17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нито дума разбира се къде отива това левче надценка от реалната цена на горивото. А никоя медия не пита. Пълно затъмнение!

Нещо не е наред в системата......отстъпката се приспада на фирмата от ДДС,вече се появиха бензиностанции които не дават отстъпка а продават на цени по ниски от тези които дават.....или маржа е много голям или някой краде ДДС

Стига сте говорили глупости! С 25ст. след два месеца обещания тази отстъпка вече нищо не струва! По-добре кажете къде отива левчето надценка след производителя, което нито бензиностанции, нито клиентите виждаме! Явно се опитвате да ни разсейвате с далаверката за някакви си жалки 25ст. Народа тъп и лесно се лъже.

А колко по-лесно беше държавата да си влезе в ролята на регулатор на монополите и Литаско/Лукойл да продават на нормални цени! Но тук въпросът е - Имаме ли прокуратура и защо е неадекватна?

Всички малки бензиностанции намалиха цените си с 25 стотинки. В момента държавата дава 150 милиона лева ето така на големите вериги бензиностанции :(

Държавата създава проблем с простотиите си ---> За да "оправи проблема" сътворява още простотии ---> Новите простотии съдават нов проблем ---> За да се оправи новият проеблем се творят още повече простотии ---> Те съдават трети проблем и цикъла пак се завърта. Омагосан кръг от тъпотия.

Сега прокуратурата и с продажба на горива ли се занимава?????

Отиваш на бензиностанцията-наливат ти от по-скъпия бензин, след това на касата ти обясняват че тя отстъпката била само за по евтиния бензин. Пък не дай си боже да си си купил някоя по-голяма кола или пикап или тип баничарка или миниван. Всичките се водят товарни-и за тях отстъпка няма. Нищо че не са фирмени.

Какво значи, че цената не може да падне по 3 лв.? В момента петрола е на цени с над 20 долара по-ниски от времето, когато цената на горивата у нас беше под 2.70 лв.

Отделно на фирмени автомобили се прави редовна шашма да се зареждат с талони на други частни такива... Никой не сравнява регистрационния номер, а и няма кой да следи за това от страна на държавата. Има хора, които на Фиат Пунто 1.2 излиза че зареждат по 2 тона бензин на месец. Поредната просотия на кикорчо, която отваря широко вратите за яки шашми...

Сетила се мара да се побара. Няма касиерка на бензиностанция , от Шел , ОМВ или друга верига , която да не прави пари с фиктивни отстъпки. Има бол крлиенти които отказват отстъпка и веднага отива в джоба на касиерката. Причината е проста- мизерните заплати по веригите.За малките обекти да не говорим. там всичко е с отстъпка

Държавата ме лишава от помощта, защото автомобилът ми бил регистриран като товарен (купувах го от фирма, след оперативен лизинг и изобщо не съм обърнал внимание на това) и след това иска да и помагам... Е сега, затичах се :) Или се подпомагат всички, или никой. Все едно аз с моята Тойотка имам повече пари от хората, които карат лимузините по 300-400 хил лв. За тях отстъпка има - за мен - не.

А като плащаш нищожния данък при регистрация N1 защо не протестираш?

Левчето отива където отиваше и по времето на ГЕРБ. И тогава сорта урал беше по евтин и литаско си съществуваше. какво ми се правят Делян Добрев и ББ на умрели лисици. Схемата си е тяхна. Какво направиха като хванаха Еко и Лукойл да си разменят екселски таблици с цени. НИИИИЩО€ Защото Златев играеше карти с Борисов а си беше чист картел. сега вече качиха пощите на външни сървари и иди ги хвани

А не обърна ли внимание, че плащаш по-нисък данък като товарен?

Ами да я махнат тази отстъпка и да предоставят помощите по някакъв друг начин - евентуално чрез данъчни облегчения или допълнителна отстъпка при намаляване на данъка при дете.

Война е все пак. Иначе как ще продължаваме да бомбим съседите?

Казаха ми го това и колеги - оказа се, че това не е вярно и е било така преди години - плащам точно толкова, колкото за същия автомобил, но не товарен (купувани са заедно няколко такива). Така че, за това не рева, щото си плащам като поп.

Ама данъкът е нищожен за тях... Айде не на нас тия. Не сте толкоова хитри за колкото се мислите.

"Терзиев прогнозира спад в цените на горивата още от есента." Ахахаха. Да ама не. От есента ще започнат да се качват драстично, защото петролният резерв на САЩ вече е под 50% и то изразходваха почти целия си потенциал от тежко-кисел запас. Най-вероятно ще разпродават до изборите и след това цените отиват в космоса.

Тарикат мъж не писка. Както не си обърнал внимание на по-малкия данък и ДДС, така сега няма да обръщаш внимание на отстъпката.

Във Фуело Германия има цени, които са като в България! Смятайте колко ни дерат рашките от Лукойл!

В нормална държава това е нормално - помощ чрез приспадане на данъци. Така работещите получават помощ, докато паразитите си получават социалната такава. Ние не сме нормална държава.

