерата си в МВнР през 1975 и остава на робата до 1990 г. Започва като 3-и секретар и стига до длъжност пълномощен министър на НРБ в Рим и генерален консул на България в Сан Марино (1987 – 90). Преводач е на Тодор Живков. В периода юни 1990 – април 2001 г. е избирана няколко пъти за народен представител от листата на БСП. От юни 2001 до януари 2002 г. е директор на Дирекция „Международни организации и правата на човека“ в Министерство на външните работи (МВнР). От август 2001 г. е и говорител на същото министерство. 30 януари 2002 г. до 21 август 2008 г. е извънреден и пълномощен посланик в САЩ и специален посланик за черноморския регион. При пребиваването си в САЩ става член на Форума на жените във Вашингтон (от 2003 г.) Член е и на изпълнителния съвет по дипломация във Вашингтон (от 2003) Избрана е за почетен член на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа от януари 2002 г. През 2009 – 2010 г. е директор на дирекция „Политика на сигурността“ в МВнР. От 2010 до 2016 г. е посланик на България в САЩ. След като е освободена от поста „посланик”, през септември 2016 г. е назначена за ръководител на Централноевропейския офис на Американския еврейски комитет. Но на 1 март следващата година подава оставка „по лични причини“ – последвалият международен скандал,след като бе засечена да краде козметика на летището във Варшава. Днес Поптодорова е вице-президент на Асоциацията на Атлантическия договор и директор за евро-атлантически дейности в българския Атлантически клуб. 3. Иван Кръстев-политолог. Син е на Йото Кръстев, заместник-завеждащ отдел „Административен” в ЦК на БКП. От този отдела са зависели даже членовете на Политбюро и началници в Държавна сигурност. Наричали са този отдел вътрешнопартийно Шесто управление. Кариерата на сина, обаче, е повлияна от модерните западни течения и днес е смятан за дясната ръка на Джордж Сорос, изнася лекции на световни форуми и на семинари в тесен кръг на световния елит. Пътят му към стола до Сорос започва през 1991 г., когато специализира една година в колежа „Сейнт Антъни“ на Оксфордския университет със стипендия на „Отворено общество”. В периода 1991-95 г. заема експертна длъжност в кабинета на президента Желев, отчасти заради личното познанство на Андрей Луканов с баща му Йото Кръстев. Пак чрез Луканов и подкрепата на Желев и Луджев става шеф на българския клон на фондация „Науман”, след което създава собствена неправителствена организация. Днес Кръстев е председател на УС на Центъра за либерални стратегии и изследовател в Института по хуманитарни и социални науки във Виена (IWM Vienna). Основател и член на Европейския съвет за външна политика, член на борда на Фондация „Ерсте“. Член е и на международния редакционен съвет на списанията „Europe’s World“, „Journal of Democracy“ и „Transit – Europäische Revue“. Иван Кръстев е бил изпълнителен директор на Международната комисия за Балканите, председателствана от бившия министър-председател на Италия Джулиано Амато. Класиран е на 85-то в класацията на Foreign Policy на стоте най-влиятелни интелектуалци в света през 2008 г. Автор е на десетки статии, публикувани в българската и чуждестранната преса. Последната му книга на български език е „Под линия“, изд. Факел, 2001. В съавторство с проф. Стивън Холмс завършва книга за политиката в Русия. 4. Ирина Бокова-дъщеря на Георги Боков, секретар на ЦК на БКП. В периода 1977 – 1982г. е стажант аташе и трети секретар в отдел „ООН и разоръжаване“ на МВнР. В следващите две години е трети секретар в Постоянното представителство на България в ООН, Ню Йорк. От 1984 до 1990 г. е втори и първи секретар в отдел „ООН и разоръжаване“ на МВнР. През 1990 – 1991г. е народен представител от БСП в Седмото Велико народно събрание. Подписва новата Конституция на Република България. През 1995 г. е назначена за заместник-министър, а след това и министър на външните работи в правителството на Жан Виденов и секретар на правителствения Комитет по европейска интеграция. Остава на тези позиции до падане на правителството през 1997 г. От 2001 до 2005 г. е депутат от листата на БСП. В края на мандата на парламента е назначена за извънреден и пълномощен посланик на Република България във Франция и Монако. А от 2005 г. е постоянен представител на Република България в ЮНЕСКО. През 2009 г. е избрана за генерален директор на ЮНЕСКО и преизбрана за втори мандат през 2013 г. Днес работи с десетки неправителствени организации и университети, изнася лекции на международни форуми. Избрана е за член на УС на фондацията, създадена от бившия главен секретар на ООН Бан Ки Мун, член е на УС и на редица други НПО, както и в бордовете на световно известни компании, като „ФосАгро”. През 2017 г. влезе и в УС на „Колизеум“ и управлява мащабен архитектурен парк в Рим. 5. Кристалина Георгиева. Твърди се, че Георгиева е била агент на ДС, но досието й никога не бе оповестено публично, главно заради престижните ръководни позиции, които заема зад граница. Започва научна кариера в УНСС през 1977 г., където се издига до доцент. Гостува в катедрите по икономика в Лондонското училище по икономика (1987 – 1988), както и в Университета на Южния Пасифик във Фиджи и Австралийския национален университет, където води лекции за икономиките в преход. Специализира корпоративни финанси в