17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи ние вземаме бензина само и единствено от луколи! Това е руска рафинерия! рафинерия която за повече от 20г вече постоянно е на загуба! Не лъжа май веднъж имаше 2000лв годишна печалба! Така, че едно интересно място да се види защо горивото ни е толкова скъпо е именно таз рафинерия! Но тука рашистан ни е затиснал толкова много под ботуша си че никой нищо не прави на рашистите тука! И само да попитам кога ще дойде онова време рашистан да затвори посолството си тука! Или пак ни излгаха като казаха, че ше затворят посолството в БГ?

Не е вярно. Веригите внасят специалните си горива. Ама гледам, че не са много евтини. Що ли? Отделно - Лукойл е частна търговска фирма. Дори да и е евтина продукцията защо трябва да ти го продава евтино? Щото са ти черни очите? Или щото постоянно някой ги плюе?

Хаха уж много богати нашенските горди еврогейци и чак се подиграват на бедните руснаци, пък се хванаха за гушите за 25 ст.отстъпка от бензина, докато бедните руснаци пълнят скъпите хотели в Анталия, Лимасол, Пелопонес и кокетните гръцки острови, Пулия, Южна Италия, Сицилия, Таормина, Малага, Валенсия, Барселона, Коста Брава, Коста Дорадо, Португалия, остров Мадейра... А нашенци бой за 25 стотинки отстъпка, при условие, че ги обират с първоначалната цена, но за нея мълчат като п...ки... Иначе се радват, че чули, че някъде другите били бедни... То при това положение и няма възможност лично да се убеди къде почиват "бедните"...

Мен друго ме притеснява. Разликата газ бензин винаги е била около 2 пъти в полза на бензина. Сега клони към 3 пъти за бензина. Като се има в предвид, че напоследък има бум на монтажа на газови уредби би следвало търсенето при газта рязко да се повиши. И ако всичко е на пазарен принцип газта да поскъпне а бензина да пада. Това обаче не се наблюдава. Къде е уловката?

Не ми слагайте минуси. Аз ПИТАААМ!

Ясно! Спецове няма.

Никаква уловка няма. В глобален мащаб използването на бензин и нефт превъзхожда 100-ци пъти използването на газ-пропан /газ метан е друга бира/. Пропана /със съответните количества бутан/ е продукт, който се отделя при дефракцията на нефта /затова и популярно му се вика "нефтен газ"/. В един момент, потоците от готов бензин и дизел от Русия се намалиха драстично или дори престанаха. Съответно европейските рафинерии се наложи произвеждат огромни количества бензин и нафта. Ама то пропана както казах е в пряка корелация, а няма такова търсене. Като няма търсене - цената пада.

В Германия бензина е 1.60 евро...

МИ ТОЙ И ТУК Е ТОЛКОВА .... ВЕЧЕ СЪМ ГЕРМАНЕЦ

Хахах на 4 лева 25 стотинки отстъпка и еврогейският дрипав гъз на нашенския катил пак замесен в далавери за тез стотинки... В същото време се подиграват и злобеят за руснаците, които реално пълнят лъскавите и скъпи хотели в Европа, докато нашенските голтаци ще се избият за 25 стотинки отстъпка от 4 лева за литър гориво...хахаха

Тия дето сърдят че в Европа е гадно и мръсно и че в Русия е прекрасно??? Стремежа си да си изпълнят норматива руските тролове сами признават че руснаците не искат в Русия:)))

Нееее, пак не си разбрал с празната си тиква. Руснаците почиват в лъскави и скъпи хотели из европейските курорти, и после се прибират по домовете си в Русия... Наш Ганьо живее по коптори из Европа и мие насрани западно европейски задници и за почивки не е и чувал... Надявам се да схванеш разликата, ама надали...