Моя миниван как така не се води товарен? Е да де, 400 лева му е данъка и аз съм прост да си ги плащам.

В цяла европа бензин и дизел са най - много до 2.50 национална валута, примерно в белгия са около 2.20 последно като гледах, в германия около 2.40 . 2.50 , само тук , понеже сме най-големите богаташи ни я продават на 3.20 !

Инфлацията изяде тези 25 стотинки още преди половин година. Трудно за контрол, усложнено счетоводство и икономическа полза никаква, само и само умно-красивите да се направят на убави пред електората. На всичкото отгоре, прецакаха далаверките на бензинджиите - преди можеха да фактурират известни количества и да им прибират разликата от ДДС, както инда продават разни други количества на черно, без да ги отчитат. Сега трябва да отчитат всичко, за да си приберат стотинките. Надявам се искрено бензинджийското съсловие вече искрено да мрази всички умно-красиви.

В Турция бензина е 2.4 лв.!!!

Гледам все разбирачи са се събрали. Аз съм в същата ситуация като на колегата. Данъкът е един и същ - не става дума за служебен автомобил, доколкото разбирам, а за личен такъв, но останал товарен по наследство от фирмата, която е била предишен собственик. Хубаво е не да плещите наизуст, а да се интересувате малко повече. "Данъчна основа Общинският съвет определя с наредбата по чл. 1, ал. 2 от ЗМДТ размера на данъка за всеки вид превозно средство: леки и товарни автомобили с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 т - данъкът се определя по формула, включваща имуществен и екологичен компонент. Имуществения компонент се определя от мощността на двигателя, коригиран с коефициент за годината на производство. Екологичният компонент се определя от екологичната категория, на която съответства лекия или товарен автомобил с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 т;"

Сега си плащам по 200-250 като пич.

Ти между 2.5 евро и 3.2 лева разлика правиш ли?

Абе много философстваш бе. Няма значение колко е цената на петрола. Лукойл е частна фирма и си го продава на цена каквато си иска. Цената е пазарна.

Със всякакви закононарушения и схеми ощетяващи Държавата! Жалко, че не ти е ясно, кой с какви отговорности е...

В бензиностанцията на Шел в Красна поляна ми скроиха номера.

Точно!

Преди спада на цената на WTI/Brent златото падна от 1890 на 1710 долара за тройунция. В последните дни златото има пикове над 1800 долара за тр. унция. Въпросът е какво се очаква в следващите месеци? + / Покачване на цената на петрола - / Спад на цената на петрола Гласувайте.

Какъв данък е по-нисък бе???? На кой лек автомобил водещ се за товарен данъкът му е по-нисък че нещо не се сещам?????? Я кажи да видим? Аман от разбирачи дето все си мислят че някой ги прецаква. Да за някой Майбах може и да е по-нисък данък ако е регистриран за товарен. Ама не и за останалите автомобили.

Общото между цената на златото и цената на петрола е???????? Теорията на конспирацията ???? Да ти кажа очаква се спад в цената на дините. Ще спаднат или ще се повишат цените на ябълките, краставиците и портокалите??? А на свинското месо ще се повиши или ще спадне цената след като спада цената на дините???

Ама собствениците на бензиностанции ви казаха, че тази отстъпка ще оскъпи процеса. Нас като клиенти ни интересува крайната цена. Служителите гледат за същата за плата да не извършват допълнителни манипулации и осчетоводявания. Останалите във веригата няма как да потриват, ръце, да лапата на готово и да чакат едни парички да им капят.

И кой точно от системата на МВР НАП и така нататъка установи че има закононарушение??????? Дай да видим някакви доказателства че има закононарушения преди да искаш да се намеси прокуратурата. Да ти кажа обаче с коментари не става.

С покачването на цената на петрола и цената на дините ще се покачи. Други въпроси?

https://www.macrotrends.net/1334/gold-prices-vs-oil-prices-historical-correlation Какво е общото между цената на златото и петрола показано в таблица. Други въпроси?

Тъй като динята е сезонен плод цената му зависи от сезона. Естествено такъв като тебе няма откъде да го знае.

При заплата 700 лева или 2500 евра правя всякаква разлика.

Бъдете сигурни че бензиностанциите са го измислили вече, бележката в кошчето няма да помогне

тази отстъпка защо не се прави директно през НАП? Просто намаляват акциза със съответната отстъпка. Ще рекат, ама трябва да препрограмираме компютри и касови апарати, но нали винаги сме "нация техническа" и ИТ шампиони?

Всичката работа Киркокорови е такава, свършена като кучето на нивата. Некадърни, некомпетентни, нефелни крадци и лъжци.

Бензинът е суровина, която не се интересува от заплатата ти. Сеш ли се?

Точно Кирил ти е виновен. А не че ти си простак.

В тая далавеа са замесени, не прости бензинаджии, а големите търговци...

Как пък една мисирка не му зададе въпроса на този Живодар как след като купуваме петрол с 30 % по евтино цените на бензина са почти като по Европа