Масачузетския технологичен институт и в Харвардското бизнес училище по учебна програма за кадри на Световната банка. Започва работа в Световната банка през 1993. От 2000 до 2004 г. е ръководител на отдел за устойчиво развитие към Световната банка. От 2004 до 2007 г. е ръководител на отдела за Русия, а от март 2008 г. е вицепрезидент на Световната банка по въпроси, свързани с устойчивото развитие. През януари 2010 г. правителството на Бойко Борисов издига Георгиева за български еврокомисар. Председател на ЕК по това време е Жозе Мануел Барозу. Ресорът, който получава, е „Международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи”. При управлението на Юнкер е заместник-председател на ЕК и комисар по бюджета и човешките ресурси. През септември 2016 г. е номинирана от кабинета „Борисов” за българския кандидат за генерален секретар на ООН. Състезава се паралелно с Ирина Бокова за този пост, но е класирана на предпоследно място. След провала си се връща в Световната банка като главен изпълнителен директор. В края на сеептември тази година Кристалина Георгиева е избрана за управляващ директор на Международния валутен фонд . Георгиева е втората жена, заставала начело на организацията. 6.Меглена Кунева-снаха на члена на ЦК на БКП Иван Пръмов. Известна още като „мадам йес и често давана като пример за безпринципност, службогонство и политическа еквилибристика. Влиза в политиката като член на НДСВ, избрана е за депутат и главен преговарящ за асоцииране на България към ЕС. Министър по европейските въпроси в две поредни правителства – на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев и европейски комисар по защитата на потребителите в първата комисия на Жозе Мануел Барозо (2007 – 2010). След като губи поста „главен комисар”, Кунева почти веднага става съветник по правата на пътниците на еврокомисаря по транспорта и вицепрезидент на ЕК Сийм Калас. От месец май 2010 г. е независим член на борда на директорите във БНП Париба. Председател е и на Съвета на директорите на Европейския център за политики.На 6 юни 2011 г. инициативен комитет обявява кандидатурата ѝ за президент на България, а на самите избори се класира 3-та с 14 % . Създава и собствена партия – Движение „България на гражданите“ (ДБГ), която влиза в 43-тото Народното събрание през 2014 г. като част от Реформаторския блок. Във второто правителство на Бойко Борисов е заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси (2014 – 2017) и министър на образованието и науката (2016 – 2017). От 19 юли 2018 г. Меглена Кунева е Посланик на ЕС в Съвета на Европа в Страсбург. На 28 март 2019 г. става Командор на Националния орден на Франция. Орденът ѝ е връчен в София от н.пр. Ерик Льобедел – посланик на Република Франция в България. 7. Николай Младенов – бивш евродепутат, министър на отбраната и на външните работи. През август 2013 г. е назначен за специален представител на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун за Ирак и за ръководител на мисията на ООН там. През февруари 2015 г. е назначен за специален координатор за Близкоизточния мирен процес. Николай Младенов е роден на 5 май 1972 г. Според бивши служители на Държавна сигурност баща му, Евтим Младенов, е щатен служител на Първо главно управление – свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие. Самият Николай Младенов никога не е отричал тези твърдения, но завява, че не са имали влияние върху собствената му кариера. 8. Юлия Кръстева – психоаналитик, лингвист, семиотик, философ и феминистка, изключително популярна в чужбина. Наскоро бе осветена като агент на ДС. През 1966 г., в разгара на Студената война, заминава за Париж със стипендия от френското правителство. Осем години по-късно е избрана за професор по лингвистика в Парижкия университет. Автор е на много научни публикации, преведени на различни езици. Името й широко известно в научния свят. Юлия Кръстева е доктор хонорис кауза в редица университети, между които са Университетът на Западно Онтарио, Харвардският университет, Университетът на Торонто, Свободният университет в Брюксел, Университетът в Байройт, New School University в Ню Йорк и Софийският университет. През април 1997 г. получава едно от най-престижните отличия във Франция – орден на Почетния легион През 2004 г. правителството на Норвегия я удостоява с Холбергова награда за новаторската работа, посветена на въпросите, които са разположени в пресечната точка между език, култура и литература. През 2008 г. Кръстева основава международната награда „Симон дьо Бовоар“. Присъжда се на личности, отличили се (чрез художествена работа или публични действия) в насърчаването на свободата на жените в света. Понастоящем Юлия Кръстева е професор в Парижкия университет „Дени Дидро” и има частна практика като психоаналитик. Редовно преподава в Колумбийския университет в Ню Йорк като гост-професор. Тя е и изпълнителен секретар на Международната асоциация по семиология и член на много редакторски съвети. Юлия Кръстева е също член-кореспондент на Британската академия по хуманитарни и обществени науки от 2002. През 2018 г. Комисията по досиетата огласява, че от 1971 г. Юлия Кръстева е действала като сътрудник на Държавна сигурност под псевдоним „Сабина“. Съобщението от Комисията по досиетата получава голям обществен отзвук.

