Президентът наложи вето за тавана на неустойките на бързите кредити

Със закона се въвеждат нови положения в Закона за потребителския кредит, които са недопустими в една правова държава, смята Румен Радев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да се забранят тия бързи пари със закон

Шибаната комунка кво му разбира изветрялата шапкарска кратуна от бизнес. Отделно, коферманите масово не си плащат т.нар бързи кредити, ама после реват че таванът им бил висок

Дирници, заредил съм пуканките и чакам шедьовирте на тролетарята.

тебе изглежда че нещо ти бърка за гъгъ третополов та врещиш като ебано магаре

pompai

Всичко показва ,че Тази пасмина Бойко трябва да си ходи.

Аз виждам налагане на таван с тези разпоредби, което би трабвало да е в интерес на гражданите. Сега за бърз кредит от 500 лева доят хората с 10 000 лева лихви и неустойки. Ако идеята е да се огрании доенето до двойната сума - 1000 лева в случая, не разбирам кое е лошото?

Мунчо Ветото е най-смотаният президент, който сме имали. Резилдент. пРезидент. Нищоправец - демагог. Празнословеца Мунчо Естонски.

Ами ако ти потрябва бърз кредит?

А най- добре е бързите кредити ДА СЕ ЗАБРАНЯТ! СТИГА ДОЕНЕ НА МАЛОУМНИЦИ!

Ветото е правилно, ама няма да мине - Пеевски знаете ли колко яде? А виждали ли сте майка му?

КЛЕПА ГОЛЕМИТЕ УШИ ПО ЦЯЛ ДЕН !! ОНАЯ ОТ КРУШОВИЦА ДА ГО СТЕГНЕ МАЛКО !!! ПАК СЕ АКТИВИЗИРА НЕЩО !!!

Всичко показва , че Тази пасмина Мунчо Коремното трябва да си ходи. И без това нищо не прави.

Пеев ти ли си?

не си смешен вече.

Че напоследък други да героите по телевизията. Не може да го понесе. :)))

които ще ми предложат със добра лихва,така че айде да си псеш гъските с бързия кредит

Прави ми впечатление, че доста отдавна хората подкрепят говорещия (предвид симпатията си към него), като не четат, или изобщо не разбират смисъла на казаното. Ето, сега всеки който подкрепя Радев, сипе суперлативи към ветото, наложено от него, в което няма никаква логика. Таванът на неустойките (по принцип) би следвало да защитава точно електората на Радев - бедните, онеправданите, ощетените от системата, с други думи - ползвателите на бързите кредити. Подкрепящите Радев, подкрепят ветото, т.е. изобщо не са разбрали смисъла му (най-вероятно) или пък са мазохисти....

Дааа, смотан е,но е президент,а ти седиш в мухлясала панелка и заработваш , като тролиш!

Оставка на Фигуранта на Божков! Съд и затвор на превратаджията Радев!

лешоядите лихвари!

ебете ли се?

Дочуто от Радев радио - " Корупцията в България е нещо в което аз за съжаление не вземам участие". "Опитах се да облажа от далаверата с ГрипИните, ама неуспешнУ. СИгЪ ши ги тормозя с вето след вето - до като не се сетят да ми се отчетЪт с некоя кинтЪ.

а съм реалист.

Човек, който не се е сблъскал с фирмите за бързи кредити може да говори че слагането на таван е в полза на тия фирми. В момента таван няма. В момента могат да ти сложат неустойка и 10000. И го правят.

но не с такива като теб и Мунчо.

каква я свършихте сега ? Оставихте вносителите на закона без коледни бонуси ! Не сте прави !

Опитай пак, нещо ти куца логиката.

за разлика от Вас.

а вие що биете негрите? На тъпия трол като не му пуснат опорка и почва с тъпотии само и само да се разпише...

Тавана става x2 от главницата. Въпроса е колко е бил преди това? Ако е било оставено на съдиите по собствена преценка да решават кое е твърде много не е ли по добрия вариант сега? Някой запознат може ли да даде яснота. Или автора на статията да си я допише. Иначе Руци като му се съобразиха с едно вето (това за нелицензирания транспорт) и сега е на седмото небе. Но пак фактите са преди пламенната риторика. Трябва да има правила. Въпроса е къде да е границата.

Какво можещ да очакваш от празна червена кратуна.

дай да го узаконим?

Слагат ТАВАН на лихварите бе, шарани! Да не ви цицат до голо. Ама понеже сте неграмотни, не схващате. Нека ви доят тогава до дупка!

ама само с гърбави от същия пол.

Da te nalojat manafite.????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Няма таван. Колкото реши фирмата за бързи кредити, толкова ще ти сложи. В повечето случаи е написано с дребен, който повечето хора дори не го и четат.

Глупак! Ти чете ли изобщо? Таванът ограничава грабежа от лихварите на малоумници като тебе.

А Нищоправеца Радев, наистина нищо не прави. Само клепи с ушите и вдига юмруче.

Бързите кредити си плащат на когото трябва.

В нашия град се напълни с фирми за бързи кредити . Всичките млади корави татуирани момчета карат коли по 200 000 лв. Личи си че правят голяма далавера в момента, но се знае докога ще е всичко

Аз не съм се сблъсквал но мога да си представя при висока лихва какво става ако не плащаш 1-2 години. Закона звучи разумно. Особенно ако има други европейски страни с подобен закон. Рядко се случва проблема да е нещо, което само ние сме се опитали да решим.

питай Боко, ще ти каже от първо лице.

В момента с тоя закон ти слагат таван. Максимална сума която може да бъде заложена в договора като неустойка. Защото в момента няма максимална и могат да ти наложат, колкото си искат.

Бибитко, Шаран си ти ! Четеш проекта, като дявола евангелето!

Ами какво да очакваме от др. менда Стоянова която е по порстапуйка и от ПКП!!! Нея вируса на некадърността я е споходил мног преди да се появи короната!!

"Тъп трол" за комплимент ли да го броя? Явно си наясно що е то "опорка и почва" и има ли то почва у нас? По презумция, ако някой напише нещо тук - мнение различно от твойто е враг на народа - нали млади ми социалисте????

Именно. Как в този текст президентството съзря мотив за следното пламенно определение не ми е ясно: "С него се въвеждат нови положения в Закона за потребителския кредит, които са недопустими в една правова държава с разделение на властите. Те ограничават правото на защита и достъпа на гражданите до съд, както и налагат правно нетърпимо ограничение на правомощието на българския съд да преценява дали договорите съответстват на закона и морала"

трола като няма аргументи започва с Бабикян, Мамикян и т.н.

Фирмите за бързи кредити са съвременните застрахователни дружества от 90-те години на миналия век.

ще викаш на баща си като те оножда, трол вмирисан.