Сложете таван на надценката на няколко нива - на производите - на крайна цена! Това може да направи държавата като постави граници! 15% надценка при производител, 10% допълнитена надценка за продажба към краен потребител - това ще успокои цените и трябва да вкара раздутите разходи в някаква норма

Ах какво прозрение, и пак целта е в най-ниското ниво - касиерката ! Това са дребни пари - ще вземе от 10 човека по 10 лв днес…. Далаверата с тия 25 ст е на съвсем друго ниво, където парите са повече! Тия 25 ст са и една от пречките - цените на горивата да падат! Затова стоят на същите нива, държани изкуствено и дотирани от държавата! Трябваше да има разследване за цените на покупка и надценката, която се слага, не да оправдавате това като го субсидирате!

Целевите помощи, а както каза асен василев, не искаме втори преход. (обратно към социализъм), не може да работят в България. Ние тамън се преборихме за пазарен капитализъм, он сега искат пак да ни връщат в плановата комунистическа икономика. Дет вика Асен, българите не желаят още 30 г. преход обратно към социализъм.. бил той и розово-зелено- дъгоцветната дъга.

Българите не са мазохисти и такива като теб и Хасан Пендела няма как да знаят какво искат българите... Във всеки случай при соца се живееше милион пъти по-достойно от измислената ви демокрация...

Масово се налива в туби по селата на малките бензиностанции, а се води че е в резервоара и вземат тия 25 ст. Къде са разследващите журналисти да направят проверка или взимат пари, за да не вдигат шум за тая далавера!?

и колко ще налееш в туба ? 10-20- 25 литра ??? ще прибереш 25х0,25= 6,25 - егаси далаверата ... а и нема да ги земеш , щото те са си от твойте данъци, не ги плащат марсианците

Не е възможно! Хахахсха.

Как пък една мисирка не му зададе въпроса на този Живодар как след като купуваме петрол с 30 % по евтино цените на бензина са почти като по Европа

Кои сте вие дето го купувате тоя петрол? И какво го правите като си го купите? Защото Лукойл е частна фирма и какво купува, на колко го купува и на колко го продава си е нейна работа. Не ги защитавам, просто го отбелязвам.

Всичката работа Киркокорови е такава, свършена като кучето на нивата. Некадърни, некомпетентни, нефелни крадци и лъжци.

Точно Кирил ти е виновен. А не че ти си простак.

тази отстъпка защо не се прави директно през НАП? Просто намаляват акциза със съответната отстъпка. Ще рекат, ама трябва да препрограмираме компютри и касови апарати, но нали винаги сме "нация техническа" и ИТ шампиони?

В тая далавеа са замесени, не прости бензинаджии, а големите търговци...

Бъдете сигурни че бензиностанциите са го измислили вече, бележката в кошчето няма да помогне

https://www.macrotrends.net/1334/gold-prices-vs-oil-prices-historical-correlation Какво е общото между цената на златото и петрола показано в таблица. Други въпроси?

Ама собствениците на бензиностанции ви казаха, че тази отстъпка ще оскъпи процеса. Нас като клиенти ни интересува крайната цена. Служителите гледат за същата за плата да не извършват допълнителни манипулации и осчетоводявания. Останалите във веригата няма как да потриват, ръце, да лапата на готово и да чакат едни парички да им капят.

Какъв данък е по-нисък бе???? На кой лек автомобил водещ се за товарен данъкът му е по-нисък че нещо не се сещам?????? Я кажи да видим? Аман от разбирачи дето все си мислят че някой ги прецаква. Да за някой Майбах може и да е по-нисък данък ако е регистриран за товарен. Ама не и за останалите автомобили.

Преди спада на цената на WTI/Brent златото падна от 1890 на 1710 долара за тройунция. В последните дни златото има пикове над 1800 долара за тр. унция. Въпросът е какво се очаква в следващите месеци? + / Покачване на цената на петрола - / Спад на цената на петрола Гласувайте.

Общото между цената на златото и цената на петрола е???????? Теорията на конспирацията ???? Да ти кажа очаква се спад в цената на дините. Ще спаднат или ще се повишат цените на ябълките, краставиците и портокалите??? А на свинското месо ще се повиши или ще спадне цената след като спада цената на дините???

С покачването на цената на петрола и цената на дините ще се покачи. Други въпроси?