Пременил се Илия, погледнал се - пак в тия! И след 10.11.1989 г. си ни управляват все едни и същи под различни партийни формации.

1 500 000 са под прага на бедноста а сме били просперираща държава според управляващи ,май управляват само собствените си интереси.

А с 230 лева пенсионерите какви са?!Мизерници!

А защо трябва да съдират кожите на младежите, които работят за да се плащат пенсии на дебелогъзи пенсионери с по 2-3 апартамента и по две къщи на село при това не внесли и лев в НОИ? Тази безполезна паплач е за евтаназия а не за пенсии.

определени политически активни лица получиха четирицифрени плащания просто така за да не падне властта

Борисов опитал да живее с 363 лева, но тази закуска не му хареса.

Сега да видим в компютъра на НАП, кой има доходи под 363 лв. на месец на член от семейството! И да се обложи разликата до 363 лв. с данък ако не могат да докажат от къде ги имат парите!

Хареса ми иронията ти.

Не е ирония а истина. Мое приятелско семейство беше "обработено" по този параграф. Само защо на римляните не правят такива проверки не знам. Десетина тъмнозелени римлянчита по 363 лв....От де ги изкарват тез пари не знам.

Двеста евро почти и имаме покрив над главите си ,здравеопазване ,обучение. Децата на мигрантите кой ги мисли ?

70 000 пенсионери работят защото взимат пенсии под 300 лв. Срам да не говорим и за инвалидите, които са принудени да живеят с 200 лв на месец и да работят за минимални работни заплати. Мобилните оператори продължават да обириат най-бедните. Споко като вдигнат минималната работна заплата на 610 лв двойно ще скочат цените и пак ще сме си бедни. Интересно каква е границата на БОГАТСТВО НА МОБИЛНО ПОЛИЦЕЙСКО СТРОИТЕЛНАТА ОЛИГАРХИЯ И МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ?