Един от ключовете към успешното бизнес развие на Кока-Кола ХБК България е грижата на компанията за служителите и развитието на техния потенциал. Като част от стремежа си за създаване и усъвършенстване на най-добрите екипи в индустрията, за поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма - Coke Internship. Инициативата дава възможност на млади таланти, завършили втори или по-горен курс, да развият своите умения и да придобият опит в различни области. Тази година стажантите ще имат шанс да работят рамо до рамо с опитни професионалисти от 8 отдела на водещата компания за производство на безалкохолни напитки в България. Програмата ще предложи тримесечен стаж с конкурентно заплащане, от 15-и юни до 15-и септември, а участниците ще могат да се потопят в различни аспекти на бизнеса в областите: "Финанси", две разнообразни функции в отдел "Продажби" (eRetail & FSA и Route to Market) , "Маркетинг", "Премиум кафе", "Логистика", "Снабдяване" и "Планиране". Записването за Coke Internship 2024 е отворено до 17 май и младежите, стремящи се към професионално развитие и нови предизвикателства, могат да разгледат възможните позиции и да кандидатстват тук.

"Лятната стажантска програма Coke Internship е не само възможност за младите хора у нас да придобият опит и знания в индустрията, но и утвърдена платформа, която ще им помогне да проявят и развият своя потенциал. Силно вярваме в това, че е изключително важно да инвестираме в бъдещите таланти и сме сигурни, че програмата ще бъде вдъхновяваща и изключително полезна за всички участници. Доказателство за успеха ѝ е фактът, че по традиция след приключване на тримесечния стаж, част от младежите продължават успешно кариерния си път в компанията." споделя Невян Петров, директор "Хора и култура" в Кока-Кола ХБК България.

В тазгодишната програма Coke Internship Кока-Кола ХБК България обещава на стажантите си повече от работно място - те ще бъдат част от едно вълнуващо приключение. От специална въвеждаща програма, през посещения в производствените центрове на компанията в Банкя и Костинброд, до обучителни сесии с коуч и разнообразни тренинги в областта на 24/7 портфолиото на Кока-Кола ХБК. Стажантите ще бъдат въвлечени в пълноценно тримесечно практическо преживяване с гъвкав график за 8-часов работен ден, което ще постави началото на тяхното кариерно пътешествие.

Снимка: Coca-Cola

Всеки един участник в програмата ще има възможността да работи с ментор върху индивидуален проект или вече съществуващ проект на компанията, която е сред първите FMCG компании в България, отличени като Top Employer от престижния международен институт Top Employers Institute. В отдел "Финанси", стажантите ще имат възможност да се запознаят с анализа на финансови данни, подготовката на отчети и разработването на стратегии за управление на ресурсите на компанията. Младежите избрали стажантска позиция в отдел "Продажби" ще бъдат сред екипа, отговарящ за отличното търговско обслужване на пазара и ще имат възможността да се включат в процеси като преговори с клиенти, изграждане на устойчиви отношения и постигането на цели, довеждащи компанията до водещи позиции. В екип "Маркетинг" стажантите ще работят пряко по различни маркетингови и рекламни кампании, за едни от най-популярните брандове в света, както и ще участват в процеса по позициониране на продуктите на компанията на пазара. Стажантите в отдел "Премиум кафе" ще се докоснат до работата на хората, отговарящи и развиващи 24/7 портфолиото на компанията с висококачествени кафе напитки. В отдел "Логистика", младежите ще имат възможността да научат повече за процеса на оптимизация на веригата на доставките, управлението на складови наличности и организацията на транспортни решения. Стажантите в отдел "Снабдяване" ще получат ценни знания и опит за управлението на връзките с доставчиците, анализа на търговските условия и осигуряването на доставките на продуктите на компанията. С отговорната работа в отдел "Планиране" младежите ще имат възможност да се включат в разработването на стратегически планове за оптимизация на бизнеса и постигане на поставените от компанията цели.

Снимка: Coca-Cola

Лятната стажантска програма на Кока-Кола ХБК България е естествено продължение на усилията на компанията в посока развитие на младите таланти. Друга ключова инициатива на Кока-Кола ХБК България в тази посока е образователната програма #YouthEmpowered, която продължава успешно вече 7 години. През този период инициативата е подкрепила хиляди младежи в страната, помагайки им да развият личностните си умения и бизнес компетенции. С участието на над 460 експерти, образователната инициатива успя да заслужи вниманието на над 25 000 младежи от цялата страна, въвеждайки ги в света на ценните знания и навици, необходими за успешен старт на техния кариерен път.

Съдържание на: Coca-Cola