Тъй като динята е сезонен плод цената му зависи от сезона. Естествено такъв като тебе няма откъде да го знае.

В бензиностанцията на Шел в Красна поляна ми скроиха номера.

В Турция бензина е 2.4 лв.!!!

Инфлацията изяде тези 25 стотинки още преди половин година. Трудно за контрол, усложнено счетоводство и икономическа полза никаква, само и само умно-красивите да се направят на убави пред електората. На всичкото отгоре, прецакаха далаверките на бензинджиите - преди можеха да фактурират известни количества и да им прибират разликата от ДДС, както инда продават разни други количества на черно, без да ги отчитат. Сега трябва да отчитат всичко, за да си приберат стотинките. Надявам се искрено бензинджийското съсловие вече искрено да мрази всички умно-красиви.

В цяла европа бензин и дизел са най - много до 2.50 национална валута, примерно в белгия са около 2.20 последно като гледах, в германия около 2.40 . 2.50 , само тук , понеже сме най-големите богаташи ни я продават на 3.20 !

Ти между 2.5 евро и 3.2 лева разлика правиш ли?

При заплата 700 лева или 2500 евра правя всякаква разлика.

Бензинът е суровина, която не се интересува от заплатата ти. Сеш ли се?

Сеш ли се че в гадната Русия бензина е под 1,50 лева литъра

Във Фуело Германия има цени, които са като в България! Смятайте колко ни дерат рашките от Лукойл!

"Терзиев прогнозира спад в цените на горивата още от есента." Ахахаха. Да ама не. От есента ще започнат да се качват драстично, защото петролният резерв на САЩ вече е под 50% и то изразходваха почти целия си потенциал от тежко-кисел запас. Най-вероятно ще разпродават до изборите и след това цените отиват в космоса.

Ами да я махнат тази отстъпка и да предоставят помощите по някакъв друг начин - евентуално чрез данъчни облегчения или допълнителна отстъпка при намаляване на данъка при дете.

В нормална държава това е нормално - помощ чрез приспадане на данъци. Така работещите получават помощ, докато паразитите си получават социалната такава. Ние не сме нормална държава.

Държавата ме лишава от помощта, защото автомобилът ми бил регистриран като товарен (купувах го от фирма, след оперативен лизинг и изобщо не съм обърнал внимание на това) и след това иска да и помагам... Е сега, затичах се :) Или се подпомагат всички, или никой. Все едно аз с моята Тойотка имам повече пари от хората, които карат лимузините по 300-400 хил лв. За тях отстъпка има - за мен - не.

А като плащаш нищожния данък при регистрация N1 защо не протестираш?

Казаха ми го това и колеги - оказа се, че това не е вярно и е било така преди години - плащам точно толкова, колкото за същия автомобил, но не товарен (купувани са заедно няколко такива). Така че, за това не рева, щото си плащам като поп.

А не обърна ли внимание, че плащаш по-нисък данък като товарен?

Тарикат мъж не писка. Както не си обърнал внимание на по-малкия данък и ДДС, така сега няма да обръщаш внимание на отстъпката.

Гледам все разбирачи са се събрали. Аз съм в същата ситуация като на колегата. Данъкът е един и същ - не става дума за служебен автомобил, доколкото разбирам, а за личен такъв, но останал товарен по наследство от фирмата, която е била предишен собственик. Хубаво е не да плещите наизуст, а да се интересувате малко повече. "Данъчна основа Общинският съвет определя с наредбата по чл. 1, ал. 2 от ЗМДТ размера на данъка за всеки вид превозно средство: леки и товарни автомобили с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 т - данъкът се определя по формула, включваща имуществен и екологичен компонент. Имуществения компонент се определя от мощността на двигателя, коригиран с коефициент за годината на производство. Екологичният компонент се определя от екологичната категория, на която съответства лекия или товарен автомобил с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 т;"

Точно!

Сетила се мара да се побара. Няма касиерка на бензиностанция , от Шел , ОМВ или друга верига , която да не прави пари с фиктивни отстъпки. Има бол крлиенти които отказват отстъпка и веднага отива в джоба на касиерката. Причината е проста- мизерните заплати по веригите.За малките обекти да не говорим. там всичко е с отстъпка

Отделно на фирмени автомобили се прави редовна шашма да се зареждат с талони на други частни такива... Никой не сравнява регистрационния номер, а и няма кой да следи за това от страна на държавата. Има хора, които на Фиат Пунто 1.2 излиза че зареждат по 2 тона бензин на месец. Поредната просотия на кикорчо, която отваря широко вратите за яки шашми...

Какво значи, че цената не може да падне по 3 лв.? В момента петрола е на цени с над 20 долара по-ниски от времето, когато цената на горивата у нас беше под 2.70 лв.

Война е все пак. Иначе как ще продължаваме да бомбим съседите?

Абе много философстваш бе. Няма значение колко е цената на петрола. Лукойл е частна фирма и си го продава на цена каквато си иска. Цената е пазарна.

Отиваш на бензиностанцията-наливат ти от по-скъпия бензин, след това на касата ти обясняват че тя отстъпката била само за по евтиния бензин. Пък не дай си боже да си си купил някоя по-голяма кола или пикап или тип баничарка или миниван. Всичките се водят товарни-и за тях отстъпка няма. Нищо че не са фирмени.

Ама данъкът е нищожен за тях... Айде не на нас тия. Не сте толкоова хитри за колкото се мислите.

Сега си плащам по 200-250 като пич.

Моя миниван как така не се води товарен? Е да де, 400 лева му е данъка и аз съм прост да си ги плащам.

Не си си го купил втора ръка от фирма. Я ми кажи каква е процедурата сега да си пререгистрирам автомобила от товарен на лек автомобил??? Давам ти подсказка-няма такава процедура. А данъка отдавна не зависи от това дали се водиш лек или товарен автомобил.

Държавата създава проблем с простотиите си ---> За да "оправи проблема" сътворява още простотии ---> Новите простотии съдават нов проблем ---> За да се оправи новият проеблем се творят още повече простотии ---> Те съдават трети проблем и цикъла пак се завърта. Омагосан кръг от тъпотия.

А колко по-лесно беше държавата да си влезе в ролята на регулатор на монополите и Литаско/Лукойл да продават на нормални цени! Но тук въпросът е - Имаме ли прокуратура и защо е неадекватна?

Сега прокуратурата и с продажба на горива ли се занимава?????

Със всякакви закононарушения и схеми ощетяващи Държавата! Жалко, че не ти е ясно, кой с какви отговорности е...

И кой точно от системата на МВР НАП и така нататъка установи че има закононарушение??????? Дай да видим някакви доказателства че има закононарушения преди да искаш да се намеси прокуратурата. Да ти кажа обаче с коментари не става.

Стига сте говорили глупости! С 25ст. след два месеца обещания тази отстъпка вече нищо не струва! По-добре кажете къде отива левчето надценка след производителя, което нито бензиностанции, нито клиентите виждаме! Явно се опитвате да ни разсейвате с далаверката за някакви си жалки 25ст. Народа тъп и лесно се лъже.

Левчето отива където отиваше и по времето на ГЕРБ. И тогава сорта урал беше по евтин и литаско си съществуваше. какво ми се правят Делян Добрев и ББ на умрели лисици. Схемата си е тяхна. Какво направиха като хванаха Еко и Лукойл да си разменят екселски таблици с цени. НИИИИЩО€ Защото Златев играеше карти с Борисов а си беше чист картел. сега вече качиха пощите на външни сървари и иди ги хвани

Нещо не е наред в системата......отстъпката се приспада на фирмата от ДДС,вече се появиха бензиностанции които не дават отстъпка а продават на цени по ниски от тези които дават.....или маржа е много голям или някой краде ДДС

Всички малки бензиностанции намалиха цените си с 25 стотинки. В момента държавата дава 150 милиона лева ето така на големите вериги бензиностанции :(

Нито дума разбира се къде отива това левче надценка от реалната цена на горивото. А никоя медия не пита. Пълно затъмнение!